Skocz do zawartości
Finarfin

Panel Lcd Do ~1200-1300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zwracam się do Was z prośbą o radę dotyczącą doboru odpowiedniego panela LCD. Jeżeli chodzi o to do czego on ma służyć to może i nałogowym graczem nie jestem, ale wolałbym by taki monitorek dobrze się sprawował w grach typu NFS:MW, Fifa06 itp. Przeglądałem ostatnio wiele magazynów na ten temat, ale wolałbym zwrócić się z radą do eskpertów.

Jaki panel LCD byście polecali? Może ktoś doradziłby z tej listy paneli -> http://age.pl/podzespoly/?k=165

No i miłoby było gdyby miał 36 miesięcy gwarancji, bo z naprawą tego to ponoć dość lipnie :) A 36 miesięcy to raczej sporo czasu.

Z góry dziękuję za opinie. Ewentualnie prosiłbym o wskazówki odnośnie czym się kierować przy doborze. Artkułów już trochę przeczytałem, ale własne wskazówki zawsze są dobre ;)

P.s. Widzę, że mocno się pospieszyłem z założeniem i założyłem w złym dziale za co mocno przepraszam. Prosiłbym o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu. Przepraszam za robienie niepotrzebnego bałaganu - obiecuję, że z mojej strony się to nie powtórzy.

Edytowane przez Finarfin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak można udzielić Ci rady, jak nie podałeś nawet, na czym najbardziej Ci zależy... wielkość, czy jakość/typ matrycy?

2. Przeglądałeś mam nadzieję dział monitory? ;]

3. Ze swojej strony mogę polecić Fujitsu-Siemens W19 - czyli panoramiczne 19" 16:10 - jeżeli nie przeszkadza Ci matryca TN. Ogólnie jest o nim temat dosyć długi, sporo osób go kupiło i jest zadowolone - w tym i ja również (choć akurat mój monitor od grudnia w serwisie - pech)

Tutaj link do tematu, a tutaj i tutaj możesz obejrzeć jego zdjęcia, również w konfrontacji z CRT 15 i 17" o klasycznych proporcjach. Jakkolwiek matryca TN to nie szczyt technologii i ma sporo wad, to za to 19" i 16:10 robią swoje - to są naprawdę rewelacyjne proporcje dla monitora ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi