Gość Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 nie zdziwily was te testy- zaznaczam ze chodzi mi tylko o test Jedi Knight II 1.03 w open gl geforce 3ti200 przegral w tym tescie miedzy innymi z radkiem 7500 i gf4mx440?!?!? osobiscie nie mialem tej gry ale wyniki sa conajmniej dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Hmmmmmmm a to rzeczywiscie ciekawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 nie no to musi byc jakis fake ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Mało tego, nie zdziwiło nikogo jak Radeon 9700Pro przegra z GF4Ti4200 i Radkiem 8500 ??? Po prostu ten test sie im zjebał.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 na tom's hardware - cały czas coś kręcą i to nie w znaczeniu kręcenia procka czy czegos innego. Pamiętacie te kłamstwa z procesorem P4 że niby jako jedyni itd. zresztą ten serwis mi się już dawno temu przestał podobać - za dużo kombinowania z ich strony. Albo temat o głupocie ludzi kupujących procesory AMD w cz.1, a w cz.2 staranie się jakoś wybrnąć z sytuacji i gadka, że nie o to im chodziło itp. itd. czyli dalej robienie z ludzi debili. Jak dla mnie ten serwis jest przegrany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 albo na prockach amd jest zawsze więcej o troche klatek chyba o 2 fps niż na p4 ale to mnie cieszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Heh panowie....... Gf4MX wygral z Gf3ti200 ze wzgledu na to ze ma wiekszy fill rate i sprawniejszy kontroler pamieci, to nie zmienia faktu ze jak odpalisz Doom'a 3 to nie bedzie pixel shaderow, vertex shaderow i mina ludzi z gf'ami mx bedzie conajmniej smieszna :P Czemu wygrywa radeon 8500 i gf4 ? Odpowiedz jest bardzo prosta, mianowicie te karty posiadaja multitexturing a q3 (engine) bardzooo lubi multitexturing, co radeonom 9700 i 9500pro po 8 potokach teksturujacych jezeli maja tam tylko 1 jednostke (r8500 ma 4 takie potoki po 2 jednostki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 berkut ty sei znasz na tych potokach i jednostkach moglbys to w ludzki sposob wytlumaczyc ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 znaczy naczym to polega itd... ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Czemu wygrywa radeon 8500 i gf4 ? Odpowiedz jest bardzo prosta, mianowicie te karty posiadaja multitexturing a q3 (engine) bardzooo lubi multitexturing, co radeonom 9700 i 9500pro po 8 potokach teksturujacych jezeli maja tam tylko 1 jednostke (r8500 ma 4 takie potoki po 2 jednostki)Wszystkie karty mają jednakową wydajność Multiteksturigu.Wszystkie karty mają łącznie 8 jednostek TMU i przy tym samym taktowaniu mają identyczną wydajność multiteksturingu. A Radeon ma wyższe taktowanie więc ma wyższy fillrate od GF4! Test jest zwalony jakiś . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ale chodzi mi oto ze quaki bardzo lubia miec wiecej niz 1 jednostke teksturowania na potok (np. 2 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ale chodzi mi oto ze quaki bardzo lubia miec wiecej niz 1 jednostke teksturowania na potok (np. 2 ;)Może i lubią ale i tak wszędzie gdzie czytałem testy Ati 9700pro wygrywa w q3 z TI4600 np.tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 bo r9700 jest lepsz D: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 bo r9700 jest lepsz D:To chyba oczywiste :) . IMHO nawet mój Radeon 9500pro jest sporo lepszy . Na GF niemożna sobie pozwolić na granie na fsaa 4x i anizo 16x :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 wtrace sie, Quake 3 1.32 demo four 1024x768 AAx6 AFx16 wynik - 159 fps, malo? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...