Maszeq Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Chciałbym dowiedzieć się jaka jest dla mnie najlepsza możliwość zmodyfikowania ramu na moim komputerze, płyta główna Intel D850GB, a obecne kośći to 2x 128MB typu RIMM. czy w tej sytuacji mogę poprostu dokupić kości innych typów (najchętniej 1x 512) czy w przypadku zakupienia właśnie takiej kości będę musiał pozbyć się starych kości, czy może moja płyta nie będzie obsługiwała kości innych niż RIMM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Chciałbym dowiedzieć się jaka jest dla mnie najlepsza możliwość zmodyfikowania ramu na moim komputerze, płyta główna Intel D850GB, a obecne kośći to 2x 128MB typu RIMM. czy w tej sytuacji mogę poprostu dokupić kości innych typów (najchętniej 1x 512) czy w przypadku zakupienia właśnie takiej kości będę musiał pozbyć się starych kości, czy może moja płyta nie będzie obsługiwała kości innych niż RIMM? musisz miec 2 sztuki takich samych kosci pamieci ( cos tam z parzystoscia) wiec jak kcesz miec 512 to musisz kupic 2 x 256 mb, stare kosci opchnij a nowe kup np na allegro, mozesz rowniez dokupic dodatkowe 2 x 128 mb tylko nie jestem pewny czy ta plyta obsluguje naraz 4 banki pamieci Edytowane 27 Grudnia 2005 przez lukas666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszeq Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 że rimmy po 2 montować to wiem, ale czy nie da rady zostawić ich na płycie i dodać następne kości np dimm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 że rimmy po 2 montować to wiem, ale czy nie da rady zostawić ich na płycie i dodać następne kości np dimm? Nie można mieszać ze sobą dwóch rodzajów kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszeq Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 a czy na tą płytkę bez problemu wejdą 2xDimmy jak usunę Rimmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Nie, ta płyta obsługuje tylko RIMM'y Nie pakowałbym się w takie ramy, bo są bardzo drogie, a później możesz chyba się tylko nimi pobawić. Lepiej zmienić mobo, na jakąś z DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszeq Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 sux ;/ mimo wszystko pewnie dokupie z allegro rimmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 sux ;/ mimo wszystko pewnie dokupie z allegro rimmy Rób jak chcesz, my CI mówimuy, żę wydajności na tym nie będziesz miał fajnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 sprzedaj ten eksperymentalny szit i kup coś opd ddr,, nie wiem po ile chodzą rimy ale jakiś czas temu wyszlo by cie nawet taniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszeq Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 no musiałbym pół kompa sprzedawać na to mi wygląda, a raczej niewiele dobrego bym za to mógł dostać a sam nie chce sie mocno wykosztowywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...