Skocz do zawartości
ravenclaw

CZy przez podniesienie szyny podnosi sie temp. procka?

Rekomendowane odpowiedzi

Taki mały problem, chce podniesc szyne swojego durona 1200Mhz na 112Mhz oczywisie szyna tylko jest maly problem, czy temperatura bedzie wyzsza.

P.s. Procek Boxowy i normalnie 52 stopnie:(

-------------------------------------------------------------------------------------

Duron 1200Mhz, 256DDR King:) 40GB BARACUDA IV, G2 TI ULTRA 64MB TV OUT......... 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperatura wzrasta i od podnoszenia FSB , od zmiany mnoznika , a najbardziej rosnie od podnoszenia Core voltagejak masz na boxowym coolerku 52 stopnie to raczej go nie podkrecisz za bardzo

kup jakiegs titana za 30 zl + srebrna pasta

powodzenia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DZieki, sprobuje podnies mam nadzieje ze sie nie bedzie wieszal bo ostanio jak podnioslem szyne na 124/124 to przy ladowaniu winda wyskakiwalo ze nie znaleziono pliku him cos tam wiec nie dzialal, dobrze sie sie nie spalil teraz przynajmniej wiem ze musze sprawdzac temp. :)

Jeszcze raz dzieki!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napięcia nie zmieniam ale już dzisaj zmieniłem szynę z 100/100 na 107/107 działa teraz jako 1290 Mhz, a pozatym temperatura podniosła się o 1 stopień to nie tak dużo bo przy 118/118 Mhz nie chce się odpalić wogulę wiesza się w czasie startu systemu. Wyniki w CCR 2002 4983 punkty:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecej niz 110-115 nie podniesiesz, bo pci nie wytrzyma. moj dziala stabilnie na 112. mnozikiem mozna do 11 podniesc, ale ja mam d1000, twoj powinien pojsc 12,5X112. A jak chcesz to mozesz go tez walnac na 10X133. Przy wiekszych oc podnies napiecie do 1,8V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mały problem, chce podniesc szyne swojego durona 1200Mhz na 112Mhz oczywisie szyna tylko jest maly problem, czy temperatura bedzie wyzsza.

-------------------------------------------------------------------------------------

Duron 1200Mhz, 256DDR King:) 40GB BARACUDA IV, G2 TI ULTRA 64MB TV OUT......... 8O

i nie tylko naprocku na chipie na kartach pci i agp na kościach pamięci

przeciesz szyne podnosisz nie???!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecej niz 110-115 nie podniesiesz, bo pci nie wytrzyma. moj dziala stabilnie na 112. mnozikiem mozna do 11 podniesc, ale ja mam d1000, twoj powinien pojsc 12,5X112. A jak chcesz to mozesz go tez walnac na 10X133. Przy wiekszych oc podnies napiecie do 1,8V

Tu też muszę dodać żę mój szedł na 164 bez problemów.Potem nawet 166 wrzuciłem i poszło.A jak sięnie mylę to Shuttle ak31/2(którego mam0ma dzielnik tylko 1,4 więc wszystko wytrzymało PCI 41,5,choć sam tego nei polecam.Zwykle bezpieczne jest do ok.38Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp. pracy procesora zależy od wydzielanej mocy a ta jest wprost proporcjojonalna do częstotliwości pracy oraz do kwadratu napięcia, czyli wzrast ze wzrostem napięcia wzrasta b. szybko. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...