Finarfin Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Witam! Zwracam się do Was z prośbą o radę dotyczącą doboru odpowiedniego panela LCD. Jeżeli chodzi o to do czego on ma służyć to może i nałogowym graczem nie jestem, ale wolałbym by taki monitorek dobrze się sprawował w grach typu NFS:MW, Fifa06 itp. Przeglądałem ostatnio wiele magazynów na ten temat, ale wolałbym zwrócić się z radą do eskpertów. Jaki panel LCD byście polecali? Może ktoś doradziłby z tej listy paneli -> http://age.pl/podzespoly/?k=165 No i miłoby było gdyby miał 36 miesięcy gwarancji, bo z naprawą tego to ponoć dość lipnie :) A 36 miesięcy to raczej sporo czasu. Z góry dziękuję za opinie. Ewentualnie prosiłbym o wskazówki odnośnie czym się kierować przy doborze. Artkułów już trochę przeczytałem, ale własne wskazówki zawsze są dobre ;) P.s. Widzę, że mocno się pospieszyłem z założeniem i założyłem w złym dziale za co mocno przepraszam. Prosiłbym o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu. Przepraszam za robienie niepotrzebnego bałaganu - obiecuję, że z mojej strony się to nie powtórzy. Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Finarfin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finarfin Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Nikt nie udzieli rady? :) Myślę, że jest tu wielu fachowców w tej dziedzinie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 1. Jak można udzielić Ci rady, jak nie podałeś nawet, na czym najbardziej Ci zależy... wielkość, czy jakość/typ matrycy? 2. Przeglądałeś mam nadzieję dział monitory? ;] 3. Ze swojej strony mogę polecić Fujitsu-Siemens W19 - czyli panoramiczne 19" 16:10 - jeżeli nie przeszkadza Ci matryca TN. Ogólnie jest o nim temat dosyć długi, sporo osób go kupiło i jest zadowolone - w tym i ja również (choć akurat mój monitor od grudnia w serwisie - pech) Tutaj link do tematu, a tutaj i tutaj możesz obejrzeć jego zdjęcia, również w konfrontacji z CRT 15 i 17" o klasycznych proporcjach. Jakkolwiek matryca TN to nie szczyt technologii i ma sporo wad, to za to 19" i 16:10 robią swoje - to są naprawdę rewelacyjne proporcje dla monitora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...