Skocz do zawartości
nasti2002

Problem Ze Startem Win Xp!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dluzszgo czasu mam pewien problem z uruchamianiem sie windowsa. Otoz pewnego razu gdy chcialem sobie na nowo zainstalowac winxp wyskoczyl mi w pewnym momencie blad. Zignorowalem go i dokonczylem "kopiowanie plikow. Pozniej byl normalny restart i w dosie pojawil sie problem. Mam 2 opcje do wybrania : "windows xp proffesional" i "instalator systemu windows xp". Gdy daje na "instalator systemu windows xp" pojawia sie pasek stanu i wszystko bylo by ok gdyby nie to ze pod koniec sie zawiesza. To napewno byl ten owy blad ktory wczesniej pojawil mi sie podczas kopiowania plkow. Problem polega na tym : jak usunąć ocje " instalator systemu windows xp". Denerwuje mnie ona poniewaz podczas startu zawsze jest nastawiona na domyslne i jak wlacze kompa i sobie gdzies pojde na chwile to zaraz przychodze i widze ten niedokonczony pasek. Po prostu jak go usunąć "instalator systemu windows). Przepraszam zatak obszerny temat no ale nic. Chcialem wam po prostu wszystko dokladnie opisac. Prosze o szybką pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn nie wiem jak przeedytowac. mozecie napisac instrukcje. plik znalazlem ale mam tam :

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

I co teraz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pierwszy rzut oka wyglada dobrze ale brakuje czegos - przekopiuj ten:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

ewentualnie mozesz timeout ustawic na 0 ale to taki polsrodek imo

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Mikelos, twoj wpis jest dłuzszy bo masz sp2.

--------------

2. Przy takiej konfiguracji nie ma prawa sie wyswietlic druga pozycja w menu. Włącz wyswietlanie plików ukrytych i plików chronionych przez system i sprawdz jeszcze raz, moze nie znalazłes boot.ini tylko jakąs kopię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[boot loader]

timeout=5

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Tomasz (bootscreen)" /noexecute=optin /fastdetect /KERNEL=kernel1.exe

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="reszta" /fastdetect

a podczas wczania mam do wyboru 3 systemy.. te dwa ktre w boot.ini i 3 'Windows(default) ' i jak na ten domyslny sie da to wyskakuje ze brak pliku hall.dll.

bezsens. Napewno nie laduje sie z pliku boot.ini bo tam jest wyranie inaczej.. wiec skad? pomocy:(

post-128766-1135870845_thumb.jpg

post-128766-1135870874_thumb.jpg

Edytowane przez pietas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi