Skocz do zawartości
Alimek

Co Do Chłodzenia Grafiki?

Rekomendowane odpowiedzi

I w tych detalach tkwi diabeł - na mojej grafice za cholerę nie mogłem poprawnie załozyc pentagrama , srubki mocujace do otworów w grafice były przesuniete okolo 1mm, pentagram powedrował do grafiki kumpla (tam o dziwo wzystko pasowało) a zastapił go zalman (czas załozenia 4 minuty)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne :blink: no to nic tylko pogratulowac Zalmanowi takiej precyzji wykonania, niech Pentagram sie uczy :wink: ale w zamian za to nie podwyża ceny :lol:

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fredus napisał(a):

@Tayu strasznie dużo błędów robisz i tak pozatym to Zalman a nie Zelman :wink: tylko zabardzo nie rozumiem jednego czemu zalman niby mniej kłopotliwy przy zakładaniu w porównaniu do Pentaka? Przecierz to praktycznie ta sama konstrukcja, w sumie niczym sie nie różniaca :blink: no chyba tylko jakoscią wykonania i kilkoma detalami :?

Jejku... sorki za ortografie i przekręcanie nazw... przyznaję się do winy (na swoje usprawiedliwienie powiem tylko tyle, że na szybko pisane było i w procesie trybu porannego rozbudzania ^_^). Co do różnicy w konstrukcji, to możesz wierzyć czy też nie, ale trochę się różnią pomiędzy sobą (no... ale jakieś 75% to zrzyna ^_^). Ponadto ten problem o którym pisałem (i ten, który również potwierdził Cloperflake) jest wielkim niedopatrzeniem ze strony tańszego odpowiednika - po prostu otwory na zapince nie są przystosowane do znacznej większości 6600gt (inaczej, przy tych kartach zauważyłem najwięcej problemów z jego założeniem). Pomimo tego problemu i docisku jak imadło, samo chłodzonko jest jak najbardziej ok (ale i tak wole Zalmana ^_^).

Edytowane przez TaYU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Zalman jest kozacki ale ta cena..... Pentak xc-80 Cu kosztuje tylko co Zalman AlCu :lol2: więc zalman troche przesadził z ta ceną, i niestety ale jak ktos ma GF 6600 to musi sie wystrzegac Pentagrama :-| ale ja i tak wole pentagrama :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fredus napisał(a):

No Zalman jest kozacki ale ta cena..... Pentak xc-80 Cu kosztuje tylko co Zalman AlCu :lol2: więc zalman troche przesadził z ta ceną, i niestety ale jak ktos ma GF 6600 to musi sie wystrzegac Pentagrama :-| ale ja i tak wole pentagrama :wink:

Niby tak, ale nie do końca jest z tą ceną. Zauważ, że Zalman był kiedyś droższy i staniał (jakieś 2-3 miesiące przed pojawieniem się Pentagram'a)... bynajmniej nie zdrożał. A to, że jest droższy... hmmm firma zna swoją cenę i swoje produkty. Ponadto jeszcze jedna sprawa. Czy dla każdego wydanie 120 PLN jest sporą sumką, czy tylko dla nas w naszym kraju. Ciekawi mnie, czy jakby większość z nas mieszkała i zarabiała średnią w Wielkiej Brytanii, zastanawiała się tak nad różnicą w cenie (idę o zakład, że większą rolę odgrywałby wtedy wygląd, a dokładniej upodobania nabywcy - wyniki są zbliżone, więc w sumie jedna cholera). Fakt, z naszego punktu widzenia Pentagram jest bardziej atrakcyjny cenowo. Z drugiej strony trochę rażą takie drobiazgi jak beznadziejne zapinki (złe rozmieszczenie otworów, docisk gumką nad rdzeniem od spodniej stronie karty) i moc imadła przy docisku do rdzenia karty (naprawdę trochę to przeraża i dziw bierze, że to działa i nić nie chrupnęło).

Sorki za lekkie zboczenie z tematu ^_^.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom masz całkowita racje szczególnie z tymi zarobkami gdybyśmy zarabiali tyle co niewykształcony w WB to moglibyśmy kupic takich zalmanów 10 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi