Skocz do zawartości
slasher

Lekka Modernizacja... Mobo + Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Ostatnio z bratem wpadłem na pomysł zeby troche kompa odświerzyć...

Pierwszym pomysłem jaki mi na myśl przyszedł to przejście na DDR , lecz potrzeba też nowej mobo...

i tu pytania...

Jaką płyte możecie mi polecić (na socketA-procka nie chce zmieniać raczej) do ~150zł jakąś w miare pożądną w ten cenie, i żeby można było proca podkręcić..

I jakie nowe ramy.. nigdy w tym nie siedziałem to nie wiem nawet jak mają byś taktowane.. (synchro czy asynchro) i generalnie jakie moduły(oczywiście no name'ów nie toleruje :D) - interesuje mnie 512 lub 512 + 256...

I wogóle czy wymiana SDR na DDR będzie sensowna ... czy wyniki bedą widoczne ?

Czy może troche dołożyć i na s754 (semprona2500+) przejść?

Lecz generalnie zmiana platformy to dla mnie ostateczność...

Pozdrawiam....

Edytowane przez slasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce z tego sprzętu szóstych potów wyciskać bo mi na to zasiłka nie pozwoli :D

Pamięci (512) za około 150-200zł ....

Jak do mojego atlona (fsb266) dołoze kostki (400) to nie będzie strat wydajności niż jak bym kostki na 266 zastosował?

Hrehre... może mniejsze patrioty(512), geile tylko nie wiem czy to wykozystam przy moim konfigu?

Edytowane przez slasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwiekszy Ci sie przepustownosc pamieci.

tu masz te hynixy:

http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=231

ewentualnie poszukaj na allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79142485

Co do twinmosow - ostatnio robi pamieci bardzo "nierowno" i stracilem do nich zaufanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat ożywiam po rocznej przerwie. jako że fundusze mi stopniały to nic nie kupiłem :/. Aktualnie mam ten sam problem, 384mb ramu mnie troche stopuje, a nie chce sie dalej pakować w SDR, bo to juz prawie muzealny obiekt.

Mam do dyspozycji to co dostane za ram i mobo + jakies góra 200zł(jeśli jakaś opcja bedzie naprawde wymagała dołożenia to cos tam sie jeszcze znajdzie). Jesli ktos ma jakis inny pomysł na wymiane niz tylko mobo i ram to tez niech pisze.

Wiem że z takiem portfelem nie zaszaleje, ale jako że nie gram w wymagajace gry to chyba da sie cos zdziałac w tej kwocie.

Obecnie zauwałzyłem tylko że ddry drożeja i to mnie niepokoi :/

Jak ktos mi napisze, że odpowiedz juz uzyskałem to niech weźmie pod uwagę, ze przez rok sie troche ceny zmieniły

Edytowane przez slasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi