john666 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam Jestem posiadaczem laptopa Sony Vaio PCG-FX702. Komputer jednak nie odpala (słychać ze wentylator pracuje i dyski ale nie botuje :sad: ). Rozebrałem go i che sprawdzić poszczególne elementy. Ram jestem w stanie sprawdzić w innym lapie. Pozostała płyta główna i procesor. Procek w nim to Athlon XP 1400 mobile, FSB 200, mnożnik 12, napięciem zasilania 1.30V (oznaczenie AXMS1400FWS3B). Chciałbym go sprawdzić w zwykłej płycie głównej ale ona nie obsługuje chyba takich niskich napięć. Chyba że się mylę, poradzcie czy można tego procka wsadzić w zwykłą plytę główna (mam np. Asusa AZV333). Chyba że bedę mógł w płytę z lapa wsadzić innego procka (niestety nie mam mobila tylko zwykłego Durona 900 i XP'ka 1700). Z góry dzieki za pomoc i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jak jużchcesz próbować,toraczej Mobila wsadź do PC niż procesor z PC do notebooka. Powinien ruszyć, ale jak nie ruszy, to nie znaczy, że jest niesprawny na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...