Skocz do zawartości
xpektor

Tonfa

Rekomendowane odpowiedzi

Baton fajna sprawa! Mozna komus fajnie przywalic, oczywiscie w obronie wlasnej - koniecznej! Nigdy nie uzywalem na potencjalnym marginesie i mam nadzieje, ze nigdy nie bede musial tego robic... Racja Tony, ten dzwiek to jest miodzio [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teleskopową, metalową, śliczną pałeczkę na złych ludzi [; Rozkładana na 3 razy.

http://www.interamer.com/images/NewBaton.jpg

Dokladnie cos takiego pokazal mi kumpel kiedy spokojnie sobie siedzialem na angielskim (2gi rok polibuda). Najpierw gdy bylo zlozone nie mialem pojecia co to, tak sobie to z nudy ogladam, wygladalo w pokrowcu jak jakas miniparasolka :) i przez moment przemknelo mi przez mysl - kurde moze to jest ta "antenka" rozkladana pelniaca role palki tkora maja zawsze zli ludzie na filmach z Sigalem ? :) Zapytalem dla zartu, a kumpel 1 ruchem rozlozyl to i zrozumialem ze mialem racje :lol:

Do dzis dziwnie na niego patrze. Tlumaczyl ze mieszka na osiedlu i czesto musial przed zakupem tego uzadzenia zmieniac model telefonu komorkowego. Ale smutne ze dzisiaj trzeba gdzieniegdzie chodzic z czyms takim :angry:

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziłem swego czasu we Wrocku na Kalaki i raz za przejście na czerwonym gliny mnie zatrzymały a że pałke w pokrowcu nie mialem tylko tak sobie szedłem (wraz z wielgasna i ciezka torba...szedlem na pociag) to Pan szanowny Police rzekł że : "Wprowadzam niepokuj społeczny..." Hehe:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale nie skonfiskowali??

A co do tej na zdjeciu to jakos sie rozni od batona, albo zdjecie nei wyrazne. Bo kiedys kumpel kupil cos a'la Baton za jakies 25 zeta to po dwoch dniach treningu poslugiwania sie palka cala mu sie rozpieprzyla. A batonem to nieraz sie po betonie walilo i nic. Pamietam raz na nartach jechalem z nim to jak sie wywrocilem to siniaka mialem odbitego przez dwa tygodnie na biodrze!

Tak sie zajawilem ze chyba kupie sobie jako prezent na nowy rok!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teleskopową, metalową, śliczną pałeczkę na złych ludzi [; Rozkładana na 3 razy.

Dołączona grafika

haha ten tekst mnie rozbroil , jezu leze i kwicze . Wiecie ja mam wlasnie wielki problem z zlymi ludzmi i sie zastanawiam ktora byscie polecali , bo fundusze po sylwku sie uszczuplily a trzeba by miec jakies zabezpieczenie :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78875100

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78798727

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78280525

jak poznac ze dana palka jest sensowna i warto ja kupic bo sie nie rozleci po paru uderzeniach w cokolwiek ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żarty żartami :D, ale baton to na serio chyba najlepsza broń kieszonkowa [; Jest malutki w kieszeni, ale jak się nim machnie, to wtedy... ;] Zresztą, sami wiecie [; Jak teraz to czytam, to mnie także to rozbraja i mam niezły ubaw [;

P.S. --> Może zmiana tematu na "broń biała"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie wiem czy mozna ale ktos chcial o tonfie material, ten to jest film szkoleniowy naszej policji trwa 1.30 , cienka jakosc ale widoczne wszystko i po polsku

ed2k://|file|Tonfa.AVI|514918400|9D456EB0357D43131CEBA528DC15876B|/

KrokObok czy mozesz zobaczyc te linki do batonikow i powiedziec mi czy ktorys z tych jest dobry ??

Edytowane przez killua

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi