Skocz do zawartości
gu_staw

Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Nadzedł czas wymiany w moim kompie karty graficznej. Kolega dorazdza mi gf 6600 gt ale patrząc na ceny ok 600 ne stać mnie na taka karte. Na karte moge wydać max do 350 zł wiem że za to może nic konkretnego nie kupi ale doradzcie mi co można kupic w takiej cenie. Rozglądałem się i myslałem o GF 6200 a może jakis Radeon. a tak a propo czym różnie się GF 6600 od GF 6600 GT bo różnica w cenie jest spora.

Prosze o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tą kasę, to chyba najrozsądniej będzie polować na allegro na radka z rodziny 9700/9800, jaki model konkretnie to już zależy od tego, ile w razie czego możesz dołożyć, czy nówka, czy używka, jaka firma etc.

PS. Gdybyś zatytułował temat 'Jaka karta graficzna na AGP do 350zł' to na pewno więcej ludzi odwiedzałoby ten temat - tytuły takie jak 'Karta graficzna - jaką kupić' nie mówią zbyt wiele...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostaliśmy taki raport, prawdopodobnie miała byc to odpowiedz do tematu ;) :

from adrenalincrew

Proponowałbym kupić napewno Geforse 6600 to dobra seria kart.Obecnie sam nie miałem dość kasy na karte to kupiłem GeForse5500 256Mb 128bit sprawuje się super na co moge nażekać to czasami głośno szumi wiatrak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to Ci klops w/g mnie masz jedynie dwa jako tako rozsądne wyjścia albo gf 6600td WinFast> to pełny 6600 - 8 potoków 128 mb ram hyniksy 3,6 ns ( kupiłem takiego za 420 zł na giełdzie w warszawie w ostatnią sobotę po godzinie targowania sie z różnymi sprzedawcami ) chodzi od wczoraj po całym dniu testów :D na 510/630 orginalnie było 300/550 i jest OK! ( max było 575/670 i z tymi zegarami przeszedł 3dmarka 03 dwa razy wyniki około 6800pkt ale zjechałem bo siem bojem że mnie zdechnie ) drugie wyjście to radek 9550 od gigabyta na hyniksah 4ns tani bo mogłem go kupić w sobotę za 210 zł po 3 minutach zabawy z biosem z orginalnych 200/400 miałem stabilne 430/554 tak było przez ostatnie 3 miechy wynik w 3dm03 coś ponad 3900 pkt i było fajnie.

Osobiście uważam iż zakup innych produktów z nowych kart mija się z celem bo są albo za drogie dla przeciętnego zjadacza chleba albo są nijakie np 256 mb na radku 9550 po co to- komu płacisz za ram który potrzebny ci jest jak psu piąta noga ( te 256 mb troche mniej sie kręcą to raz a dwa różnica w wydajności przy ustawieniach domyślnych jest żadna prawie hyhy )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi