DrKleiner Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Wielkimi krokami zbliżam się na przesiadkę na 64bit. Będzie gdzieś to w okolich marca ponieważ procek będzie z ameryki 8) tanjej i wogóle ;). Chciałbym kupić to: 1. AMD Athlon 64 X2 3800+ 2. AsRock 939DUAL SATAII 3. THERMALTAKE GOLDEN ORB II Oczywiście reszta zostanie przełożona do tego kompa: Karta graficzna: Gigabyte GeForce 6800 Pamięć RAM: 2048 MB RAM 400Mhz 3.0-3-3-8 Kingston Dysk: Seagate Barracuda 160GB SATA 160GB 7200RPM 8MB Cache Zasilacz: NeoTEC V4200 Karta dźwiękowa: Creative SB Audigy2 Karta TV: WinFast TV 2000 XP Deluxe 1. Czy to wszystko ruszy?? 2. Będą jakieś z tym problemy? 3. Jeżeli chodzi o chłodzenie na procesor to mam je zamiar dać na minimalnych obrotach czyli na 6V za pomocą kontrolera obrotów Pentagram. 4. Czy to prawda że na AsRock 939DUAL SATAII nie działa java?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) 1) Czemu ma nie ruszyc ? 2) Czemu maja byc jakies problemy ? :) 3) A moze lepiej Arctic Freezer 64 PRO ?? Bedzie lepszy. 4) Pierwsze slysze. Plytka ogolnie bardzo dobra, ale jak bierzesz takiego proca, to moze sie szarpniesz na DFI ? :) Aha i dysk bym wzial Samsunga. Nie rob tego bledu co ja i nie bierz Seagate. To juz nie ta sama firma co kiedys :( Edytowane 19 Stycznia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Ale ja już tego Seagate mam. A DFI ma jakąś płytkę z PCIX i AGP?? Mam nadzieje że do marca jeszcze ceny spadną :) A co do Arctic Freezer 64 PRO to cichy on jest? i Czy można regulować w którą stronę ma on mieć ten wentylator bo nie jest mały :) Edytowane 19 Stycznia 2006 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 No jesli plytka ma byc z AGP i PCIex to tylko AsRock. Co do Arctika, to wentyl ma byc na dole, tak zeby wial do gory :) Mam nadzieje, ze skumales. Co do regulacji predkosci wentyla, to tylko jak dokupisz regulator :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 w Asrocku Artic zaciąga od strony cd romu i dmucha w tył bude ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 w Asrocku Artic zaciąga od strony cd romu i dmucha w tył bude ;) A to najmocniej przepraszam, nie wiedzialem, ze to jakos niestandardowo jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Chodzi mi głownie o to żeby chłodzenie na procka było ciche a wiadomo dwa rdzenie więc musi być wydajne. Mam ten kontroler obrotów Pentagrama więc jak podłączę do niego Arctic Freezer 64 PRO i dam obroty na minimalne to czy będzie on w stanie schłodzić tego proca. I jeszcze jedno czy Arctic Freezer 64 PRO wyjdzie po za obręb płyty głównej bo mam dosyć małą obudowę i płyta jest 1 cm od zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian eS. Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Wszystko chodzic będzie Freezer 64 do chłodzenia Ja bym brał Athlona 64 X2 4200+ O tej Javie to chyba ściema! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Czyli na minimalnych obrotach mi go schłodzi i będzie cicho??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Wg mnie powinienes sprzedac to graficzna ktora masz i kupic nawet taka sama na PCI-E, bardziej przyszlosciowe rozwiazanie. Po drugie, wtedy plyte glowna inna kup... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 W sumie tak ale bym musiał dopłacić do PCIX :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ten Arctic spokojnie schlodzi na minimalnych obrotach. To naprawde wydajne chlodzonko. Niektorzy nawet wogole wylaczaja wentyl i wszsytko smiga na niezle podkreconych procach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ten Arctic spokojnie schlodzi na minimalnych obrotach. To naprawde wydajne chlodzonko. Niektorzy nawet wogole wylaczaja wentyl i wszsytko smiga na niezle podkreconych procach. A czy ten Arctic na minimalnych będzie cichy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) A czy ten Arctic na minimalnych będzie cichy? http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art403/LOUD.JPG "Rozwiązania z oceną 1-3 są praktycznie niesłyszalne w dobrze wyciszonym komputerze przy zamkniętej obudowie, 4-6 to produkty wyraźnie słyszalne potrafiące dokuczyć w spokojną noc a 7-10 to produkty, które pod tym względem można uznać za szkodliwe dla zdrowia. Maniacy ciszy (jak ja :) ) powinni zwracać uwagę tylko i wyłącznie na produkty ocenione na 1 i 2." A tu masz wyniki testu wydajnosci http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art403/IDLE.JPG - IDLE http://i.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art403/LOAD.JPG - LOAD A tu link bezposrednio do calego testu z ktorego bralem te wykresy :D http://www.frazpc.pl/artykuly/403/Powrot/l...RMALTAKE/ORB/II Jak widzisz Freezer wypada rewelacyjnie. Edytowane 21 Stycznia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Eee, powiem tak, mam dobrze wentylowana bude i mam AC Freezera 64 Pro to wentyl na nim wlacza sie dopiero kiedy temp na procku >30*C, czyli tylko wtedy kiedy odpalam SP2004 albo wlaczam cos co ma 3D... Tak to nawet wentyl sie nie zalacza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Czyli chłodzenie wiem Arctic Cooling Freezer 64 PRO puszczony na 5V przy pomocy kontrolera Pentagrama :) tylko czy on na 5V ruszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Czyli chłodzenie wiem Arctic Cooling Freezer 64 PRO puszczony na 5V przy pomocy kontrolera Pentagrama :) tylko czy on na 5V ruszy? A co ma nie ruszyc :) Mi na 3,5V (szeregowo 7V dwa wiatraki) 92mm ruszaja az milo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 4. Czy to prawda że na AsRock 939DUAL SATAII nie działa java?? No prawie. Był problem ze starszymi biosami, na których jakieś ustawienie timingów pamięci (zdaje się 1T) powodowało zawieszanie się komputera przy apletach java. Zdaje sie, że zostało to poprawione, poza tym zmiana timingów pomagała. Jako przyszłemu posiadaczowi tej płyty sugeruję Ci (również jako przyszły posiadacz tej płyty) lekturę tego wątku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...