Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wkoncu kupiłem tego swego kompa

Monitory Hyundai Q770 17

Procesory AMD Athlon XP1700+

Karty grafiki chipset ATI Radeon 8500LE 64M DDR DVI TV box

Wentylatory COLORFUL First Eye miedziany

Dyski HDD Western Digital 80GB ATA 100/7200rpm

Napęd FDD ALPS 3.5"

Pamiec PC333 256MB DDR PC2700

Nagrywarki LITEON 48x/12x/48x box

Obudowy TRACER TRO-414L JAZZ 350W

Płyty główne GIGABYTE GA-7VAX KT400 FSB333 ATA133 DDR400 AGP8x Audio USB2.0 LAN

Listwy zasilające Lestar 5W 3m

Dobrze/Źle ?

Komp bedzie w poniedzialek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho multimedialny komputerek do gierek, filmow i pracy ;)

ps tylko monitorek zmienilbym, moze na cos plaskiego i z lepszym odswiezaniem ? - ale to tez zalezy ile przed kompem siedzisz i co na nim bedziesz robil :) aha i $$ tez istotna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebka ten twój ta plyte glowna to mialem do testów dostac, ale sie mi nie poszczescilo

mi sie poszczęściło i jest taka sobie :/ znaczy do normalnego użytku i SoftOc jest jedna z lepszych stabilna szybka itp... ale jak już do Hardcore OC to są lepsze...

A co do kmpika to bardzo fajny! jak TBred 0,13 to se odblokujesz mnożnik i puścisz np 10,5x166 =1750mhz a jak Bóg da to 11x166=1833 wtedy masz DDR333 synchronicznie zaostrzysz timmingi na 2/2/5/2/1T Radeona podkręcisz fajnie jeżeli to dobry klon i masz 10k w 3dmarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebka ten twój ta plyte glowna to mialem do testów dostac, ale sie mi nie poszczescilo

mi sie poszczęściło i jest taka sobie :/ znaczy do normalnego użytku i SoftOc jest jedna z lepszych stabilna szybka itp... ale jak już do Hardcore OC to są lepsze...

A co do kmpika to bardzo fajny! jak TBred 0,13 to se odblokujesz mnożnik i puścisz np 10,5x166 =1750mhz a jak Bóg da to 11x166=1833 wtedy masz DDR333 synchronicznie zaostrzysz timmingi na 2/2/5/2/1T Radeona podkręcisz fajnie jeżeli to dobry klon i masz 10k w 3dmarku.

Heh Tristan wrociles :D. Kurde, zes sobie konfiga rozpisal :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myslalem ze jak nowka od Gigabyta i na dodatek na KT400 t oluz blus bedzie a tu z tego co Zxc mowisz t ocienko z nia

co że jest na KT400 jak 200mhz FSB nie mogłem wyciągnąć u mnie na KT333CE by Epox 200mh FSB było OK i można tak było pracować na codzień hdd nie gubił danych. Ja miałem VAXP czyli jeszcze o model wyżej Vcore dało się zwiększać tylko o 5%, 7.5% i 10% czyli w przyadku TBreda zasilanego 1.5V możemy dać max 1.65V a 1.65V to standart dla TBreda B@512kb cashu czyli Bartona a stnadartowe napięcia do żaden hardcore!. To samo Vdimm max co sie dało to 2.8V fajne było AGP Voltage Control ale mi to nigdy nie pomogło :/. Płytka mnie wkurzała tym że zależnie od DIPswitchów magistralę regulujemy w przedziale 100-132MHz, 133-165Mhz i 166-200Mhz taki głupi przełącznik pewno on włącza Divider PCI 1/5 gdy ustawimy 166/200mhz bo w VRXP tych rev1.0 była taka rozpiska 100 133 166 ale DIPów nie było ktoś gdzieś kiedys mowil chyba na amdmb ze jakby wlutowac dipy to rev1.0 tej plyty byla by wstanie wlaczyc 1/5 pci divider ale nie wiem czy ktos to sprawdzal podobne lutowania ktos robil z ASUSem na AMD761 bodajze tam byly rozpiski chyba dla napiec a DIPów nie było :)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaplacilem 2985 

a co do antka to powiedzialem ze ma byc ten w 0.13 ciekawe jakiego wsadza bo zamawialem w białymstoku

za taka cene lepiej sie nie dało!!. Hhehehe a większość laików by 3000zł kupiła C1.7+128mb SDRAM+ GF4MX440 + 20gb + noname nagrywarka 24x i jakiś tandetny Monit 17' 1024x786@75Hz :) oczywiście gdzie?? w naszym kochanym HIPERMARKECIE Geancie lub Carrefourze :) heheh albo w Plusie lub Biedronce (Raju dla złodzieji :)). SuperGonzo ZAJEBISTY WYBÓR!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allen ty to chyba w polsce nie mieszkasz????

Mieszkam, mieszkam

chociaż ja bym wziął zamiast tego RADKa jakiegoś GF 4Ti 4200 dobrej firmy ;)

Nie wiem jak inne firmy, bo Gainward to dosc wygorowana cene ma ale Ja mam Prolinka PixelView Ti4200 i spox karta choc pamiec na 615MHz z standard chlodzeniu nie chce sie w 3DMArku zmierzyc

Ten zestawik to z hurt chuba brales bo za tak niska cene to tylko pozazdroscic i po ciemku szukac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allen ty to chyba w polsce nie mieszkasz????

Mieszkam, mieszkam

chociaż ja bym wziął zamiast tego RADKa jakiegoś GF 4Ti 4200 dobrej firmy ;)

Nie wiem jak inne firmy, bo Gainward to dosc wygorowana cene ma ale Ja mam Prolinka PixelView Ti4200 i spox karta choc pamiec na 615MHz z standard chlodzeniu nie chce sie w 3DMArku zmierzyc

Ten zestawik to z hurt chuba brales bo za tak niska cene to tylko pozazdroscic i po ciemku szukac :)

Aktualnie to prawie wszystkie GF 4Ti 4200 są w podobnej cenie ;) Najtańszego kupisz juz za ok. 620-650zł :)

Nie wiem ile za tego RADKA dałeś ale ja bym poczekał i dołożył troche bo zapewne róznica w cenie nie jest kolosalna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...