Gość Tomas1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Pytanie jak w temacie. Grafa do 500zł. Czy wg was warto jeszcze inwestować w AGP??? Jakie konkretne modele polecacie w tej cenie??? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Tomas1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 z tego co widze po Twoim sigu to nie masz gdzie wsadzic pci-e R9800pro Agp Czy Gf6600 Pci-e - obie karty sa przyzwoite. 9800 pokazuje zabki jesli chodzi o 256 bitowe memki i konfiguracje 1x8 jesli chodzi o potoki renderujace. Z kolei 6600 dobrego producenta bedzie sie lepiej krecil i w nizszych rozdzialkach bedzie szybszy niz radeon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Wiem że mój sprzęt jest cienki i dlatego w najbliższym czasie pozostanie z niego tylko DVD i dysk :D. A nie wiem czy lepiej kupic plyte na agp czy na pcie? A grafe chce kupić do 500zł. Może troche nie na temat ale jeśli chodzi o mobo to wacham się pomiędzy: AGP: Epox 8KDA3I lub 8KDA3J lub Giga K8NS Pcie: Giga K8NE lub Asus K8N4-E Deluxe Która z nich wybrać?? I do tego jaka grafę? Podobno GF6600 TurboForce jest dobry a kosztuje poniżej 400zł. Jakie są wasze opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Ja bym juz poszedl na PCIex i wzial 6600. Jak zostaniesz na AGP to 9800PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 AGP: Epox 8KDA3I lub 8KDA3J lub Giga K8NSBierz Epoxa 8KDA3I. Polecam, gdyż miałem taką. Dla mnie jedyny minus tej płyty to słaby dźwięk. Pcie: Giga K8NE lub Asus K8N4-E DeluxeLepsze będzie DFI Infinity nF4 4x. Jeśli chodzi o Asusa to płyta jest warta polecenia, gdy procesor posiada Cool'n'Quiet, wtedy jest zmiana napięć. Gigabyte K8NE. Cóż o niej powiedzieć??? Płyta dość kapryśna. Osobiście nie brałbym jej. A tak w ogóle, to nie wiem, czy nie lepiej dołożyć trochę kasy i kupić Semprona 3000 s.939 i DFI Infinity nF4 lub Asusa A8N-E. Podobno GF6600 TurboForce jest dobry a kosztuje poniżej 400zł.Bardzo dobra karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Bierz Epoxa 8KDA3I. Polecam, gdyż miałem taką. Dla mnie jedyny minus tej płyty to słaby dźwięk. Dlatego myślę nad 8KDA3J, która różni się tym od 8KDA3I, że ma LAN Gigabit oraz lepszy dźwięk (ALC850). Bardziej w tej mobo interesuje mnie lepszy dźwięk bo z Lanu i tak nie korzystam. I chyba powinna równie dobrze się kręcić. Różnica w cenie wynosi około 50zł a za byle jaką dźwiękówkę SB trzeba zapłacić ok 100zł A tak w ogóle, to nie wiem, czy nie lepiej dołożyć trochę kasy i kupić Semprona 3000 s.939 i DFI Infinity nF4 lub Asusa A8N-E.Własnie też tak myśle czy nie lepiej kupić teraz sempa64 na s939 a w przyszłości mógłbym sobie kupić jakiegoś A64 jak stanieją bez zmiany mobo. A może jest jakaś dobra mobo Epox'a albo Gigabyte'a na s939??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 A może jest jakaś dobra mobo Epox'a albo Gigabyte'a na s939??? Popatrz na mojego siga i masz odpowieć. Tego Epoxa można mieć za ok. 420 zł. Jest to jedna z najlepszych płyt do O/C pod s.939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 z mojej strony polecam Ci: Asrock Dual-Sata2 plyta jest jedna z najtanszych na rynku, kosztuje ok 250 pln i obsluguje s939. Nie sugeruj sie jednak cena, gdyz kryje w sobie duzy potencjal i niedawno dostala nagrode plyty roku OC (przyznana przez serwis OCWB) gdzie wyprzedzila nawet Dfi. Co lepsze niezaleznie co wybierzesz: czy agp czy pci-e plyta obsluguje oba standardy (slot agp w tym asrocku jest prawdziwym agp a nie jak w przypadku podobnych rozwiazan na nfroce - xgp czy inne ze slaba wydajnoscia i kompatybilnoscia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 z mojej strony polecam Ci: Asrock Dual-Sata2 plyta jest jedna z najtanszych na rynku, kosztuje ok 250 pln i obsluguje s939. Nie sugeruj sie jednak cena, gdyz kryje w sobie duzy potencjal i niedawno dostala nagrode plyty roku OC (przyznana przez serwis OCWB) gdzie wyprzedzila nawet Dfi. Dużo osób poleca tego asrock'a tylko że podobno nie można na niej zmieniać napięcia dla procka co jest niemałym utrudnieniem w o/c. Niby jest jakiś mod ale ja nie chce się bawić w jakieś zmiany bezpośrednio na płycie bo chyba o to chodzi w tym modzie. A co myślicie o Asus A8N-E , Gigabyte K8NF-9 i MSI K8N Neo4-F ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Dużo osób poleca tego asrock'a tylko że podobno nie można na niej zmieniać napięcia dla procka co jest niemałym utrudnieniem w o/c. Niby jest jakiś mod ale ja nie chce się bawić w jakieś zmiany bezpośrednio na płycie bo chyba o to chodzi w tym modzie. A co myślicie o Asus A8N-E , Gigabyte K8NF-9 i MSI K8N Neo4-F ??? Plytka jest rewelacja. Z tego co pamietam to napiecie mozna zmieniac, ale w jakims ograniczonym zakresie. Wiem, ze do OC spokojnie styka. Jak chccesz bic jakies rekordy to wtedy potrzeba wiekszego napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomas1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A jeśli nie asrock to co myślicie o Asus A8N-E , Gigabyte K8NF-9 i MSI K8N Neo4-F? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 A jeśli nie asrock to co myślicie o Asus A8N-E , Gigabyte K8NF-9 i MSI K8N Neo4-F?IMO nalepszym wyborem bylaby mobo spod znaku MSI. Jakbys jeszcze upolowal wersje FI to juz w ogole B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...