Skocz do zawartości
remo112

Co Zmienic?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taka konfiguraje jak widac na dole w tej chwili mam 900zl i sie zastanawiam co zmienic???

Myslalem na poczatek o budzie (bo mam jakas malutka x-powera i bez miejsc na wemryle) i zasilce a potem plytka i grafa na pcie a jak i plytka to juz na sockrt 939 zeby bylo przyszlosciowe i jak zmienie plytke to i procka trzeba bedzie i nie wiem czy na to wszystko mi kasy styknie???

Do wrzesnia 2006 bede mial ok. 1900 zl. Co radzicie zminic??? Koniecznie grafe bo to jest tragedia!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja poczekałbym na twoim miejscu do września 06 i wtedy sprzedał tego kompa, a kupił coś lepszego :D

A jeżeli chcesz zmieniać coś w tym kompie to dysk na jakąś 200 i proponowałbym grafike na np.radka 9800pro i jeżeli starczy to na pewno RAM

Edytowane przez baddo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale na tej plytce glownej nie mam pcwxpress a jak kupie krte na agp to do nowego kompa bedzie bezuzyteczna. ja uwazam ze dysk mi styknie nie chce wuymieniac dysku ram chyba teaz jest ok ale tu juz mozna pomyslec do duala potrzeba takie same??? a co do zasilki to myslalem nad czyms lepszym np. tagan 430 U015??

edit

Ja poczekałbym na twoim miejscu do września 06 i wtedy sprzedał tego kompa, a kupił coś lepszego icon_biggrin3.gif

jak jusz to na ile moge tak w lipciu 06 wycenic tego kompa?? na allegro czy gdzie najlepiej?

Edytowane przez remo112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asrock dual-sata2 - wielokrotnie nagradzana, mega OC, ma port pci-e i agp(prawdziwy, nie jakis xgp) wiec mozesz poczekac z przesiadka grafy lub spokojnie polowac na jakies okazje. No i kosztuje 250 pln

procesor- semprona 3000+ na s939 kupisz za 380 pln w apollo

chlodzenie - arctic ultra silencer 64 tc lub freezer 64 pro - 35/65 pln

Calosc ok 700 pln z duza mozliwoscia rozbudowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asrock dual-sata2 - wielokrotnie nagradzana, mega OC, ma port pci-e i agp(prawdziwy, nie jakis xgp) wiec mozesz poczekac z przesiadka grafy lub spokojnie polowac na jakies okazje. No i kosztuje 250 pln

procesor- semprona 3000+ na s939 kupisz za 380 pln w apollo

chlodzenie - arctic ultra silencer 64 tc lub freezer 64 pro - 35/65 pln

Calosc ok 700 pln z duza mozliwoscia rozbudowy...

Według mnie jest to tównierz najlepsze rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja proponował bym poczekać do tego września 2006, zaraz przecież wychodzi nowa podstawka AM2 i ceny 939 powinny spaść, albo brać to co napisał Boundrose.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ta plutka dobra jest zeby bya stabilna i byl rozbudowany bios. to tak wychodzi ze kupuje ta plytke procka narazie jeszcze pociagne na tej rafie poczekam pare miechow kupie juz grafe na pcie moze galaxy 6600 GE do tego zasilacz i jest ruullleeezz??? i potem bede myslal nad razem i lepszym prockiem!

A moze poczekac i kupic na ej nowej platformie za pol roku. Czy te sackety sie bardzo szybko zmieniaja?? I dlaczego jest taka przepasc cenowa miedzy sempronem a athlonem??? moze dolozyc do athlona 64 bit 2800??

I ten asrock ma taki chipset: ULi M1695 czym to sie rozni od NF4???

Edytowane przez remo112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

dlaczego jest taka przepasc cenowa miedzy sempronem a athlonem??? moze dolozyc do athlona 64 bit 2800??

I ten asrock ma taki chipset: ULi M1695 czym to sie rozni od NF4???

Sempron ma mniej cache L2, na 939 nie ma A64 2800+, najniższy model to 3000+, ULI różni sie od NF4 że obsługuje pełne agp i pci-e, a potem można zmienić mu podstawke na am2 i obsługe ddr2. Bierz tego asrocka i semprona do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK a moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> plytke lepsza bez agp np. lan party nf4 ultra-d i tego sempronka!!! i sprzedac obecnego procka plytke i grafe i czy za to co sprzedam starczy mi na jakas srednia karte graficzna na pce??? ile wycenic gdzie sprzedac jaki zasilacz??

Edytowane przez remo112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi