Skocz do zawartości
biker_boy

Jaki Komputer Kupić Do Grafiki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nosze sie z zamiarem kupna kompa, który przedewszystkim bedzie wykorzystywany do grafiki i obróbki video.

No i oczywiście żeby smigał na nim NFS MOST WANTED ;).

Czyli tak naprawde do wszystkiego :lol2:

Prosze doradzcie co kupić, czy coś w stylu 5,6 GHz czy raczej jakiegoś P4 3,2 np???? no i jaka grafa, ile powinno sie znależć ramu na pokładzie itd??????

Będe wdzięczny za wszystkie sugestie!!!!

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 3000zł to dobry sprzęt bedzie :) Nie wiem czy sie zmieścisz, ale :

1)Athlon 64 3000+ Venice + Frazer 64

2)DFI Lanparty Ultra-D NF4

3)GTO2@X850XT PE(to chyba gto2 sie tak kreci)

4)Zasiłka jakis Chieftec (GPS-450AA-101A) on jest dość drogi :/

5)Nagrywarka Benq

6)RAM patrioty albo jakieś TwinMos speedpremium na dobrych kościach

7)dyski to się nie znam:P ale coś na SATA II czy jak to nie wiem:P

8)FDD:P

9)Obudowa to jakaś żeby była dobra cyrkulacja powietrza.

Na tym zestawie to w Most Wanted pograsz sobie "fajnie" :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ale sie uparłeś na tego chiefteca... DFI LP Ultra-D, Opteron 144 na socket 939, 2x 512 patrioty kh lub a-daty, X800gto2, huntkey 400W albo revoltec 450W, dysk seagate (słyszałem wczoraj samsunga-tragedia), obudowa według uznania, chyba wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

tylko dysk zmień na Samsunga.

Polemizował bym, wczoraj słyszałem 80 samsunga, i w porównaniu z moim seagate 40 który zaczyna chrupotać, ale ma lat z 4 albo 5, a samsung rok to mój jest cichy jak mysz pod miotłą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polemizował bym, wczoraj słyszałem 80 samsunga, i w porównaniu z moim seagate 40 który zaczyna chrupotać, ale ma lat z 4 albo 5, a samsung rok to mój jest cichy jak mysz pod miotłą.

Samsung, którego obecnie posiadam, ma poziom głośności, jak mój stary Seagate BarracudaIV 80GB. Oba dyski są ledwie słyszalne.

Ale jeśli chodzi o nowe Barracudy, to są one głośniejsze niż Samsungi.

Są również dosyć ciepłe w porównaniu do Samsungów.

Wiem, co mówie, ponieważ miałem 3 razy nowe Barracudy 160GB i z tych samych względów poszły na wymianę.

Wkońcu dostałem do "przetestowania" Samsunga i został on do dnia dzisiejszego.

EDIT: to co ty napisałem o Samsungu odnosi się do dysku z interfejsem SATAII

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gto2 ma nie-sławne chlodzenie... ODRADZAM,, tę kartę słychać z kilku metrów bardzo wyraźnie,

napisz konkretniej co chcesz robić... jak bitmapki niewielkie to nie porzeba ani tyle ramu ani procka z kosmosu ;) sam edytuję kilka warstw 2k x 2k i spokojnie na gigu z sempkiem,, nie tyle co się da ale jest po prostu komfortowo

jak chcesz pojechać lepiej -> to A64 + 2GB załatwo sprawę,, procek sporo over 2,5k i będzie po prostu pięknie

grafika wg potrzeb,, imo nie ma co wywalać na grafkę 800pln jak chcesz pograć raz na kilka dni,, to juz do przemyślenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi