Skocz do zawartości
mateo1977

athlon 2400 & Intel P4 2 GHz/400

Rekomendowane odpowiedzi

panowie co jest wydajniejsze bo w cenie niema roznicy z lekka przewaga pentium(100 tanszy) i jeszcze jedno bo jest jakas plytka za 400 w miare pod pentaka bo pod athlona jest wybor w miare za ta cene chocby kt4v . chodzi o to zeby w 1200 zl zamknac kupno plyty i procka .

Dla tych uprzejmych :

szukalem szukalem i nic nieznalazlem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Athlonie 2400+ będziesz miał więcej punktów w 3DMark2001SE,

ale gry będą chodziły trochę szybciej na P4 2,4GHz 533.

Co do płyty pod P4, to polecam Solteka SL-85ERV2 (jest wydajna, 100%stabilna i niedroga jak na posiadane możliwości)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie ale ta na szynie 533 ma tez swoja cene . a wogole to ja k.... czegos niepojmuje od trzech tygodni dolar leci na leb na szyje od tygodnia tak samo z euro a jeszcze w niemczech w chodze do pierwszego lepszego sklepu a tam athlon 2400 za 178euro a unas co ......... ceny ida do gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewne wiekszosc z was o tej porze konczy resztki karpia i robicie to poczesci z przyjemnoscia jak i nutka goryczy po braku pieniazkow pod choinkom od św. mikolaja. ja nic niedostalem ale chumor mam wielki gdyz mieli mi zalopzyc isdn dopiero za miesiac a zalozyli wczoraj dzieki mojemu namoleniu przez slanie emaili i telefonowanie a dysk twardy co dalem do naprawy znalazl sie tez wlasnie wczoraj po (dokladnie 5 tygodni) dluzszym zawieruszeniu (oddalem dwuletnia barracude II 30) a dostalem nowke barracude 4 i to czterdziestke. a na ten procek i plytke zbieram juz od dluzszego czasu wiec chyba mi sie nalezy .tak wiec zycze wszystkim wszystkiego dobrego i zmian i wylacznie na lepsze.a za podpowiedz co moge kupic najlepszego za 1200 wielkie dzieki i prosze o wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles pyta czy lepoiej anta xp 2.4+ czy pentka 2.0ghz a wy mu tu moowicie p4 2.4

oczywiscie ze w tej sytualcji bierz antka i nie sluchaj bajeczek o podkrecaniu bo w praktyce wyglada to znacznie inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles pyta czy lepoiej anta xp 2.4+ czy pentka 2.0ghz a wy mu tu moowicie p4 2.4

oczywiscie ze w tej sytualcji bierz antka i nie sluchaj bajeczek o podkrecaniu bo w praktyce wyglada to znacznie inaczej

dzieki. amoze kupowal ktos kiedys cos w niemczech bo mam zut beretem (60 km do frankfurtu) a tam 2400+ kosztuje 219 euro a ponoc mam prawo do odbioru 16% po przekroczeniu granicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorrki cos mi zie z oczami stalo ale XP 2400+ i P4 2.4 sa w podobnej cenia wiec tym sie sugerowalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz P4 1.8A i go puszczasz na 3.0 ghz

Na 3.0 to przydałoby się WC... Składałem niedawno znajomemu zestaw na P4 1.8A i poszedł na boxowym coolerze na 2.7 (fsb=150, vcore=1.65), płyta msi 845e max (bez bajerów typu raid, ale cena poniżej 400zł - polecam), pamięci noname pc266 (rzekomo na kościach samsumga) działały na 400MHz przy cl=2.5

Wesołych Świąt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i raczej wybieram tego antka 2400 ale niewiem czy sie zmieszcze bo mam 1200zl no moze kilkadziesiat zloty dozuce a jak narazie niema ofert antka za 800zl a plytke biore KT4V wiec 400zl na plytke a 800 na procesor i bede musial podskoczyc zagramanice;) bo jak by niebylo ceny sa te same ale zawsze oddadza mi 16% czyli bym sie zmiescil a do granicy mam 60km.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej,

moja wypowiedz bedzie lekko tendencyjna (patrz config), ale jak bym sie na twoim miejscu zastanowil nad:

SOLTEK 85ERV2 (VIAP4X400 FSB 533; DDR333/266 x3; AGPx8;SOUND) za 440 zeta - hyperthreading na tym tez pojdzie

oraz p2.0Box - za 860 zeta

Sklep logos zielona gora - masz gwarancje (!!!), nie musisz nigdzie jezdzic, no i 10 zeta tez ci spokojnie spuszcza.

Na byle wodnym (domysl sie) kreci sie na stabilnie na 2.66, a na boxie jest ciszej niz amd.

Dodam, ze ja kupilem 3 miechy temu amd i asusa a7v333 w berlinie (tanio bylo), plytka byla walnieta, proc sie zjaral - dlugo trwalo zanim dostalem kase spowrotem ;)

no i sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem i kupilem calosc normalnie na miejsu i tak tobie tez radze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej,

moja wypowiedz bedzie lekko tendencyjna (patrz config), ale jak bym sie na twoim miejscu zastanowil nad:

SOLTEK 85ERV2 (VIAP4X400 FSB 533; DDR333/266 x3; AGPx8;SOUND) za 440 zeta - hyperthreading na tym tez pojdzie

oraz p2.0Box -  za 860 zeta

(...)

Faktycznie, wypowiedź wyraźnie tendencyjna, mam zastrzeżenia czy VIA + INTEL to dobry pomysł... Ja zdecydowanie polecałbym płytę na Intelu 845(p)e. Procka natomiast brałbym 1.8A - wykręci się mniej więcej do takiej samej wartości jak ten 2.0A, ale przy wyższym FSB będziesz miał wyższą wydajność całego systemu, no i wyjdzie ponad 100zł taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej,

oraz p2.0Box -  za 860 zeta

Sklep logos zielona gora - masz gwarancje (!!!), nie musisz nigdzie jezdzic, no i 10 zeta tez ci spokojnie spuszcza.

Na byle wodnym (domysl sie) kreci sie na stabilnie na 2.66, a na boxie jest ciszej niz amd.

Dodam, ze ja kupilem 3 miechy temu amd i asusa a7v333 w berlinie (tanio bylo), plytka byla walnieta, proc sie zjaral  - dlugo trwalo zanim 

dostalem kase spowrotem ;) 

jezeli chodzi o logos to akurat ich niepolecam bo sie przjechalem tak samo jak ty na berlinie jezeli juz to cnt lub galxy (oczywiscie mowa o zielonej gorze) chodzilo o pamieci i wkoncu se ich odposcilem a jezeli chodzi o ceny to oni byli konkurencyjni jak otwierali sklep a teraz to szkoda gadac(przyklad SOLTEK 75 LIV (VGA+SOUND ) + DURON 700 + COOLER + RAM 64 a cena tego cacka 650zl. to chyba lekka przesada za 300zl kupisz uzywanego axp1600+ , k7s5a , dodasz cooler i ram wyniecie cie 370. to raczej uwazam za jawne (jakie jawne )ku..wskie naciaganie , a ja takich nielubie . ale do zeczy fakt jest taki ze obawy z frankfurtem mam ale pozostalo by mi tylko jechac do warszawy albo czekac na cud 9obnizka cen)wole lekko zaryzykowac (chyba)

no i sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem i kupilem calosc normalnie na miejsu i tak tobie tez radze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...