Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widze najmniejszego powodu dla ktorego, zewnetrzny mialby byc wygodniejszy od wewnetrznego. No chyba ze lubisz dodatkowe kable paletajace sie po podlodze lub twoim ulubionym zajeciem jest wpatrywanie sie w kilkanascie migajacych diod. Jezeli zalezy ci przede wszystkim na tym zeby dzialal a wolny slot PCI nie jest problemem to kup wewnetrzny. Sa wewnetrzne sprzetowe sa i tzw. winmodemy. Sprzetowy wewnetrzny to zazwyczaj wydatek 130 - 150 PLN. Do chwili przesiadki na ISDN-a uzywalem jednego z modemow TrendNeta - rzadko spotykany na naszym rynku - kosztowal mnie on 130 PLN + koszty wysylki. Ale napewno znajdziesz i inne sprzetowe bardziej popularne u nas - co ma znaczenie w razie ewentualnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widze najmniejszego powodu dla ktorego, zewnetrzny mialby byc wygodniejszy od wewnetrznego. No chyba ze lubisz dodatkowe kable paletajace sie po podlodze lub twoim ulubionym zajeciem jest wpatrywanie sie w kilkanascie migajacych diod. Jezeli zalezy ci przede wszystkim na tym zeby dzialal a wolny slot PCI nie jest problemem to kup wewnetrzny. Sa wewnetrzne sprzetowe sa i tzw. winmodemy. Sprzetowy wewnetrzny to zazwyczaj wydatek 130 - 150 PLN. Do chwili przesiadki na ISDN-a uzywalem jednego z modemow TrendNeta - rzadko spotykany na naszym rynku - kosztowal mnie on 130 PLN + koszty wysylki. Ale napewno znajdziesz i inne sprzetowe bardziej popularne u nas - co ma znaczenie w razie ewentualnych problemow.

eee tam zewnatrzny to zewnetrzny Phil ma racje. Powiem wiecej mialem swojego czasu zewn. 33600 i bylem bardziej z niego zadowolony niz 55600 winmodemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego miałbyś wydawać prawie dwie bańki. Kup modem za 60 dych np. Zoltrix Scorpius. jest szybki i tani. Nie opłaca sie placic dwie stowy na zewnetrzny podobne ma osiagi jak tani wewnetrzny.

tak......... ale jaka jest rożnica?? czy warto wydawac na to kase?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam US ROBOTICS SPORTSTER 56k(leże w szafie) dałem kiedyś za niego 800zł, a teraz mam stałkeja mam US ROBOTICS SPORTSTER 56k(leże w szafie) dałem kiedyś za niego 800zł, a teraz mam stałkeja mam US ROBOTICS SPORTSTER 56k(leże w szafie) dałem kiedyś za niego 800zł, a teraz mam stałke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolalbym jednak wewnetrzny. Polecam cos na chipsecie Lucent'a. Sam mam taki (notabene na sprzedaz, bo juz go nie uzywam) i musze powiedziec, ze jest to chyba najlepszy modem jaki widzialem (mialem jeszcze kilka innych, glowne zoltrixy), to jest jakis Zoom, ale nie wiem koknretnie ktory model, w kazdym razie jak na polskie lacza to dziala naprawde ladnie (praktycznie caly czas maxa wyciagalem, tj. ok 5KB/s), sprawdzalem go tez pod linuxem i bez problemu dzialal, akurat wsparcie modemow na Lucencie pod inne OSy jest dosc dobre, wiec nie ma problemu, a kupisz taki gora za 100zl (jesli nowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...