Skocz do zawartości
fdl`

S754 Z Pci-e

Rekomendowane odpowiedzi

Niedługo będę sobie sprawiał Sempron-a 2600+ (64bit) i nową mobo. Na forum głównie widziałem rady co do wyboru tych płytek z AGP. Ja jednak wolałbym od razu przejść na PCI-E. Moje propozycje to:

Abit NV8

Asus K8N4-E

DFI NF4x Infinity

Nie będę ukrywał, że głównie kierowałem sie możliwością o/c. Ale trochę się obawiam że mój cooler na CPU -Pentagram QVC80-AlCu, bo RAM-y są dość blisko CPU.

1. Co sądzicie o tych płytkach? Jak tam o/c i ogólna wydajność?

2. Czy moje obawy są słuszne? Co proponujecie w takim razie?

Aha na mobo DFI LanParty 4 nie mam funduszy :/

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI NF4x Infinity wymiata do OC jest super mysle ze nie będzie ci zachaczał pentagram ale sprawdz to jakos ( ile cm tam jest do ramu i ile ma cooler) najlepsza mobo na s754 z pci-e to tylko ta DFI zobacz sobie temat o niej na tym forum a odrazu sie do niej przekonasz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba faktycznie się skuszę :) Jakie polecacie pamięci do tego cacka myślalem o 1x512 400mhz, ze względu na najmniejsze problemy. Aha czy ten zalmanek o którym piszecie to NB47J ?

Dzięki za odpowiedzi

P.S

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23020

Ile ta karta ma pamięci? U góry jest napisane 128 a niżej 64. Troszku nie rozumiem tego.

Edytowane przez fdl`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej pamięci jeszcze to tylko 1x512 bo nie mam tyle budżetu teraz :) Co byście radzili wybrać, bo się nie znam na ramkach. Wymagań super wielkich nie mam bo chce mieć na procu jakieś 300x8. Ale mile widziany byłby zapasik :]

P.S. Słyszałem plotę, że na Infinity nie chodzą obustronne w dwóch sztukach. Prawda to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi