slasher Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Witam... Ostatnio z bratem wpadłem na pomysł zeby troche kompa odświerzyć... Pierwszym pomysłem jaki mi na myśl przyszedł to przejście na DDR , lecz potrzeba też nowej mobo... i tu pytania... Jaką płyte możecie mi polecić (na socketA-procka nie chce zmieniać raczej) do ~150zł jakąś w miare pożądną w ten cenie, i żeby można było proca podkręcić.. I jakie nowe ramy.. nigdy w tym nie siedziałem to nie wiem nawet jak mają byś taktowane.. (synchro czy asynchro) i generalnie jakie moduły(oczywiście no name'ów nie toleruje :D) - interesuje mnie 512 lub 512 + 256... I wogóle czy wymiana SDR na DDR będzie sensowna ... czy wyniki bedą widoczne ? Czy może troche dołożyć i na s754 (semprona2500+) przejść? Lecz generalnie zmiana platformy to dla mnie ostateczność... Pozdrawiam.... Edytowane 26 Grudnia 2005 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 abit nf7-s rev 2.0 :wink: ewentualnie jakis epox z tej samej polki (np. Epox EP-8RDA3+) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 A ramy jakie? Jakie taktowanie? - nie siedze w pamięciach toteż nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 zalezy ile masz kasy kolego :wink: dobrym i tanim rozwiazaniem bylyby Hynixy na kosciach D43. Jesli masz odrobinke wiecej kup Patriot Signature KH W siriusie kosztuja 350 pln za 2x512 i sa bardzo podatne na OC jak za ta cene :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) nie chce z tego sprzętu szóstych potów wyciskać bo mi na to zasiłka nie pozwoli :D Pamięci (512) za około 150-200zł .... Jak do mojego atlona (fsb266) dołoze kostki (400) to nie będzie strat wydajności niż jak bym kostki na 266 zastosował? Hrehre... może mniejsze patrioty(512), geile tylko nie wiem czy to wykozystam przy moim konfigu? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Jak nie kręcisz weź twinmosy 400, będą chodzić jako 266 co nie przeszkadza w pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Kręcić może bym coś i podkręcił ale raczej mnie zasilacz stopuje, nie chce nic spalić... Aktualnie nic nie podkręcam bo mam stare mobo Ecs'a A takie pyt. odczuje różnice między SDR a DDR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 zwiekszy Ci sie przepustownosc pamieci. tu masz te hynixy: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=231 ewentualnie poszukaj na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79142485 Co do twinmosow - ostatnio robi pamieci bardzo "nierowno" i stracilem do nich zaufanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Temat ożywiam po rocznej przerwie. jako że fundusze mi stopniały to nic nie kupiłem :/. Aktualnie mam ten sam problem, 384mb ramu mnie troche stopuje, a nie chce sie dalej pakować w SDR, bo to juz prawie muzealny obiekt. Mam do dyspozycji to co dostane za ram i mobo + jakies góra 200zł(jeśli jakaś opcja bedzie naprawde wymagała dołożenia to cos tam sie jeszcze znajdzie). Jesli ktos ma jakis inny pomysł na wymiane niz tylko mobo i ram to tez niech pisze. Wiem że z takiem portfelem nie zaszaleje, ale jako że nie gram w wymagajace gry to chyba da sie cos zdziałac w tej kwocie. Obecnie zauwałzyłem tylko że ddry drożeja i to mnie niepokoi :/ Jak ktos mi napisze, że odpowiedz juz uzyskałem to niech weźmie pod uwagę, ze przez rok sie troche ceny zmieniły Edytowane 30 Października 2006 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja bym próbował złożyć coś na s754, np: Gigabyte K8NS - 139zł Sempron 2800+ - 159,99zł RAM Twinmos 512MB CL2,5 - 210,00 zł (tu bym się zastanawiał) W sumie wyszło 508zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 A tak się zastanawiam czemu mojego Athlona jestem w stane sprzedać za wiecej niz dam za Semprona 64 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Powinieneś dać radę go sprzedać za okolo 200zł. Do tego K7VZa powinien pójść za 65zł. Ramy zejdą za jakieś 50-60zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...