kisiel91 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam... jaki zasilacz mam wybrać do mojego kompa ( sygnaturka ) w kompie będzie najwyżej podkręcana karta graf. i może kiedyś procek...ale to już prędzej go wymienie na pentiuma 4 2,8... ale to dopiero w przyszłości...dalekiej :D ... zasilacz jaki mam na oku to : http://zenfist.pl/pID/209.htm wiem że on napewno będzie wyrabiał tylko nie wiem co oznacza : +12V1 = 10A , +12v2 = 15 A . Jak patrzyłem po innych zasialaczach to nie we wszystkich było +12V2. Co to oznacza? to że moc 12V = 25A ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AERON Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Wg mnie weź Fortrona 350 W lub Delte 350 W - u mnie ciagnie bardzo podobny konfig co u ciebie - powinna sobie bez problemu poradzic i jest znacznie tansza od Chiefa (ok 60 zł z wysyłką) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Mialem ta Delte i z czystym sumieniem moge Ci ja polecic ,u mnie ciagnal sempa s.754 @2,5GHz 1,55V i nawet nie wlaczyl drugiego biegu ,tak cichego kompa jakiego wtedy mialem nigdy nie slyszalem :D Fortron tez jest ok ale niestety nie mialem przyjemnosci sie nim bawic :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) tyle że fortrona ożna kupić praktycznie tylko na allegro, a ja chce kupić zasilacz w jakimś normalnym sklepie ( nie internetowym ). Noi fortrony są głośniejsze od chiefteców.. :D i jeszcze niech mi ktoś powie co to oznacza +12v1 i +12v2? bo pisze to tylko w niektórych zasilaczach. Edytowane 25 Grudnia 2005 przez kisiel91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 ... i jeszcze niech mi ktoś powie co to oznacza +12v1 i +12v2? bo pisze to tylko w niektórych zasilaczach. Oznacza to ze zasilacz posiada dwie linie +12V. Jakas nowa specyfikacja (chyba ARX 2.0)przewiduje aby linia nie byla wysokoamperowa ze wzgledow bezpieczenstwa i dlatego w nowych zasilkach spotyka sie wiecej linii zasilajacych zamiast jednej mocnej. Dodatkowo wyprodukowanie zasilki z jedna mocna linia jest drozsze niz z dwiema slabszymi :wink: Moge sie mylic jesli tak to niech mnie ktos poprawi :roll: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 aha...no coś z tego skumałem już..ale czy przez to że są 2 słabsze linie to nie jest wtedy słabszy zasilacz? Bo jak patrzyłem w tym chieftecu to jedna linia ma 0A a druga 15A..czy to znaczy że normalnie ta linia ma 25A i pracuje na takich amperach tyle że jest podzielona na 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Nie do konca. Nie jest tak ze jak zasilacz ma dwie linie 10A i 15A to jakby mial 25A w rzeczywistosci wyglada to tak ze wydajnosc jest troche nizsza powiedzmy cos kolo 18A dla jednej linii :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 aha...no to noi tak mi wystarczy.. :D... a tak z ciekawości spytam co idzie pod to 12V..? bo wiem że procesor i chyba jeszcze płyta główna ale co jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 grafa :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 grafa...ale chyba nie zawsze, grafe słyszałem że podłącza się też po 5V czy to prawda? Dzięki za odp. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Procek z 12v, grafa, pamiątki i inne układy płyty głównej z linii 3,3 i 5v. Zobacz czy na tym Asrocku masz wtyczkę ATX12V 4-pin, jeśli nie to procek też bierze z +5v i wtedy kompletna porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 niestety nie moge znaleść ani na płycie ani w instruckcji niczego o wtyczce ATX12V 4-pin jest tylko wtyczka ATXPWR1 20-pin :(. Czy to oznacza że nie moge podłączyć tego zasilacza pod moją płyte? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Radziłbym zmienić płytę na coś zasilanego z linii +12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 aha...a czy procka też musaiłbym wtedy wyminiać ( czy pójdzie on na 12V? ) procek jak w podpisie kupiony kilka lat temu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Jak kupisz płyte pod s478 to nie musisz zmieniać procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) no to spoko...a co do płyty to wziąłem się za szukanie i mam zamiar kupić płyte gigabyta, asusa lub MSI ale jak wszedłem w opis tych płyt to we wszystkich jakie sprawdziłem pisało standard: ATX i tylko w kilku standard : micro-ATX. Płyte z jakim standardem powinienem wybrać... i czy może mieć ona 20pin? bo wszystkie jakie narazie patrzyłem mają taką wtyczke:( Edytowane 26 Grudnia 2005 przez kisiel91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Święta i jak grzyby po deszczu wyrastają tematy, które były wałkowane 1000 krotnie. Czemu opcja szukaj nie wpadła ci pierw do głowy? TU powiedzmy masz prośbę od Zavadera co do tematów co kupić! Proszę poczytaj nim coś kolejnego takiego naskrobiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 dobra romek następnym razem poszukam najpierw dokładniej,a potem napisze temat... :) dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...