kamgda Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 mam plyte a8n-e asusa,zastanawiam sie nad pasywnym chlodzeniem chipsetu i pojawilo sie pytanie czy to jest bezpieczne?? Ktos mi powiedzial ze chipset moze sie nagrzac nawet do 70 stopni to az sie przestraszylem.Biore pod uwage tego niebieskiego zalmana.Moze zrobic swoj wlasny (wiekszy i bardziej rozbudowany radiator)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 1. najwazniejsze zebys nie mial Silencera na grafice 2. ludzie zakladaja na ASUSa z NF4 te Zalmany http://home.comcast.net/~m0002a/A8N-E/A8N-...hbridge_HSF.JPG http://home.comcast.net/~hwan-td/SYS3.JPG 3. poczytaj http://forums.silentpcreview.com/viewtopic.php?t=19902 http://forums.anandtech.com/messageview.as...3&enterthread=y w tym 2 co prawda mowa o wersji SLI ale ludzie (od okolo 4 strony) podaja temp 4. poza tym masz podobny temat http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=113003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Najbardziej popularnym radiatorkiem na NB jest ,,niebieski,, Zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ja ostatnio zalozylem i jestem zadowolony w 120% , powinni go montowac orginalnie na plytach glownych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 powinni go montowac orginalnie na plytach glownych Własnie a większosc producentów płyt głównych montuje jakies badziewne radiatorki zamiast załorzyc takiego Zalmana :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ta zeby to jeszcze byly radiatorki ... to sa WENTYLATORKI z niby radiatorkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Tańsze formy szczególnie pod socket A woli zrobić coś tańszego.. Asrock k7s8x który kosztuje 90 zł miałby mieć zalmana za 15 zł ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 e tam przy masowym zamowieniu przeciez takie cos nie kosztuje az 15 zł... no i wogole od tej ceny trzeba odjac to co juz jest zrobione i za ile... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Tylko ze nie wszyscy sa zwolennikami radiatorkow :) tutaj dobry przyklad (akurat chodzi o grafe, ale to pdoobna sytuacja): http://allegro.pl/show_item.php?item=80119724 Powie mi ktos dlaczego to sie tak sprzedaje? Ten shitowy coolerek nie jest nawet miedziany, przypomina stocowe chlodzenie z radkow 9550... a jakie ma wziecie :wink: W marketingu chyba tez jest cos takiego ze jak ktos kto sie za bardzo nie zna i patrzy na plyte glowna i widzi jakis wybajerowany wentylek podswiadomie sie cieszy ze to bedzie "mocny sprzet" a radiator wskazuje ze to slabo sie grzeje i nie musi miec takiego super chlodzenia w postaci coolerka :) - to jedna z interpretacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Hehe i w specyfikacji pisze ze nadaje sie do schłodzenia 9700/Pro i 9800/Se/Pro/Xt :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 zdjecia , komentarze i cala ta otoczka robi swoje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) byznes is byznes przyjaciele :] swoją drogą przeczytałem lole na allegro... przez 15 minut leżałem na ziemi ze śmiechu po jednej aukcji a dokładnie: Sprzedam X-Box coś tam cośtam GDDR3 przepustowość sralala... a dokładniej zdjęcie do niego... cena 2000 zł :D polew jak c**j Edytowane 14 Stycznia 2006 przez -=drake=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamgda Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 silecera? co to takiego?:) grafika z pasywnym chlodzeniem przypuszczam...tak wlasnie to mam i moze grzac ten radiator grafa o to ci chodzi??Moze zrobic sam ten radiator wygiety w drtuga strone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sender28 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ja mam pasywnie chłodzony chipset Nforce 4 na Gigabyte K8NE i mam 70 stopni caly czas.W Gigabyte powiedziano mi ze to normalne i ze chipset ma jeszcze zapas temp. :D Mam ją już od poł roku i nie robi problemów. Ale ja z kolei wolałbym przejsc na aktywne chłodzenie bo radiator niezle grzeje mi w obudowie. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 radiator nieźle nie grzeje, czipset daje tyle samo W więc niby radiator ma od siebie dodawać ?? mam tego zalmana na NF4 i lata no problem,, nie jest chłodny ale palca da sie przytrzymać więc i nie jest tragicznie ;) w planach dalikatny nawiew, jaki arkticzek3 na 5v prawdopodobnie, przy okazji pchnie trochę powietrza w stronę grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) A jak chcesz zamontowac tego arctica ?? Bo wlasnie tez mysle nad tym zeby dodac jakis wentyl, tylko zastanawiam sie czy robic jakies ramie do tego czy moze cos innego wykombinowac... Czekam na natchnienie :) Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Tom.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 hmm :) musiał bym mieć w ręku ;) wkręty ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio19 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Od dwóch dni wentylator na NB tak zaczął pierdzieć, że myślałem o odłączeniu go całkowicie, ale pewnie byłoby nie za ciekawie haha... hmm zastanowiłem się jak gnojka uciszyć bo i znalazłem sposób na jakiś czas :) wyjąłem go i przesmarowałem zwykłym kuchennym olejem i teraz to jest git - cisza i spokój haha :) Z allegro kupie radka więc będzie jeszcze ciszej bo wentylatora już nie będę montować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 macio ale jak ci wiatrak po tym oleji walnie to juz bedzie po nim i wtedy zostaniesz bez chlodzenia... bo olej kuchenny rozwiazuje akcje na niedlugi okres czasu...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio19 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 macio ale jak ci wiatrak po tym oleji walnie to juz bedzie po nim i wtedy zostaniesz bez chlodzenia... bo olej kuchenny rozwiazuje akcje na niedlugi okres czasu...... A niech walnie B) i tak radiator muszę założyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...