Skocz do zawartości
Drozda

Pentagram Freezone Np-40 Cu

Rekomendowane odpowiedzi

Rozstaw mocowania... Cytuje ze strony Coolinga

Uwaga!

Radiator nie jest kompatybilny z płytami opartymi o chipsety nVidia nForce 4, gdyż posiada inny rozstaw otworów montażowych i ma za duże wymiary..

nf4 czy nf3 w końcu <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech Pentagram dał ciała wystarczyło dać dłuższe te blaszki mocujące i otwory wydłużyć. Byłaby regulacja i nie było by problemu z montażem.

Podajcie wymiary waszych otworów wokół NB na płytach i komu udało się to wcisnąć.

Abit KN8Ultra ok60mm (może 59, nie mam dojścia w kompie)

ASROCK 939 Dual Sata 2 ok 52mm

Abit NF7 ok59mm

Edytowane przez ajsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech Pentagram dał ciała wystarczyło dać dłuższe te blaszki mocujące i otwory wydłużyć. Byłaby regulacja i nie było by problemu z montażem.

Podajcie wymiary waszych otworów wokół NB na płytach i komu udało się to wcisnąć.

Abit NF7 ok59mm

Piszesz ze na NF7 pasuje, wiec moze to zakupie bo denerwuje mnie Zalman o ktorego ciagle wadzi Pentagram 92 Cu, montaz i demontaz zawsze przypomina droge przez pieklo... ale jeszcze musze to pomierzyc jak i co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

aha do płyty abita IC7 jest idealny całkowity brak kłopotów przy montarzu nawet w pionie

Ja mam na Abicie IC7-G i jestem zadowolony! :)

Ja także mam ABIT-a IC7 i zastanawiam się czy Pentagram nie będzie wadził o klips mocujący chłodzenie Arctic Cooling VGA Silencer Rev. 3 na karcie graficznej Radeon 9800 oraz jak sprawa będzie się przedstawiać w sytuacji, jeśli zdecydowałbym się na zakup dedykowanego wentlatora do Pentagrama??

A tak BTW, jeśli chodzi o cenę Pentagrama zarówno wersji Cu jak i Al to jest IMHO dość atrakcyjna, biorąc pod uwagę spodziewaną cenę coolerka SwifTech MCX159-Cu, na którego od dawna poluję. Niestety nie jest on dostępny w PL, a nie wiem jak i gdzie kupować zagranicą. Jeśli możecie doradzić jakis sprawdzony, bezpieczny i tani sposób takich zakupów to b. proszę o info.

Edytowane przez Palmer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit NF7 ok59mm

Rozstaw otworów wszystkich podstwek

http://forum.dzikie.net/index.php?action=show_temat&id=15990

i kart graficznych

http://forum.dzikie.net/index.php?action=show_temat&id=16007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ci się chyba pomyliło odkiedy ktoś bedzie montowac pentagrama na procesor bo w linku podałeś strone z rostawami otworów montażowych w rużnych socketach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi