Skocz do zawartości
yaro29

Samozamykajace Sie Okna W Xp!

Rekomendowane odpowiedzi

mam dzwiny problem. otoz na jednym z dyskow na kotrym trzymam pliki z filmami w momencie gdy klikne mysza na film czy to aby go zaznaczyc czy to otworzyc to zamyka mi sie całe okno explorera!!tak samo jest np z plikami zdjeciowymi ala jpeg! Problem ten nie wystepuje np z plikami tekstowymi ktore sa na tym samym dysku i nawet w tych samych folderach. czy macie moze jakis pomysl co to moze byc??

Przy czym jesli mam otwortych w tym samym czasie kilka aplikacji to zamyka mi sie tylko to okno explorera gdzie sa zdjęcia czy tez filmy na które klikam. pozostałe aplikacje pozostają otwarte.

i o dziwo do tego doszło jeszcze teraz analogicznie do w/w problemu samozamykanie sie calego okna jak wybieram "moje obrazy" z menu start. a wczesniej problem ten wystepowal tylko na dysku (f) a nie na systemowym ©

dodam iz na poczatku tego typu problemy nie wystepowaly. a juz na pewno nie w "moje obrazy". Tu dodam iz zgdywam zdjecia z aparatu cyfrowego.

AHA. mam tez zainstalowanego total commandera. I tu gdzie bym nie stanął, gdzie bym nie kliknął takiego problemu nie ma. wystepuje on jedynie z oknami explorera win XP.

mam rozniez zainstalowane programy antywirusowe i te nic nie wykrywaja aby to byl jakis trojan czy cos w tym stylu.

Pozdr.'jarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj ToneUp Utiliies i przeskanuj moze naprawi jak nie to Ghost (jezeli masz obraz) a w ostatecznosci reinstalka

ok zobaczymy czy to cos zmieni. poza tym grzebałem niestety w rejestrach i mozliwe ze i tam cos chcący niehcący poprzestawiałem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem z tego : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=173777 tematu.

Kolobos przekierował mnie tutaj.

Niestety propozycje przedstawione w tym temacie nie działają.

TuneUp'a uzywam, nie pomaga, wyłączyłem podgląd plików i dalej to samo.

Zauważyłem że gdy zaznacze do 129 plików(jpg lub mp3) to kopiuja sie, wycinaja itp; natomiast jak zaznacze powyżej 130 plików to już du*a zbita :mur:

Edytowane przez voyteckk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1)Widok plików mam wszędzie lista lub szczegóły.

2)Nie bardzo wiem czego ja mam w tym podglądzie zdarzeń szukać.

Pamiątki sprawdziłem memtestem. Chodził ze 20minut, zero błędów. Na noc zapuszczę na dłużej ale chyba sprawa hardwaru odpada...

Edytowane przez voyteckk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi