Jacek198 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Nie wiem czy taki post już był ale warto go powtóżyć bo są nowi użytkownicy wkoncu jakieś 12 na dzień :P. Więc jaśki ktoś z was widział film z THG (Tom's Hardware Guide) film "what hapens when the CPU cooler is removed". Czy próbowaliscie coś takiego w domu :P. Ale jestem ciekaw co sądziecie o wynikach intela które nie przektoczyły nawet 40 °C ??? A amd przekraczało 200 °C ?? Coś tu niegra :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Film stary a co do wyników to raczej sa wiarygodne bo chyba tam widac na tym wyswietlaczu ile jest stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Nie wiem czy taki post już był ale warto go powtóżyć bo są nowi użytkownicy wkoncu jakieś 12 na dzień :P. Więc jaśki ktoś z was widział film z THG (Tom's Hardware Guide) film "what hapens when the CPU cooler is removed". Czy próbowaliscie coś takiego w domu :P. Ale jestem ciekaw co sądziecie o wynikach intela które nie przektoczyły nawet 40 °C ??? A amd przekraczało 200 °C ?? Coś tu niegra :D.' niepolecam takiego "testowania" procka :( ja mi raz wiatrak stanal (brak napiecia z plyty :x ) to w biosie mialem ze 120 stopni, miedziany cooler byl bardzo goracy :( a wokol unosil sie swono spalonej pasty :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Nie wiem czy taki post już był ale warto go powtóżyć bo są nowi użytkownicy wkoncu jakieś 12 na dzień :P. Więc jaśki ktoś z was widział film z THG (Tom's Hardware Guide) film "what hapens when the CPU cooler is removed". Czy próbowaliscie coś takiego w domu :P. Ale jestem ciekaw co sądziecie o wynikach intela które nie przektoczyły nawet 40 °C ??? A amd przekraczało 200 °C ?? Coś tu niegra :D.' niepolecam takiego "testowania" procka :( ja mi raz wiatrak stanal (brak napiecia z plyty :x ) to w biosie mialem ze 120 stopni, miedziany cooler byl bardzo goracy :( a wokol unosil sie swono spalonej pasty :evil: Procek pewnie przeżył :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 egrooby! mowil ze to starsz p4 wolno pooszczony dlatego tylko 40C ale on na swoim mial 100 mi jak pompa stanie to tulipan do 70C sie nagrzal a tak kilka godzin chodzil restartnal sie w windzie i w biosie stal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Nie wiem czy taki post już był ale warto go powtóżyć bo są nowi użytkownicy wkoncu jakieś 12 na dzień :P. Więc jaśki ktoś z was widział film z THG (Tom's Hardware Guide) film "what hapens when the CPU cooler is removed". Czy próbowaliscie coś takiego w domu :P. Ale jestem ciekaw co sądziecie o wynikach intela które nie przektoczyły nawet 40 °C ??? A amd przekraczało 200 °C ?? Coś tu niegra :D.' niepolecam takiego "testowania" procka :( ja mi raz wiatrak stanal (brak napiecia z plyty :x ) to w biosie mialem ze 120 stopni, miedziany cooler byl bardzo goracy :( a wokol unosil sie swono spalonej pasty :evil: Procek pewnie przeżył :wink: :twisted: a zebys wiedzial - skur**** przezyl i do dzis mi sluzy jako Athlon 1.4@1.6 :D :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Nie wiem czy taki post już był ale warto go powtóżyć bo są nowi użytkownicy wkoncu jakieś 12 na dzień :P. Więc jaśki ktoś z was widział film z THG (Tom's Hardware Guide) film "what hapens when the CPU cooler is removed". Czy próbowaliscie coś takiego w domu :P. Ale jestem ciekaw co sądziecie o wynikach intela które nie przektoczyły nawet 40 °C ??? A amd przekraczało 200 °C ?? Coś tu niegra :D.' niepolecam takiego "testowania" procka :( ja mi raz wiatrak stanal (brak napiecia z plyty :x ) to w biosie mialem ze 120 stopni, miedziany cooler byl bardzo goracy :( a wokol unosil sie swono spalonej pasty :evil: Procek pewnie przeżył :wink: :twisted: a zebys wiedzial - skur**** przezyl i do dzis mi sluzy jako Athlon 1.4@1.6 :D :twisted: Jakieś pół roku temu mój athlonik 1.2 w takiej samej sytuacji nie przeżył :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Jakieś pół roku temu mój athlonik 1.2 w takiej samej sytuacji nie przeżył :(ja to mawia Steroid Gontasky "damit to hell" :( moj athlon to chyba jak kot - ma 7 zywotow (juz 2 wykorzystal :? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 hehe mi jak pompka od WC nie zastartowała to po jakimś czasie usłyszałem taki dziwny syk - to się woda na procu zagotowała (czyli proc musiał mieć pewnie ze 120C - chodzi do dziś - duron 1.0@1.2) naokoło jądra wszystkie naklejki zbrązowiały :) a co do pIV to z tego co pamiętam to jak się przegrzewają to zwalniają - w ten sposób grzeją się mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Aha, dzięki za informacje bo o spalaniu procków to ja ciemny jestem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 cos mi sie zdaje ze kolega jacek z numerkiem pragnie od pierwszego dnia dostac stalego usera, i pisze bzdurne tematy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 No tez mi sie cos zdaje. Ktos sobie posty nabija. W dwa dni 70 cos nie tak z nim chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 U mnie mogę włączać kompa, jak na procku nie ma radiatora, bo moja płytka ma zabezpieczenie przed przegrzaniem. Po przyciśnięciu powera komp wyłącza się prawie natychmiast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Jak ostatnio odpaliłem moja stara pentiawę 166mmx, to zdazylem zainstalowac windoze 98 zanim sie komp zawiesil, ale na duronie nie polecam takich testów, chyba że