yogi186 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Jak już wiecie mam u siebie tera nowiutkiego kompa qzyna .... MSI KT3V Athlon XP 1700+ T-Bred (zajebiście się kręci ... fabrycznie bez blokady mnożnika !! :-) ) 256 DDR 333 by Elixir I niestety pamiątki chodzą na CL 2,5 ... jak ustawie im na CL2 to komp nie wstaje i musze robić Clear CMOS .... ehhh jest na to jakaś rada ... ponoć te pamiątki nie są najgorsze i powinny tak chasać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Jak już wiecie mam u siebie tera nowiutkiego kompa qzyna .... MSI KT3V Athlon XP 1700+ T-Bred (zajebiście się kręci ... fabrycznie bez blokady mnożnika !! :-) ) 256 DDR 333 by Elixir I niestety pamiątki chodzą na CL 2,5 ... jak ustawie im na CL2 to komp nie wstaje i musze robić Clear CMOS .... ehhh jest na to jakaś rada ... ponoć te pamiątki nie są najgorsze i powinny tak chasać. a zwiekszales napiecia na pamiatkach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Mi moje Kingstony też na CL2 nie chodzą - komp wstaje, ale winda błędy wywala. Nawet na 266MHz nie idą na CL2. Myślę, że to wina niekompatybilności - może u ciebie jest to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 a tak OT byla plytka MSI kt3V?! a moze ci sie pomylilo z KT4V?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 dlaczego Elixir na cl2 nie chodzi ... nie wiem ... ale zobacz tu : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16847 - moje wrażenia / doświadczenia z DDR 2700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 nio dziwne...hehe. Ja mam jakieś najtańsze no name 128DDR pc266 i chodzą na loozaka na CL2 bez zwiększania napięcia i na 306Mhz. jestem pełen podziwu :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 a tak OT byla plytka MSI kt3V?! a moze ci sie pomylilo z KT4V?! Płytka KT3V jest ... nazwa kodowa MS-6712 .... to chyba taka poprawiona KT3 Ultra 2 :-) .... KT333, USB 2.0 x6, Sound 5.1, obsługuje DDR400 !! itd .... chyba ślepy nie jestem i wiem co pisze na kartoniku ;-) hehe :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Dlaczego nie chodzą? Proste, bo kiedy były kupowane, klient zamiast kupić nieco droższe lepsze pamięci, kupił najtańsze jakie znalazł. (zamiast 320zł na Nanya wydał 270zł na Elixira to teraz tak ma) Ja miałem Elixiry na CL 2.5, i MSI KT3 Ultra2, i za nic nie chciały iść na CL2, wymieniłem je na inne kosci (jakieś Samsungi tandetne) ale i te za nic sie nie chciały kręcić, a każda próba kończyłą się Clear CMOS'em, nawet po zmianie napięcia. Wymieniłem płyte na Gigabyte'a i o dziwo, pamięci przy zwiększonym napięciu nie tylko wstają na CL2, ale i działają bez problemów (3DMarka przeszły bez problemów) ale wydajności to jakoś specjalnie nie zwiększyło, więc dałem sobie spokój... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Moje Eliksiry 266 chodzą na 333 (i nawet troszke więcej) CL=2 przy lekko zwiększonym napięciu DIMM=2,6V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 No ja mam tlaki sam problem :moje Samsungi nawet przy częstotliwości 133MHz(synchronicznie) nie chcą pujść na cl2 :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Moje elixiry chodze gicik @333mhz i cl2 :D :D :D przy zwiekszonym napieciu oczywiscie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 a ja musze sprawdzic :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 no i sprawdzilem. nie mam pojecia co wy chcecie od tych pamiatek cl 2.0 2-2-7 bezproblemowo stabilnie test 3dmarqa bez hangupów :) oczywiscie. Pamieci NIE maja podniesionego napiecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...