Skocz do zawartości
PMichalak

Zasilacz Q-tec 650w

Rekomendowane odpowiedzi

zobacz na tabliczke znamionowa taki amperaz na liniach to maja

360/400 markowe zasilki do tego dochodzi ze nawet tego niebedziesz mial ,niemowiac o jakosci wykonia pokroju made in china brrr

i zajebistej jakosci zabezpieczen typu bumbum (bomba odliczajaca czas do wybuchu )

odradzam stanowczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz na tabliczke znamionowa taki amperaz na liniach to maja

360/400 markowe zasilki do tego dochodzi ze nawet tego niebedziesz mial ,niemowiac o jakosci wykonia pokroju made in china brrr

i zajebistej jakosci zabezpieczen typu bumbum (bomba odliczajaca czas do wybuchu )

odradzam stanowczo

jak to się mówi bomba zegarowa z popsutym zegarem :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ja tu muszę zaprotestować...

Miałem Q-TEC'a "500W" i ze starym kompem działał bardzo stabilnie i głośno (wymieniłem wentyle na 2x PAPST 80x80 i było ok).

Z Q-TEC problem polega na "szczęściu" bo niektóre modele są jak najbardziej ok a niektóre to kompletna padaka, to fakt... z tym że tych padak jest więcej niż dobrych więc jak masz farta i czujesz potrzebe podniesienia sobie adrenaliny to polecam Q-TEC'a :D

PS. 650W to on może pewnie oddać przez 1 ms :] z tym że nie na pewno :]

napisz jeszcze do jakeigo zestawu chcesz ten zasilacz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

letrev - widziales srodek tej zasilki >>>zwykly shit pokroju Codegen, Tracer , L&C czy Megabajt itd. w ladnym opakowaniu zew. +cichy wentyl

te zasilki chodza stable jesli sie je nieobciazy moca ponad 300W

czyli komp (sredni konfig) bez nadmiernego OC utrzymaja gora 2 lata jak dobrze pojdzie 3 a potem bum i na tym koniec jak ktos lubi sporty extremalne zawsze przy wlaczaniu kompa to polecam adrenalina wzrasta proporcjonalnie wraz z uplywajacym czasem pracy PSU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj...

miałem XP 1700+ @ 2440MHz @ 1.9V (nominalnie 1440MHz) na codzień 2x hynix d43, extremalnie wykręconego 9100 po Vmodzie etc + wodne + hdd i inne duperele i zasiłka moja trzymała napięcia idealnie po 2 latach...

a czy widziałem środek.... nie ... zamontowałem Papsty telepatycznie :D

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rzeczywiście muszę się zastanowić nad jakimś Chiefteciem albo Taganem(jak myślicie czy 330w byłby lepszy??) Aa i macie tutaj mój sprzęt. Przy tym Gembirdzie mam napięcie -12 -7,5 a -5 +0.58. Mierzone w speedfanie czy to wina czytników czy zasilacz jest taki zje**ny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj...

miałem XP 1700+ @ 2440MHz @ 1.9V (nominalnie 1440MHz) na codzień 2x hynix d43, extremalnie wykręconego 9100 po Vmodzie etc + wodne + hdd i inne duperele i zasiłka moja trzymała napięcia idealnie po 2 latach...

a czy widziałem środek.... nie ... zamontowałem Papsty telepatycznie :D

Tyle to i Huntkey 300W wytrzyma, po co Ci do tego byla 500W (wiem, ten szpan :lol: )

Chcesz realnej mocy na poziomie 600W, prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rzeczywiście muszę się zastanowić nad jakimś Chiefteciem albo Taganem(jak myślicie czy 330w byłby lepszy??) Aa i macie tutaj mój sprzęt. Przy tym Gembirdzie mam napięcie -12 -7,5 a -5 +0.58. Mierzone w speedfanie czy to wina czytników czy zasilacz jest taki zje**ny

Po 1: to skróć sobie sygnaturkę, bo wygląda jak jakieś wypracowanie i chyba jest nieregulaminowa

Po 2: napięcia mierzone softem to możesz sobie o kant d*** rozbić, sprawdź miernikiem i dopiero porozmawiamy

Po 3: Dobra zasiłka to podstawa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak mam zmierzyć te napięcia minusowe wiem jak bez problemu zmierzyć np +12 albo +5 ale jak te minusy??

Oraz układy zasilające mają koło 60C a jak wykrece FSB do 210-215 to mają około 80C mierzone (termometrem)

Edytowane przez GoldenDragon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi