remo112 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Mam taka konfiguraje jak widac na dole w tej chwili mam 900zl i sie zastanawiam co zmienic??? Myslalem na poczatek o budzie (bo mam jakas malutka x-powera i bez miejsc na wemryle) i zasilce a potem plytka i grafa na pcie a jak i plytka to juz na sockrt 939 zeby bylo przyszlosciowe i jak zmienie plytke to i procka trzeba bedzie i nie wiem czy na to wszystko mi kasy styknie??? Do wrzesnia 2006 bede mial ok. 1900 zl. Co radzicie zminic??? Koniecznie grafe bo to jest tragedia!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baddo Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Ja poczekałbym na twoim miejscu do września 06 i wtedy sprzedał tego kompa, a kupił coś lepszego :D A jeżeli chcesz zmieniać coś w tym kompie to dysk na jakąś 200 i proponowałbym grafike na np.radka 9800pro i jeżeli starczy to na pewno RAM Edytowane 31 Grudnia 2005 przez baddo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 pierwsza kolejność to nie dysk 80 przeciez styknie do września :P kup sobie gf 6600 :P a we wresniu zmień reszte ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 kup sobie gf 6600lepiej kupić kupić 9800pro i 2x512 patriot wymienić zasiłke fortron 400w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) No ja ci moge polecić Radka 9800pro ,drugiego takiego samego Kingstona do Duala i Zasilacz Delta 300. Zasilka może przydać ci się do nowego kompa jako bezpośredni zasilacz do kart graficznych. Edytowane 31 Grudnia 2005 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) ale na tej plytce glownej nie mam pcwxpress a jak kupie krte na agp to do nowego kompa bedzie bezuzyteczna. ja uwazam ze dysk mi styknie nie chce wuymieniac dysku ram chyba teaz jest ok ale tu juz mozna pomyslec do duala potrzeba takie same??? a co do zasilki to myslalem nad czyms lepszym np. tagan 430 U015?? edit Ja poczekałbym na twoim miejscu do września 06 i wtedy sprzedał tego kompa, a kupił coś lepszego icon_biggrin3.gif jak jusz to na ile moge tak w lipciu 06 wycenic tego kompa?? na allegro czy gdzie najlepiej? Edytowane 1 Stycznia 2006 przez remo112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 asrock dual-sata2 - wielokrotnie nagradzana, mega OC, ma port pci-e i agp(prawdziwy, nie jakis xgp) wiec mozesz poczekac z przesiadka grafy lub spokojnie polowac na jakies okazje. No i kosztuje 250 pln procesor- semprona 3000+ na s939 kupisz za 380 pln w apollo chlodzenie - arctic ultra silencer 64 tc lub freezer 64 pro - 35/65 pln Calosc ok 700 pln z duza mozliwoscia rozbudowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 asrock dual-sata2 - wielokrotnie nagradzana, mega OC, ma port pci-e i agp(prawdziwy, nie jakis xgp) wiec mozesz poczekac z przesiadka grafy lub spokojnie polowac na jakies okazje. No i kosztuje 250 pln procesor- semprona 3000+ na s939 kupisz za 380 pln w apollo chlodzenie - arctic ultra silencer 64 tc lub freezer 64 pro - 35/65 pln Calosc ok 700 pln z duza mozliwoscia rozbudowy... Według mnie jest to tównierz najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ja proponował bym poczekać do tego września 2006, zaraz przecież wychodzi nowa podstawka AM2 i ceny 939 powinny spaść, albo brać to co napisał Boundrose. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) to ta plutka dobra jest zeby bya stabilna i byl rozbudowany bios. to tak wychodzi ze kupuje ta plytke procka narazie jeszcze pociagne na tej rafie poczekam pare miechow kupie juz grafe na pcie moze galaxy 6600 GE do tego zasilacz i jest ruullleeezz??? i potem bede myslal nad razem i lepszym prockiem! A moze poczekac i kupic na ej nowej platformie za pol roku. Czy te sackety sie bardzo szybko zmieniaja?? I dlaczego jest taka przepasc cenowa miedzy sempronem a athlonem??? moze dolozyc do athlona 64 bit 2800?? I ten asrock ma taki chipset: ULi M1695 czym to sie rozni od NF4??? Edytowane 1 Stycznia 2006 przez remo112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 dlaczego jest taka przepasc cenowa miedzy sempronem a athlonem??? moze dolozyc do athlona 64 bit 2800?? I ten asrock ma taki chipset: ULi M1695 czym to sie rozni od NF4??? Sempron ma mniej cache L2, na 939 nie ma A64 2800+, najniższy model to 3000+, ULI różni sie od NF4 że obsługuje pełne agp i pci-e, a potem można zmienić mu podstawke na am2 i obsługe ddr2. Bierz tego asrocka i semprona do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) OK a moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> plytke lepsza bez agp np. lan party nf4 ultra-d i tego sempronka!!! i sprzedac obecnego procka plytke i grafe i czy za to co sprzedam starczy mi na jakas srednia karte graficzna na pce??? ile wycenic gdzie sprzedac jaki zasilacz?? Edytowane 1 Stycznia 2006 przez remo112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 a jak tera kupilbym plytke z s939 to mozna jakas podstawke pod socket A, bo moj proc jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 za niedlugo premiery EPoX EP-9U1697 oraz Abit UL8 PRO na uli m1697. Napewno bede sporo tansze od tej Dfi oraz IMO niegorsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 GeForce 6600 GT + Ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...