biker_boy Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam Nosze sie z zamiarem kupna kompa, który przedewszystkim bedzie wykorzystywany do grafiki i obróbki video. No i oczywiście żeby smigał na nim NFS MOST WANTED ;). Czyli tak naprawde do wszystkiego :lol2: Prosze doradzcie co kupić, czy coś w stylu 5,6 GHz czy raczej jakiegoś P4 3,2 np???? no i jaka grafa, ile powinno sie znależć ramu na pokładzie itd?????? Będe wdzięczny za wszystkie sugestie!!!! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Ile masz na to kasy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esaj Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Spojz i wybiez cos dla siebie im wiecej wydasz tym lepszy bedzie komp ! :mur: Szukaj a znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 No nie! Gość załozył dwa tematy. Zgłaszam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker_boy Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 sorka za 2 posciki :oops: :mur: a co do kasy to około 3tysi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Za 3000zł to dobry sprzęt bedzie :) Nie wiem czy sie zmieścisz, ale : 1)Athlon 64 3000+ Venice + Frazer 64 2)DFI Lanparty Ultra-D NF4 3)GTO2@X850XT PE(to chyba gto2 sie tak kreci) 4)Zasiłka jakis Chieftec (GPS-450AA-101A) on jest dość drogi :/ 5)Nagrywarka Benq 6)RAM patrioty albo jakieś TwinMos speedpremium na dobrych kościach 7)dyski to się nie znam:P ale coś na SATA II czy jak to nie wiem:P 8)FDD:P 9)Obudowa to jakaś żeby była dobra cyrkulacja powietrza. Na tym zestawie to w Most Wanted pograsz sobie "fajnie" :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ale sie uparłeś na tego chiefteca... DFI LP Ultra-D, Opteron 144 na socket 939, 2x 512 patrioty kh lub a-daty, X800gto2, huntkey 400W albo revoltec 450W, dysk seagate (słyszałem wczoraj samsunga-tragedia), obudowa według uznania, chyba wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Bierz to co napisał Grzechu_1990, tylko dysk zmień na Samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 tylko dysk zmień na Samsunga.Polemizował bym, wczoraj słyszałem 80 samsunga, i w porównaniu z moim seagate 40 który zaczyna chrupotać, ale ma lat z 4 albo 5, a samsung rok to mój jest cichy jak mysz pod miotłą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Polemizował bym, wczoraj słyszałem 80 samsunga, i w porównaniu z moim seagate 40 który zaczyna chrupotać, ale ma lat z 4 albo 5, a samsung rok to mój jest cichy jak mysz pod miotłą. Samsung, którego obecnie posiadam, ma poziom głośności, jak mój stary Seagate BarracudaIV 80GB. Oba dyski są ledwie słyszalne. Ale jeśli chodzi o nowe Barracudy, to są one głośniejsze niż Samsungi. Są również dosyć ciepłe w porównaniu do Samsungów. Wiem, co mówie, ponieważ miałem 3 razy nowe Barracudy 160GB i z tych samych względów poszły na wymianę. Wkońcu dostałem do "przetestowania" Samsunga i został on do dnia dzisiejszego. EDIT: to co ty napisałem o Samsungu odnosi się do dysku z interfejsem SATAII Edytowane 18 Stycznia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 DFI LanParty UT NF4 Ultra-D 2x512MB PC3200 400MHz Patriot KH PSD1G400KH GeForce 6800GS PointOfView 256MB 256b Samsung 80GB 7200 8MB NCQ s-ata2 DVDR BenQ DW1640 OEM Black Huntkey HK350AP 2952zł w apollo.pl do tego jakiś freezer 64pro za ~70zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker_boy Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 wielkie dzieki jeżeli macie jeszcze jakies propozycje to bardzo prosze, bo teraz dopiero mam metlik :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 zestaw serwala4 jest idealny imcho dołóz może do 2*1gb i zapomnuiał o procesorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Dobra tagan tesh jest dobry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 gto2 ma nie-sławne chlodzenie... ODRADZAM,, tę kartę słychać z kilku metrów bardzo wyraźnie, napisz konkretniej co chcesz robić... jak bitmapki niewielkie to nie porzeba ani tyle ramu ani procka z kosmosu ;) sam edytuję kilka warstw 2k x 2k i spokojnie na gigu z sempkiem,, nie tyle co się da ale jest po prostu komfortowo jak chcesz pojechać lepiej -> to A64 + 2GB załatwo sprawę,, procek sporo over 2,5k i będzie po prostu pięknie grafika wg potrzeb,, imo nie ma co wywalać na grafkę 800pln jak chcesz pograć raz na kilka dni,, to juz do przemyślenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 To 6800GS weź i tyle :) Albo 6600@GT. X700Pro (nie wiem ile kosztuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...