Skocz do zawartości
yogi186

Pamięci ELIXIR DDR 333 256MB ....czemu nie chcą CL2 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już wiecie mam u siebie tera nowiutkiego kompa qzyna ....

MSI KT3V

Athlon XP 1700+ T-Bred (zajebiście się kręci ... fabrycznie bez blokady mnożnika !! :-) )

256 DDR 333 by Elixir

I niestety pamiątki chodzą na CL 2,5 ... jak ustawie im na CL2 to komp nie wstaje i musze robić Clear CMOS .... ehhh jest na to jakaś rada ... ponoć te pamiątki nie są najgorsze i powinny tak chasać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wiecie mam u siebie tera nowiutkiego kompa qzyna ....

MSI KT3V

Athlon XP 1700+ T-Bred (zajebiście się kręci ... fabrycznie bez blokady mnożnika !! :-) )

256 DDR 333 by Elixir  

I niestety pamiątki chodzą na CL 2,5 ... jak ustawie im na CL2 to komp nie wstaje i musze robić Clear CMOS .... ehhh jest na to jakaś rada ... ponoć te pamiątki nie są najgorsze i powinny tak chasać.

a zwiekszales napiecia na pamiatkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak OT byla plytka MSI kt3V?! a moze ci sie pomylilo z KT4V?!

Płytka KT3V jest ... nazwa kodowa MS-6712 .... to chyba taka poprawiona KT3 Ultra 2 :-) .... KT333, USB 2.0 x6, Sound 5.1, obsługuje DDR400 !! itd .... chyba ślepy nie jestem i wiem co pisze na kartoniku ;-) hehe :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie chodzą? Proste, bo kiedy były kupowane, klient zamiast kupić nieco droższe lepsze pamięci, kupił najtańsze jakie znalazł. (zamiast 320zł na Nanya wydał 270zł na Elixira to teraz tak ma)

Ja miałem Elixiry na CL 2.5, i MSI KT3 Ultra2, i za nic nie chciały iść na CL2, wymieniłem je na inne kosci (jakieś Samsungi tandetne) ale i te za nic sie nie chciały kręcić, a każda próba kończyłą się Clear CMOS'em, nawet po zmianie napięcia.

Wymieniłem płyte na Gigabyte'a i o dziwo, pamięci przy zwiększonym napięciu nie tylko wstają na CL2, ale i działają bez problemów (3DMarka przeszły bez problemów) ale wydajności to jakoś specjalnie nie zwiększyło, więc dałem sobie spokój...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...