yaro29 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 mam dzwiny problem. otoz na jednym z dyskow na kotrym trzymam pliki z filmami w momencie gdy klikne mysza na film czy to aby go zaznaczyc czy to otworzyc to zamyka mi sie całe okno explorera!!tak samo jest np z plikami zdjeciowymi ala jpeg! Problem ten nie wystepuje np z plikami tekstowymi ktore sa na tym samym dysku i nawet w tych samych folderach. czy macie moze jakis pomysl co to moze byc?? Przy czym jesli mam otwortych w tym samym czasie kilka aplikacji to zamyka mi sie tylko to okno explorera gdzie sa zdjęcia czy tez filmy na które klikam. pozostałe aplikacje pozostają otwarte. i o dziwo do tego doszło jeszcze teraz analogicznie do w/w problemu samozamykanie sie calego okna jak wybieram "moje obrazy" z menu start. a wczesniej problem ten wystepowal tylko na dysku (f) a nie na systemowym © dodam iz na poczatku tego typu problemy nie wystepowaly. a juz na pewno nie w "moje obrazy". Tu dodam iz zgdywam zdjecia z aparatu cyfrowego. AHA. mam tez zainstalowanego total commandera. I tu gdzie bym nie stanął, gdzie bym nie kliknął takiego problemu nie ma. wystepuje on jedynie z oknami explorera win XP. mam rozniez zainstalowane programy antywirusowe i te nic nie wykrywaja aby to byl jakis trojan czy cos w tym stylu. Pozdr.'jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zainstaluj ToneUp Utiliies i przeskanuj moze naprawi jak nie to Ghost (jezeli masz obraz) a w ostatecznosci reinstalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro29 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zainstaluj ToneUp Utiliies i przeskanuj moze naprawi jak nie to Ghost (jezeli masz obraz) a w ostatecznosci reinstalkaok zobaczymy czy to cos zmieni. poza tym grzebałem niestety w rejestrach i mozliwe ze i tam cos chcący niehcący poprzestawiałem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 TuneUp Utilities ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Po co TuneUp? Problemem sa kodeki, ale wystarczy wylaczc podglad plikow: Start->Uruchom->REGSVR32 /U SHMEDIA.DLL Wiecj mozna poczytac tutaj: http://www.moviecodec.com/topics/3588p1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) jestem z tego : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=173777 tematu. Kolobos przekierował mnie tutaj. Niestety propozycje przedstawione w tym temacie nie działają. TuneUp'a uzywam, nie pomaga, wyłączyłem podgląd plików i dalej to samo. Zauważyłem że gdy zaznacze do 129 plików(jpg lub mp3) to kopiuja sie, wycinaja itp; natomiast jak zaznacze powyżej 130 plików to już du*a zbita :mur: Edytowane 28 Grudnia 2005 przez voyteckk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Może scandisk :>? Masz jakiegoś antyvira :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Mam kasperskiego. Chodzi ci o skanowanie twardego w poszukiwaniu błędów czy skan antywirem? Skan antywirem robiłem. Czyściutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Dysk w poszukiwaniu błędów. Sprawdź w evereście lub speedfanie kondycje dysku :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Raport SMARTa z everesta w załączniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Może widok plików zmień :>? Sprawdzałeś pamiątki :>? Zapomniałem popatrz w podgląd zdarzeń w narzędziach administracyjnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) 1)Widok plików mam wszędzie lista lub szczegóły. 2)Nie bardzo wiem czego ja mam w tym podglądzie zdarzeń szukać. Pamiątki sprawdziłem memtestem. Chodził ze 20minut, zero błędów. Na noc zapuszczę na dłużej ale chyba sprawa hardwaru odpada... Edytowane 30 Grudnia 2005 przez voyteckk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Weź program od producenta dysku i zrób diagnostykę będziesz miał pogląd na stan dysku. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Problem rozwiązany. Przywróciłem partycję progsem Acronis True Image i teraz już sie nie zwiesza. Dzięki wszystkim za pomoc! Edytowane 31 Grudnia 2005 przez voyteckk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zrób diagnostykę będziesz wiedział co i jak. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...