jarekskora Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Przeczytałem FAQ ale opis tam zawarty nie wieke mi mówi. Czy ktoś mógłby mi to jakoś jaśniej opisać. Dodam ze mój zasilacz jest zaplobbowany i nie moge go rozkręcać - ale pewnie i tak nie trzeba. Napiszcie krok po kroku jak sprawdzić zasilacz. Mówie tu o Fortronie 400 W z którym mam jakieś dziwne problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 +5 i +12 masz w molexie, pozostale napiecia na plycie glownej mierzysz. Zalezy jaka masz. Mozesz oczywiscie 3,3 zmierzyc z wtyczki ATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Jak już zostało powiedziane- wszystkie napięcia możesz zmierzyć z wtyczki ATX. Jednak mierzenie z wtyczki nie podłączonej do mobo (a co za tym idzie nie obciążonego zasilacza) ma się nijak do rzeczywistych wartości. Przy podłączonym zasilaczu (i włączonym kompie) 5 i 12V pomierzysz z molexa (też zostało już powiedziane :-) ) a 3,3V zmierzysz wciskając jedną z końcówek miernika od góry we wtyczkę atx w miejscu z pomarańczowym kabelkiem: Druga końcówka miernika do którejkolwiek masy- czarne kabelki czy to we wtyczce czy też molexie. Tym samym sposobem zmierzysz też 5 i 12V ale po co kombinować ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekskora Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Jak już zostało powiedziane- wszystkie napięcia możesz zmierzyć z wtyczki ATX. Jednak mierzenie z wtyczki nie podłączonej do mobo (a co za tym idzie nie obciążonego zasilacza) ma się nijak do rzeczywistych wartości. Przy podłączonym zasilaczu (i włączonym kompie) 5 i 12V pomierzysz z molexa (też zostało już powiedziane :-) ) a 3,3V zmierzysz wciskając jedną z końcówek miernika od góry we wtyczkę atx w miejscu z pomarańczowym kabelkiem: http://www.armory.com/~rstevew/Public/Tutor/PinOuts/ATX_PC_PSU.gif Druga końcówka miernika do którejkolwiek masy- czarne kabelki czy to we wtyczce czy też molexie. Tym samym sposobem zmierzysz też 5 i 12V ale po co kombinować ;-). OK dziękuję - i wszystko juz jasane. Pozdrawiam // Nie cytujemy obrazków. 10%.. // fipa Edytowane 12 Stycznia 2006 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...