Skocz do zawartości
kisiel91

Jaki Zasilacz Do Tej Konfiguracji Kompa...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

jaki zasilacz mam wybrać do mojego kompa ( sygnaturka ) w kompie będzie najwyżej podkręcana karta graf. i może kiedyś procek...ale to już prędzej go wymienie na pentiuma 4 2,8... ale to dopiero w przyszłości...dalekiej :D ... zasilacz jaki mam na oku to : http://zenfist.pl/pID/209.htm

wiem że on napewno będzie wyrabiał tylko nie wiem co oznacza : +12V1 = 10A , +12v2 = 15 A . Jak patrzyłem po innych zasialaczach to nie we wszystkich było +12V2. Co to oznacza? to że moc 12V = 25A ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ta Delte i z czystym sumieniem moge Ci ja polecic ,u mnie ciagnal sempa s.754 @2,5GHz 1,55V i nawet nie wlaczyl drugiego biegu ,tak cichego kompa jakiego wtedy mialem nigdy nie slyszalem :D

Fortron tez jest ok ale niestety nie mialem przyjemnosci sie nim bawic :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle że fortrona ożna kupić praktycznie tylko na allegro, a ja chce kupić zasilacz w jakimś normalnym sklepie ( nie internetowym ). Noi fortrony są głośniejsze od chiefteców.. :D i jeszcze niech mi ktoś powie co to oznacza +12v1 i +12v2? bo pisze to tylko w niektórych zasilaczach.

Edytowane przez kisiel91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

i jeszcze niech mi ktoś powie co to oznacza +12v1 i +12v2? bo pisze to tylko w niektórych zasilaczach.

Oznacza to ze zasilacz posiada dwie linie +12V. Jakas nowa specyfikacja (chyba ARX 2.0)przewiduje aby linia nie byla wysokoamperowa ze wzgledow bezpieczenstwa i dlatego w nowych zasilkach spotyka sie wiecej linii zasilajacych zamiast jednej mocnej. Dodatkowo wyprodukowanie zasilki z jedna mocna linia jest drozsze niz z dwiema slabszymi :wink: Moge sie mylic jesli tak to niech mnie ktos poprawi :roll: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha...no coś z tego skumałem już..ale czy przez to że są 2 słabsze linie to nie jest wtedy słabszy zasilacz? Bo jak patrzyłem w tym chieftecu to jedna linia ma 0A a druga 15A..czy to znaczy że normalnie ta linia ma 25A i pracuje na takich amperach tyle że jest podzielona na 2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to spoko...a co do płyty to wziąłem się za szukanie i mam zamiar kupić płyte gigabyta, asusa lub MSI ale jak wszedłem w opis tych płyt to we wszystkich jakie sprawdziłem pisało standard: ATX i tylko w kilku standard : micro-ATX. Płyte z jakim standardem powinienem wybrać... i czy może mieć ona 20pin? bo wszystkie jakie narazie patrzyłem mają taką wtyczke:(

Edytowane przez kisiel91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święta i jak grzyby po deszczu wyrastają tematy, które były wałkowane 1000 krotnie.

Czemu opcja szukaj nie wpadła ci pierw do głowy?

TU powiedzmy masz prośbę od Zavadera co do tematów co kupić!

Proszę poczytaj nim coś kolejnego takiego naskrobiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi