kamilo23 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Jakie według was są warte polecenia. Mam namyśli jaką tematyke fantastyczne , naukowe. Jakie warto kupić. Potrzebuje bo musze podszkolic słownictwo i chciałbym sobie kilka pozycji zakupić. :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Masz tu dużo pozycji :D http://www.empik.com/search.jsp?currentCategory=1030000 Przewertuj sam, bo nie wiem co Ci konkretnie polecić :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Nie lubie fantastyki interesuja mnie historia, nauka itp B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Jakie według was są warte polecenia. Mam namyśli jaką tematyke fantastyczne , naukowe. Jakie warto kupić. Potrzebuje bo musze podszkolic słownictwo i chciałbym sobie kilka pozycji zakupić. :huh: Nie lubie fantastyki interesuja mnie historia, nauka itp B) Zdecyduj sie ;) Tam jest wiele stron, im dalej tym inne pozycje i tematyka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 polecam Civilization i zapoznanie sie z Civilopedia. duzo czytania, duzo slownictwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Ja w zasadzie nie czytam po polsku tylko po angielsku. I z książek, z których najwięcej się nauczyłem to zdecydowanie te autorstwa Grishama. Mnóstwo naukowego słownictwa, slang, mowa potoczna. Polecam. Obecnie czytam The Street Lawyer. Zdecydowanie polecam The Pelican Brief. Słownictwo z różnych dziedzin a i akcja niesamowita ;) Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Severus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 A ja Ci bardzo polece (tak, wiem, że to fantastyka, ale specyficzna) Pratchetta. Jego książki świetnie się czyta po angielsku, no i są całkiem zabawne. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Pratchetta tez polecam, z jednym zastrzezeniem - czytac dwa razy. Za pierwszym razem zwraca sie uwage na fabule i przy okazji lapie sie czesc dowcipow, za drugim czytaniem (kiedy juz wiemy co sie dzieje) zwraca sie baczniejsza uwage na slownictwo i gierki slowne - a tych jego ksiazki sa pelne i stanowia one co najmniej polowe dowcipow. Swoja droga uklony dla tlumacza, ze nawet po polsku te ksiazki sa smieszne. Edytowane 9 Stycznia 2006 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...