dc10 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Jak w temacie. Pomijam średnice króćców, ale interesuje mnie czy ktoś próbował zastosować właśnie taką pompkę? i jakie uzyskał rezultaty? Taka pompka (teoretyzując) rzystosowana jest do pracy ciągłej, ma niezły wydatek, zasilanie 12V, małe wymiary, itp. Sporo ma zalet więc może by się mogła nadawać do WC? Jeśli ktoś ma doświadczenia w tym kierunku to chętnie dowiem się więcej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Z tego co wiem to do "cichych" takie pompy nie należą a poza tym trzeba stosować inchiblyratory bo maja żeliwny korpus (czy jakoś tak :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 hmm... nie wiem jak z tym 'wydatkiem'... testowałem pompkę od bmw z silnikiem 2,5 a wydajność była porównywalna do podawania wody łyżeczką ;) No i (łagodnie ujmując) nie była cicha. Ale może są jakieś inne dobre pompki - choć logicznie na sprawę patrząc to przecież samochód nie może palić 650 litrów na godzinę, a na jakieś wielkie opory ze strony silnika też chyba nie jest przygotowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) po za tym pompie paliwowej pomagaja cylindry tzn one jakby troche same zasysaja paliwa wiec pompa sama nie bedzie przerabiala odpowiedniej ilosci litrow na godzine.Po za tym ktory samochod pali przez godzine np 650l (nawet nowe bugatti veyron tyle nie pali) Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Pompa paliwowa sie kategorycznie nie nadaje do wc. Popiersze nie są ciche, po drugie tak jak ktoś wspomniał ilość pompowanej wody by była znikoma. Przecież w samochodach bęzyna sie nie leje litrami na godzine :) Inna sprawa to to że są dośyć drogie. Ostanio padła mi pompa w mojej nexiawce i nie był to mały wydatek. Odradzam tego typu zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...