wizner5 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam mam płyte główna Gigabyte GA-7N400-l i chciałem sie dowiedzieć w jaki sposób można sprawdzić z jakiej lini (3,3V;5V;12V) jest zasilany procesor,pamięci,grafa itp. A może ktoś wie to proszę o odpowiedź na moje pytanie :) Z góry dziekuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 a może podasz sprzęt?... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 a może podasz sprzęt?...Procek Athlon XP-M 2800@2,4GHz Gigabyte Radeon 9550 250/400 @ 425/550 2x512MB kingston no i dysk, 2 napedy optyczne tuner TV i kilka wiartaczków w obudowie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Przeciez to od plyty zalezy z ktorej linii zasilany jest procesor, a nie od np. tunera tv :| Ze strony Gigabyte'a: "Power ATX power connector and ATX 12V connector" Wychodzi na to, ze z linii 12V bo jest dodatkowa wtyczka 12V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Przeciez to od plyty zalezy z ktorej linii zasilany jest procesor, a nie od np. tunera tv :| Ze strony Gigabyte'a: "Power ATX power connector and ATX 12V connector" Wychodzi na to, ze z linii 12V bo jest dodatkowa wtyczka 12V. Zgadza się ale kolega wyżej pytał o sprzęt to podałem:) Tez mi sie wydaje ze procek z lini 12V jest zasilany ciekawe jak z grafą. Ale wydaje mi sie ze z lini 5V. Miałem Megabajta 350W i wlasnie mialem bardzo niskie napiecie 5V cos okolo 4,2V zmienilem na fortrona 350W i grafa krecie się o niebo lepiej. Ale chciałbym mieć pewność:) Jak ktoś wie to proszę o odpowiedź :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Kilka dni temu zadełem pytanie do wsparcia technicznego firmy Gigabyte z prośbą o odpowiedź z jakiej lini zasilany jest procesor. W odpowiedzi dostałem, że z lini 3,3V i 5V. Nie uważacie, że to trochę dziwne i coś tu jest nie tak? Według mnie procek zasilany z lini 12V jest no ale moze się mylę ... Oto cytat odpowidzi jaką dostałem :) Witam Procesor zasilany jest z lini 3,3 oraz 5V Serdecznie Pozdrawiam Pomoc Techniczna GBT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Wiesz, nie jestem pewny na 100%, ale coś mi się zdaje, że grafa i ramki są zasilane z 3,3V, procek z 12V. Zasilanie RAMu z 5V to ma chyba tylko DFI Lanparty4 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizner5 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Wiesz, nie jestem pewny na 100%, ale coś mi się zdaje, że grafa i ramki są zasilane z 3,3V, procek z 12V. Zasilanie RAMu z 5V to ma chyba tylko DFI Lanparty4 :)Tez wydaje mi sie ze procek z nini 12V jest zasilany. Bo po co by byla dodatkowa wtyczka 12V do plyty glownej? Po to aby RAMy zasilić? Hehe smieszni są Ci "fachowcy" z firmy Gigabyte:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Witam! Na 24 str. instrukcji do plyty, dostepnej na stronie GIGABYTE jest napisane: "This connector (ATX_12V) supplies the CPU operation voltage (Vcore). If this ATX_12V connector is not connected, system cannot boot". Nie znam sie na tym, wiec moze wygaduje glupoty, ale wydaje mi sie, ze ten tekst jednoznacznie wskazuje z jakiej linii zasilany jest procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Widzę, że i tak tu juz nikt nie zagląda, ale co tam, może komuś się jeszcze przyda: Przetwornica napięciowa zasilająca procesor pobiera prąd zarówno z lini +12 V jak również +5V podobnie sytuacja wygląda przy zasilaniu kart graficznych. (Tak mi powiedzieli goście z Gigabyte i ta wersja jest bardzo prawdopodobna wg. mnie:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...