Skocz do zawartości
misio_m

Wc Misiom1

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczeło się od freezera, f2s i hydora l20, potem doszedł drugi freezer oraz rez easy, potem zamiast dwóch freezerów pojawił się bix2 z niemiec (thx madmax57)

Foty:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jakby ktoś się pytał po co jest ta gąbka z przodu to jest ona po to aby drgania nie przechodziły na biurko (nie mam gumowych nóżek)

Na p4 2.8 @ 3.3, vcore 1,44 w idle mam 35*C a w prime po 2h 48*C

Węże to eheimy 9/12 a w nich pływa demineralka + borygo

Edytowane przez misiom1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak ... temperatura bardzo nie ciekawa zwłaszcza w stresie i z taką chłodniczką .... przyczyna .... brak odstępu miedzy obudową a chłodniczką ... wentyle nie mają skąd powietrza ciągnąć. No chyba że masz dziure w budzie na dachu.

Edit: No i oczywiście burdel we wnętrzu obudowy :)

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hipo

Ciutek tam się wąż załamywał to dałem tą opaske, ale nie chce jej końcówki obcinać bo kiedyś może ją użyje do innego celu i przyda się większa :)

@Miazga82

Między chłodnicą a budą oczywiście jest wycięta dziura ale już jej nie pokazywałem bo troche krzywa :D A temperaturki to niestety nie wiem czemu takie wysokie w stresie

Edytowane przez misiom1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze - jakoś tak mało ostetycznie to wygląda :wink: ... na pewno po części to przez tagana i jego ogromną ilość kabli... i przez dziurę na tyle obudowy...

nei zagina ci się wążna dole, przy pompce?

rozumiem, ze arctic wieje, bo mosfety sei grzeją... podwieś go jakoś pod zasiłką. przeważnei od spodu zasilacza sąjakiesz 'szpary' gdzie mozesz wepchnąć malutki drucik i podczepić wentyla.

gąbki te białe, postaraj sie pochowac trochę tak pod budę, jeżeli juz muszą być, wcale nie musi ich byc widać ;]

pod tego bixa 2 moe jakąś podstawkę zmyślną daj, zeby przepływ powietrza był?

jaka różnica w temperaturach po przejściu z 2xfreezer na bix2?

poracuj nad wyglądem zewnętrznym trochę, a bedzie dobrze. B)

pozdrawaim

ps. masz grafe na pci ? :rolleyes:

Edytowane przez oskarro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta temperatura mnie zastanawia, czyżby ten proc sie aż tak grzał? Nie sądze ... może układnie do końca odpowietrzony, potrząchnij chłodnicą, zazwyczaj w niej sie zbiera sporo powietrza. Jeżeli zachlupocze to znaczy ze jest powietrze ... w 100% wypełniona chłodniczka nie powinna wydawać zadnych dzwików.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

icą a budą oczywiście jest wycięta dziura ale już jej nie pokazywałem bo troche krzywa :D A temperaturki to niestety nie wiem czemu takie wysokie w stresie

a moze blok nie dociska?

ja tak kiedys mialem, po jakims updatecie WC magle mi sie pojawilo z 10 stopni wiecej i w stresie zwiechy kompa

dociagnelem po 2 obroty na srubce i temperaturki wrocily do super poziomu

na to teraz zwracam uwage, aczkolwiek UWAGA!! kumpel kiedy zlamal durona dokrecajac srubki palcami :)

od tego momentu juz nie dokrecam bloku kombinerkami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie lekka prowizorka jesli chodzi o chlodnice. Wiem ze nie kazde wc musi byc piekne i idealne pod wzgledem wizualnym, ale ta chlodnice mozna wstawic do srodka (zamiast gornego napedu). Elegancki otwor w topie, jakas kratka i nic nie widac. Po to jest bix zeby wlasnie sie miescil w to miejsce. A 3 napedy 5.25 to tez chyba z sentymentu do zbierania starych cdromow? :) 2 mozna zrozumiec - np przegrywanie plyta-w-plyte, ale 3? :D Wywal 1 i bedzie miejsce. (swoja droga nawet nagrywarka cd dzisiaj przestawia wartosc zlomu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@oskarro

Akurat na wyglądzie mi nie zależy więc po prostu go olałem, no chyba że z tą gąbką coś wykombinuje, jak juz pisałem bix czerpie powietrze z budy ponieważ jest na topie dziura, nie znam różnicy między 2xfreezer a bix2 bo nie testowałem tak freezerów ale było podobnie bez o/c z o/c nie wiem bo wtedy proc nie był podkręcony

@Miazga82

układ odpowietrzony, nic w chłodnicy nie ma

@yacenty

dokręcałem blok i temp się nie zmieniły :/

@aerial

są tam 2 napędy i akurat oba są nagrywarkami dvd ;)

PS. Gubie już się w tych nickach <_<

Edytowane przez misiom1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie lekka prowizorka jesli chodzi o chlodnice. Wiem ze nie kazde wc musi byc piekne i idealne pod wzgledem wizualnym ....

Racja ... byłbym w stanie to zrozumieć gdyby układ był przez tą niechlujność wydajny. Gdyby rekompensował wygląd.

No nic. misiom popracuje może nad tym jeszcze.

Co do krzywego otworu na suficie budy to powiem, że każdemu może nie wyjść ... mi na przykład. Lecz to nic straconego, wystraczy kupić jakąś fajną zaślepke i po kłopocie. Looknij jak ja to zrobiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi