Skocz do zawartości
Kimon

Sterowniki Do Gf Mx 440

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ściągnąłem sobie z oficjalnej polskiej strony Nvidii sterowniki do GeForce'a 4 MX 440. Zainstalowałem je i uruchomiłem ponownie komputer. Gdy sie włączył zobaczyłem że rozdzielczość jest ustawiona na 800x600 i kolory ustawione na 4 bit i nie da się tego zmienić :blink: Co to może byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że te sterowniki, które pobrałeś nie są kompatybilne z Twoją kartą...Sam teraz szuakm najodpowiednijszych sterowników do mojego GeForce'a 4 Ti4600, chociaż działa na tych najnowszych od NVIDIA. Jakiej masz firmy karte ?

ps. z tego co kiedyś wyczytałem to jest jakiś podział i wcale nie jest tak, że te najnowsze sterowniki, które teraz wyszły będą dobrym rozwiązaniem do starszych kart...

Edytowane przez Kako_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jak wejdzie na strone producenta i tam poszuka, bo często jest tak, żę producent modifikuje stery pod swoje produkty...

odinstaluj te sterowniki, uruchom winde ponownie i zainstaluj jakieś z serii 40.xx - osobiście polecam 43.45. nowsze stery są optymalizowane pod nowsze karty, starsze mogą działać na nich dużo wolniej.

Czyli uważasz, że te sterowniki są najlepsze to jego karty i np. do GeForce'a 4 Ti4600 ? Teraz podkręcam i jestem ciekaw, czy zmiana sterów może wpłynąć na to ile pociągne z karty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jak wejdzie na strone producenta i tam poszuka, bo często jest tak, żę producent modifikuje stery pod swoje produkty...

Czyli uważasz, że te sterowniki są najlepsze to jego karty i np. do GeForce'a 4 Ti4600 ? Teraz podkręcam i jestem ciekaw, czy zmiana sterów może wpłynąć na to ile pociągne z karty...

to twojej karty raczej będą lepsze jakieś nowsze stery, coś z serii 50.xx, ale szukaj detonatorów a nie force ware. same stery raczej nie wpłyną na to ile wyciśniesz ze swojej karty, głównie zależy to od samego rdzenia. stery mogą wpłynąć na wydajnośc przy niezmienionych zegarach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi