Skocz do zawartości
Gość

testy na tom's hardware- moj komentarz

Rekomendowane odpowiedzi

nie zdziwily was te testy- zaznaczam ze chodzi mi tylko o test Jedi Knight II 1.03 w open gl geforce 3ti200 przegral w tym tescie miedzy innymi z radkiem 7500 i gf4mx440?!?!? osobiscie nie mialem tej gry ale wyniki sa conajmniej dziwne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tom's hardware - cały czas coś kręcą i to nie w znaczeniu kręcenia procka czy czegos innego. Pamiętacie te kłamstwa z procesorem P4 że niby jako jedyni itd. zresztą ten serwis mi się już dawno temu przestał podobać - za dużo kombinowania z ich strony. Albo temat o głupocie ludzi kupujących procesory AMD w cz.1, a w cz.2 staranie się jakoś wybrnąć z sytuacji i gadka, że nie o to im chodziło itp. itd. czyli dalej robienie z ludzi debili. Jak dla mnie ten serwis jest przegrany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh panowie.......

Gf4MX wygral z Gf3ti200 ze wzgledu na to ze ma wiekszy fill rate i sprawniejszy kontroler pamieci, to nie zmienia faktu ze jak odpalisz Doom'a 3 to nie bedzie pixel shaderow, vertex shaderow i mina ludzi z gf'ami mx bedzie conajmniej smieszna :P

Czemu wygrywa radeon 8500 i gf4 ? Odpowiedz jest bardzo prosta, mianowicie te karty posiadaja multitexturing a q3 (engine) bardzooo lubi multitexturing, co radeonom 9700 i 9500pro po 8 potokach teksturujacych jezeli maja tam tylko 1 jednostke (r8500 ma 4 takie potoki po 2 jednostki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu wygrywa radeon 8500 i gf4 ? Odpowiedz jest bardzo prosta, mianowicie te karty posiadaja multitexturing a q3 (engine) bardzooo lubi multitexturing, co radeonom 9700 i 9500pro po 8 potokach teksturujacych jezeli maja tam tylko 1 jednostke (r8500 ma 4 takie potoki po 2 jednostki)

Wszystkie karty mają jednakową wydajność Multiteksturigu.Wszystkie karty mają łącznie 8 jednostek TMU i przy tym samym taktowaniu mają identyczną wydajność multiteksturingu. A Radeon ma wyższe taktowanie więc ma wyższy fillrate od GF4!

Test jest zwalony jakiś .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...