chcesz troche podtopić proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 czyzby intele byly bardziej dorobione od amd - ja swojego celka nie raz niechcacy odpalilem bez radiatora czy wodnego ( czegokolwiek) na nim i pare min dzialal bo w biosie grzebalem jeszcze i spox bylo - tylko ze w koncu sie zawiesil i nie wiedzac o co chodzi spostrzeglem ze nie ma chlodzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 ja tam mialem niezlego zonka gdy zle coper shima zalozylem, moj bidny athlon 1,33 zjaral sie w jakies 10 sekund (zdazylem wejsc do biosu i papa) duzo nie mial jakies 100 stopni ale to wystarczylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 no tesh to mialem ulamala sie zapinka od celiny copernina 566@1133 i blok w nocy spadl komp piszczy nei wiem co jest rest post widze i jak przeszlo do ladowania windy znow zwis patrze do budy a tu goly procek to wylaczylem i spac proc przezyl spalilem go pozniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Ja przez 4 lata użwałem P133 i tylko z miedzianym malutkim radiatorkiem :D do dizś dzień działa. :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 kiedy nie ma wiatraka na procesorze ten automatycznie poddawany jest wplywowi anormalnej sily termicznej powstalej w wyniku nadmiernego wydzielania ciepla a niemoznosci jego odprowadzania czego skutkiem jest nadmierne nagrzeanwi sie ukladu i anormalna praca ukladow elektronowych skladajacych sie na czastki jadra procesora ... ktory zwalnia swoja prace tudziez zionie ducha bogu winnemu userowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 kiedy nie ma wiatraka na procesorze ten automatycznie poddawany jest wplywowi anormalnej sily termicznej powstalej w wyniku nadmiernego wydzielania ciepla a niemoznosci jego odprowadzania czego skutkiem jest nadmierne nagrzeanwi sie ukladu i anormalna praca ukladow elektronowych skladajacych sie na czastki jadra procesora ... ktory zwalnia swoja prace tudziez zionie ducha bogu winnemu userowi Cudownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 kiedy nie ma wiatraka na procesorze ten automatycznie poddawany jest wplywowi anormalnej sily termicznej powstalej w wyniku nadmiernego wydzielania ciepla a niemoznosci jego odprowadzania czego skutkiem jest nadmierne nagrzeanwi sie ukladu i anormalna praca ukladow elektronowych skladajacych sie na czastki jadra procesora ... ktory zwalnia swoja prace tudziez zionie ducha bogu winnemu userowi Cudownie :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 u mnie pisałem już o tym kiedyś w topiku o zabezpieczeniu termicznym w Solteku zle założyłem blok wodny tzn odwrotnie i opierał mi sie o kant procesora(jadra nie dotykał) i o socket. płyta tylko robiła pi i sie wyłaczała ja oczywiscie uparcie starałem się uruchomić kompa a ona swoje pi pi i wyłaczenie do dzis dnia jej dziekuje proc do działą normalnie do teraz go mam. temperatura była zabójcza :D ale proc zyje.Dzieki płycie i tej jej pi pi pi off Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 cos mi sie zdaje ze kolega jacek z numerkiem pragnie od pierwszego dnia dostac stalego usera, i pisze bzdurne tematy :?Jacekznumerkiem już sie wytłumaczył w sprawie w/w tematów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 pyt : - "Co sie dzieje kiedy procesor chodzi bez wiatraka :) ???" odp: - smierdzi spalenizna ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 kiedy nie ma wiatraka na procesorze ten automatycznie poddawany jest wplywowi anormalnej sily termicznej powstalej w wyniku nadmiernego wydzielania ciepla a niemoznosci jego odprowadzania czego skutkiem jest nadmierne nagrzeanwi sie ukladu i anormalna praca ukladow elektronowych skladajacych sie na czastki jadra procesora ... ktory zwalnia swoja prace tudziez zionie ducha bogu winnemu userowiskad masz taka madra definicje :roll: - z encyklopedii :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HP Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Moj stary Celek 466 bez wiatraczka (z samym całkiem sporym radiatorkiem ) chodził bez problemu ; Durnia takze probowałem puszczac bez wiatraka - skreciłem go na 500Mhz i 1.5 V , Właczyłem zabezpieczenie na płycie tak aby go wyłaczył jak bezie miał 75 stopni na czujniku wewnętrznym i gdzies po 40-45 min pracy w winXP wyłączyło mi kompa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 kiedy nie ma wiatraka na procesorze ten automatycznie poddawany jest wplywowi anormalnej sily termicznej powstalej w wyniku nadmiernego wydzielania ciepla a niemoznosci jego odprowadzania czego skutkiem jest nadmierne nagrzeanwi sie ukladu i anormalna praca ukladow elektronowych skladajacych sie na czastki jadra procesora ... ktory zwalnia swoja prace tudziez zionie ducha bogu winnemu userowiskad masz taka madra definicje :roll: - z encyklopedii :wink: :twisted: uhm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 graham zmniejsz to :NINE INCH NAILS HALO FOURTEEN THE FRAGILE NOTHING RECORDS 1999 prosze bo razi po okoolarach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 graham zmniejsz to :NINE INCH NAILS HALO FOURTEEN THE FRAGILE NOTHING RECORDS 1999 prosze bo razi po okoolarach zrobione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ej ja swojego do 92 puscliem (ten z podpisu) bo sie cooler nie zakrecil:) PS. Ktory Graham jest prawdziwy? Graham czy Graham_ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...