11111 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 mam film na kompie (nie wazne jaki) i chcialbym go nagrac na kasecie wideo... grafe mam bez vivo, tylko tv-out, ale to chyba nic nie robi, bo video in nie jest chyba potrzebne... <chyba>... Tv do kompa potrafie podlaczyc itd, ale... jak podlaczyc to chore video... chyba czincze... pls help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 zakladamy ze film jest legalny ;) potrzebujesz video ktore posiada wejscie in (chyba kazde takie ma ;) zazwyaczaj in i out to to samo tylko odpowiednia opcje nagrywania trzeba zapodac ;] ) a sygnal bierzesz z tv outa karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) Ta widze że nie masz pojęcia właśnie Vivo to jest skrót video-in viedo-out . I teraz wyjaśnij mi jak chcesz przez out czyli wyjście przesłać obraz do kompa :>? Jak potrzeba wejścia :>? mam film na kompie (nie wazne jaki) i chcialbym go nagrac na kasecie wideoee pisze z kompa na video ? he ? nie na odwrot ;] nauka czytania ze zrozumieniem sie klania ;] tylko pozostaje kwestia dzwieku ... Edytowane 15 Stycznia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 mam film na kompie (nie wazne jaki) i chcialbym go nagrac na kasecie wideo... grafe mam bez vivo, tylko tv-out, ale to chyba nic nie robi, bo video in nie jest chyba potrzebne... <chyba>... Tv do kompa potrafie podlaczyc itd, ale... jak podlaczyc to chore video... chyba czincze... pls help Kabel cinche podłączysz z jednej strony do karty graficznej z wyjściem TV-OUT z drugiej strony kabla podłączysz wideo (złącze cinch Video-IN). Przełączasz karte graficzną w tryb, dwu ekranowy lub na tryb TV aby obraz pokazał się w wideo. Odpalasz film na kompie a w wideo wkładasz kasete i naciskasz klawisz REC. I po sprawie B) Co do dzwięku, to sprawa będzie kosztowała około 3,5 zł a dokładniej musisz kupić przejściówke z małego jacka (3,5mm) na wyjście cinche. Jeśli już zakupiłeś taką przejściówke to podłączasz drugą żyłe kabla cinche do tej przejściówki i wkładasz ją do zielonego gniazda w płycie głównej, czyli do wyjścia głośnikowego. Drugą strone kabla wpinasz w złącze Audio-IN w wideo. W taki sposób cieszysz się dzwiękiem i obrazem z komputera i możesz do woli nagrywać sobie filmy na kasete VHS. Pytania zostały w pełni wyjaśnione... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 oki thx za wyjasnienie zagadnienia kabelkow... ale mam pytanie... jak chce nagrywac na kasete cos z tv, to w wideo musze ustwaic z jakiego programu ma nagrywac (po uprzednim ustawiniu programow)... i tu jest bol... na jaki program nastewai podczas zgrywania z kompa... 0-99 ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Nie ma żadnego bólu. To co Ty opisujesz, czyli wybór programów, dotyczy tylko sytuacji, gdzie wideo jest połączone z TV poprzez kabel antenowy. W przypadku podpięcia przez kabel chinch nie ma czegoś takiego jak kanały, jest tylko jeden a mianowicie AV (audio-video) i coś takiego ustawiasz na wideo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a jaz awsze myślem ze to jest logiczne że zeby nagrac coś z urządzenia A do B to w A trzeba sygnał wziąć z wyjscia OUT i podłaczyć do wejscia IN w urządzeniu B... :) Co do nagrywania z TV... to ustawienie TV w tryb AV owocuje chyba tylko tym że sygnał idzie przez kanał AV z magnetowidu.. zatem aby odbierać jakies programy wtedy, to do wideo musi być podłączona antena bądź kablówka wejściem antenowym i na nim muszą byc ustawione programy... am I right? bo nie mam wideo od jakichś 10 lat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Potrzebujesz Wideo z Audio In + Video In (bez moze byc lipa:) przez euro probowalem i cos nie szlo poszedlem po swoje i 5 min roboty) potem podlaczasz kabel out z karty graf i glosnikowy z dzwiekowej ustawiasz w video obraz wkladasz kasete i juz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Co do nagrywania z TV... to ustawienie TV w tryb AV owocuje chyba tylko tym że sygnał idzie przez kanał AV z magnetowidu.. zatem aby odbierać jakies programy wtedy, to do wideo musi być podłączona antena bądź kablówka wejściem antenowym i na nim muszą byc ustawione programy... am I right? bo nie mam wideo od jakichś 10 lat :DZgadza się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...