rastafarianin Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Na początku z góry przepraszam za zamieszczenie tego tematu po raz kolejny(jest już kilka tematów dotyczących samsungów), jednak w żadnym z nich nie uzyskałem ostatecznej odpowiedzi. Tak czytam te posty jeden za drugim, i wciąż nie mogę zdecydować się przy wyborze dysku (kupuję 200 GB dysk, mam ochotę na Samsunga SP2004C). Jedni zachwalają seagaty, inni samsungi, jeszcze inni hitachi. Dokładniej mówiąc chodzi o to: z tego co przeczytałem wynika, że dyskami najcichszymi, najwydajniejszymi i najchłodniejszymi są Samsungi spinpointy(oczywiście istnieje opozycja twierdząca tak o Seagat-ach, jednak zdecydowanie więcej ludzi opowiadało się za Samsungami). Czy te samsungi naprawdę są takie dobre? W serwisie polecili mi Seagate. Dlaczego, skoro podobno Samsungi są lepsze? Jak z awaryjnością Samsungów? Pozatym chciałbym prosić wszystkich tych, którzy mieli do czynienia z dwoma tymi dyskami o porównanie ich na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastafarianin Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 znalazłem takie testy http://www.sirius.pl/art.php?id=213&typ=test&aid=182 ale nie ma w nich seagata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Mam od pewnego czasu Samsung 2504C i narazie no problem. Wykres hdtach już zamieszczałem ( średni transfer 62,6 MB/s ucisnąłem ), Głośność - nie słychać go praktycznie, a w budzie mam bezgłośne 80mm. Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mam Samsunga SpinPoint SP2014N 200gb AT! 133mb 8mb cache 7.200rpm był kupowany z jednej z pierwszych dostaw tych dysków, silnik NIDEC, w hd tach 2.7 wynik okolo 110mb/s, bez wentylatora 37c, z wentylatorem 30c. Nie wiem jak z głośnością, bo mam przykręconeog do obudowy codegena ktora niemiłosiernie przenosi drgania. Wczesniej miałem barracude 7 120gb, była beznadziejna, grzała sie, w dodatku była wolna. Wg mnie te wszystkie dyski które sa teraz, sa raczej o podobnej wydajnosci i jezeli producent nie wypuści jakiejs uszkodzonej partii to będą sie psuły tak jak inne wiec moim zdaniem czytanie testów mało daje ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Lord Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 A jak jest z Samsungami 80 gb na sate II ??. Transfery podobne do większych braci (200,250gb). I co z awaryjnością ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 ja mam samsunga SP0812C Jakiś tydzień temu po oglądaniu sobie filmu nastąpiła zwiecha systemu ... a więc ja restart ... system sie zaczynał ładować ale nie wchodził do okna logowania i restartował się sam .... po paru próbach w ogóle przsestał się system ładowac i tylko dostawałem komunikat o błędzie systemu plików. no to ja zaraz biore płytke systemowa, bootuje i wchodze w system recovery. tam zrobiłem od razu chkdsk'a ale on nic nie wykrył ... aa no i zapom,niałęm powiedzieć że przy włączaniu sie instalacji systemu z płytki on szuka zainstalowane systemy ! i nie znalazł mi systemu na partycji C: no to ja biore bootcfg i próbuje zrobić a tu GUCIO :cry: nic nie chciało. no to ja robie sobie format i na nowo instaluje system ... wszystko pięknie .... zainstalowałem wszystkie sterowniki programy itp i robie restarta i znowu mi się nie włacza strona logowania :/ w koncu zrobiłem otwórz z ostatnnio działającymi ustawieniami i mi sie włączył system. potem juz się właczał ale dopiero za 3 razem sie zainstalowały sterowniki do grafy ktre tez na C instaluje . wtedy doszedłem do wniosku że trzeba potestować. na szczęscie dysk jest na gwarancji :wink: ale bede musiał 2 tyg czekać na serwis :? ale jak do tej pory byłem zadowolony z dysku :) no i w sumie polecam :P PS. teraz jade na starym samsungu z 1997 z serii voyager 2 !! jest BAARDZo głośny :P ale aż 5400 obrotów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...