Paazik Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zamierzam kupić modem 56kbs. Do około 180 zetaka. Doradzicie mi coś?? Myślę o pentagramie lub zoltixie. PS. Modem oczywiście wewnętrzny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 pentagram hex2 wew lub pentagram shadow zew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Jezeli masz pieniadze na zewnetrzny modem, to nie rozumiem dlaczego bys chcial kupic wewnetrzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 sory nie doczytaleù popieram kolege za 180zl mash super zewnetrzny qtury jest wygoniejszy i lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Po nowym roku to wszystko ztanieje i jak se kupisz zewnetrzny oczywiscie pentagrama bo zoltrix cosik ostatnio kiepsko, to moz ei jeszcze troche kasy ci zostanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paazik Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 A możecie mi wyjaśnić dlaczego zewnetrzny jest lepszy od wewnętrznego i czy wyrobię się z kasą (mam 200zyla).Podajcie konkretny model . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 wew to z reguly winmodemy - czyt. softwarowe z kolei zew to "pelne" sprzetowe modemy, w 99% chodza w kazdej sytuacji (pod kazdym OeSem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie widze najmniejszego powodu dla ktorego, zewnetrzny mialby byc wygodniejszy od wewnetrznego. No chyba ze lubisz dodatkowe kable paletajace sie po podlodze lub twoim ulubionym zajeciem jest wpatrywanie sie w kilkanascie migajacych diod. Jezeli zalezy ci przede wszystkim na tym zeby dzialal a wolny slot PCI nie jest problemem to kup wewnetrzny. Sa wewnetrzne sprzetowe sa i tzw. winmodemy. Sprzetowy wewnetrzny to zazwyczaj wydatek 130 - 150 PLN. Do chwili przesiadki na ISDN-a uzywalem jednego z modemow TrendNeta - rzadko spotykany na naszym rynku - kosztowal mnie on 130 PLN + koszty wysylki. Ale napewno znajdziesz i inne sprzetowe bardziej popularne u nas - co ma znaczenie w razie ewentualnych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie widze najmniejszego powodu dla ktorego, zewnetrzny mialby byc wygodniejszy od wewnetrznego. No chyba ze lubisz dodatkowe kable paletajace sie po podlodze lub twoim ulubionym zajeciem jest wpatrywanie sie w kilkanascie migajacych diod. Jezeli zalezy ci przede wszystkim na tym zeby dzialal a wolny slot PCI nie jest problemem to kup wewnetrzny. Sa wewnetrzne sprzetowe sa i tzw. winmodemy. Sprzetowy wewnetrzny to zazwyczaj wydatek 130 - 150 PLN. Do chwili przesiadki na ISDN-a uzywalem jednego z modemow TrendNeta - rzadko spotykany na naszym rynku - kosztowal mnie on 130 PLN + koszty wysylki. Ale napewno znajdziesz i inne sprzetowe bardziej popularne u nas - co ma znaczenie w razie ewentualnych problemow.eee tam zewnatrzny to zewnetrzny Phil ma racje. Powiem wiecej mialem swojego czasu zewn. 33600 i bylem bardziej z niego zadowolony niz 55600 winmodemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja mam wewnętrzny Pentagram Diablo 56I jest zajebisty jest hardwerowy minimalna konfiguracja sprzętu dla niego to 486 i 8 MB RAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 ja teraz wygralem Modem Pentagram Hex....... i mam pytanko czy to jest modem sprzetowy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 JEST TO MODEM SOFTWARE Po jakiego kupowac drogi modem jak za 50zł masz takie same prawie możliwości Podrugie zmieniaj na 1 kanałowe ISDN czasem dwa razy szybciej!!! NAprawde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 only pentagram dark na chipie Lucenta-jakies 120zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 tylko ZOOM albo USR - wew bo na zew za 350-450 zloty to cie nie stac z tego co piszesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie wiem dlaczego miałbyś wydawać prawie dwie bańki. Kup modem za 60 dych np. Zoltrix Scorpius. jest szybki i tani. Nie opłaca sie placic dwie stowy na zewnetrzny podobne ma osiagi jak tani wewnetrzny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie wiem dlaczego miałbyś wydawać prawie dwie bańki. Kup modem za 60 dych np. Zoltrix Scorpius. jest szybki i tani. Nie opłaca sie placic dwie stowy na zewnetrzny podobne ma osiagi jak tani wewnetrzny. tak......... ale jaka jest rożnica?? czy warto wydawac na to kase? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no kupilem na aukcji modemik wlasnie skorpiusa za 36zl chyba nie duzo ( co prawda kupilem tez tego hexa ale wszystko sie posprzedaje ). Polegam na was!!! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Kupuj wewnętrzny na Lucencie - jest wygodny (o co chodzi z wygodą zewnetrznego :lol: ) i na 100% hardware'owy (chyba, że są wyjątki). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 to tylko na lucencie sa modemy hardware'owy??? A ten Zoltrix Scorpius? Jaki modem z Zoltrix'ow jest hardware'owy???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 bo ja mialem jeden modem na lucencie i w win xp pisalo win modem....... a mial te wszystkie badziewia trio itp... a dzialal do [gluteus maximus]! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Ja nie lubie Pentagramów. Polecam Action-teca :) jeżeli chcesz wew. ale za tyle kasy możesz tesz kupić zew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 no to widze że każdy ci doradził, sam używałem przez ponad rok ZOLTRIX AQUILA i nie miałem żadnych problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 ja mam US ROBOTICS SPORTSTER 56k(leże w szafie) dałem kiedyś za niego 800zł, a teraz mam stałke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 ja mam US ROBOTICS SPORTSTER 56k(leże w szafie) dałem kiedyś za niego 800zł, a teraz mam stałkeja mam US ROBOTICS SPORTSTER 56k(leże w szafie) dałem kiedyś za niego 800zł, a teraz mam stałkeja mam US ROBOTICS SPORTSTER 56k(leże w szafie) dałem kiedyś za niego 800zł, a teraz mam stałke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Ja wolalbym jednak wewnetrzny. Polecam cos na chipsecie Lucent'a. Sam mam taki (notabene na sprzedaz, bo juz go nie uzywam) i musze powiedziec, ze jest to chyba najlepszy modem jaki widzialem (mialem jeszcze kilka innych, glowne zoltrixy), to jest jakis Zoom, ale nie wiem koknretnie ktory model, w kazdym razie jak na polskie lacza to dziala naprawde ladnie (praktycznie caly czas maxa wyciagalem, tj. ok 5KB/s), sprawdzalem go tez pod linuxem i bez problemu dzialal, akurat wsparcie modemow na Lucencie pod inne OSy jest dosc dobre, wiec nie ma problemu, a kupisz taki gora za 100zl (jesli nowy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 a Ja mam Zoltrix Spirit WINMODEM na 100% i ciągnie 5 do 6 kb/s cały czas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...