lechoo Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Jak w temacie - czy da się to zrobić na oryginalnych driverach creativa? Może istnieje jakaś łatka? Myślę, że jest to kwestia małej zmiany w kodzie ładowanym do DSP karty. Wiem, że mają taką opcję kX-y, ale mi z paru powodów nie odpowiadają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zaraz, zaraz... Ja tu czegoś nie qmam.. Nie mozesz zamienić wtyczek :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zaraz, zaraz... Ja tu czegoś nie qmam.. Nie mozesz zamienić wtyczek :?: 8O Chodzi o to, że na wyjściu Rear jest dużo niższy (prawie o 2 rzędy wielkości) poziom zniekształceń harmonicznych (THD) niż na wyjściu Front. Na wyjściu Rear użyty jest znacznie lepszy przetwornik DAC i z oczywistych względów wolałbym podłączać do niego przedni zestaw głośników :) Obszerniejsze wyjaśnienie znajdziesz TU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 aha.... dobrze wiedziec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 noo to kup sobie lepsza karte, a ta mi sprzedaj :PPPPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 aha.... dobrze wiedziecZrobiłem stosowne pomiary programem RMAA 4.3, aby uświadomić wszystkich którzy o tym jeszcze nie wiedzieli. Volume w mixerze dałem na maxa, poziom sygnału regulowałem wyłacznie na Line-in (nagrywanie), WDM w RMAA wyłączone. Oto wyniki: Próbkowanie 44.1kHz, 16bit Próbkowanie 48kHz, 16bit Widać jak na dłoni, że przydałoby się zamienić kanały przednie z tylnymi, ciekawe czemu sam producent na to nie wpadł... Oczywiście nie ma sensu samo przełożenie kabelków, bo w grach i w filmach ac3 będzie niezły kwas. bruce, w chwili obecnej zmiana karty nie wchodzi w grę - np. w Audigy jest ten sam problem co w Live, dopiero w Audigy2 dali porządne przetworniki (ale kiepsko sobie radzi z sygnałem 44.1kHz). Myślałem o Herculesie Fortissimo III, ale w niej producent też coś pokaszanił z wyjściami (na line out 3 i 4 dał jakieś głupie filtry, totalnie bez sensu - ja podłączam kartę pod amplituner, a nie pod komputerowe głośniki), a Terratec robi zbyt drogie karty... Może Maya 7.1 - kiedyś pomyślę nad tym tematem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 a Twoje ucho napewno uslyszy roznice ;-))) przesada tyle powiem i gra niewarta swieczki :) i nie wiem czemu tak slepo wierzysz w test softwareowy:-/ a moze kabelek dales inny i stac te 2 rzedy roznicy ;) a tak w ogole to prawdziwy audiofil wyczulony na kazdy niuans nie bedzie sluchal muzy z SBLive bo kupi sobie stacjonarny player :P poza tym to jak podlaczysz wzamcniacz i glosniki to znieksztalcenia wnoszone przez koncowke mocy i glosniki beda duza wieksze niz najgorszy wynik jaki uzyskales w tescie. p.s. ludzie to wierza tylko w glupie cyferki a gdzie wlasne zmysly sie pytam ... pytam sie ??? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 a Twoje ucho napewno uslyszy roznice (...) p.s. ludzie to wierza tylko w glupie cyferki a gdzie wlasne zmysly sie pytam ... pytam sie ? Nie jestem audiofilem, ale słyszę różnicę. Kabelki te same i głośniki te same (porównywałem w zwykłym stereo, a nie w 5.1). Słuchałem tych samych wav-ów (nie mp3) zgranych z płyt przy użyciu programu EAC. Sygnał z wyjścia rear dla moich uszu brzmi znacznie lepiej, szczególnie wysokie tony są bardziej wyraziste i szczegółowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...