nasti2002 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam. Od dluzszgo czasu mam pewien problem z uruchamianiem sie windowsa. Otoz pewnego razu gdy chcialem sobie na nowo zainstalowac winxp wyskoczyl mi w pewnym momencie blad. Zignorowalem go i dokonczylem "kopiowanie plikow. Pozniej byl normalny restart i w dosie pojawil sie problem. Mam 2 opcje do wybrania : "windows xp proffesional" i "instalator systemu windows xp". Gdy daje na "instalator systemu windows xp" pojawia sie pasek stanu i wszystko bylo by ok gdyby nie to ze pod koniec sie zawiesza. To napewno byl ten owy blad ktory wczesniej pojawil mi sie podczas kopiowania plkow. Problem polega na tym : jak usunąć ocje " instalator systemu windows xp". Denerwuje mnie ona poniewaz podczas startu zawsze jest nastawiona na domyslne i jak wlacze kompa i sobie gdzies pojde na chwile to zaraz przychodze i widze ten niedokonczony pasek. Po prostu jak go usunąć "instalator systemu windows). Przepraszam zatak obszerny temat no ale nic. Chcialem wam po prostu wszystko dokladnie opisac. Prosze o szybką pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Przeedytuj sobie plik boot.ini z dysku C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasti2002 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 tzn nie wiem jak przeedytowac. mozecie napisac instrukcje. plik znalazlem ale mam tam : [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect I co teraz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) na pierwszy rzut oka wyglada dobrze ale brakuje czegos - przekopiuj ten: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect ewentualnie mozesz timeout ustawic na 0 ale to taki polsrodek imo Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasti2002 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 No niestety to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 to zmien time out z 30 na 0 i do formatu przetrzymasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 1. Mikelos, twoj wpis jest dłuzszy bo masz sp2. -------------- 2. Przy takiej konfiguracji nie ma prawa sie wyswietlic druga pozycja w menu. Włącz wyswietlanie plików ukrytych i plików chronionych przez system i sprawdz jeszcze raz, moze nie znalazłes boot.ini tylko jakąs kopię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietas Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) [boot loader] timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Tomasz (bootscreen)" /noexecute=optin /fastdetect /KERNEL=kernel1.exe multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="reszta" /fastdetect a podczas wczania mam do wyboru 3 systemy.. te dwa ktre w boot.ini i 3 'Windows(default) ' i jak na ten domyslny sie da to wyskakuje ze brak pliku hall.dll. bezsens. Napewno nie laduje sie z pliku boot.ini bo tam jest wyranie inaczej.. wiec skad? pomocy:( Edytowane 29 Grudnia 2005 przez pietas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...