s0lid Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Witam... jakis czas temu kupilem hdd samsunga i ok, poszedlem do punktu typ wzioł dysk, dał gwarancje spiętą z paragonem, powiedział, zeby dysk zabrac i sprawdzić czy działa i na drugi dzień wrocic z samą gwarancją do podbicia, jak też zrobiłem. Dzisiaj kupowałem drugi taki sam hdd, ale na firme. Poszedłem po fakture, pani paragon zabrała, a ja zapominajac tym samym o gwarancja wraz z dyskiem i fakturą wyszedłem. I co teraz? To znaczy ze nie bede miał gwarancji? Planuje jutro iść z fakturą i z dyskiem, zeby mi tą gwarę wystawili. Na fakturze S/N nie ma, wiec na bank do reklamacji potrzebna bedzie karta gwarancyjna. Jak to bedzie wygladac? Czy moga robic jakies problemy z wystawieniem gwarancji? Prosze o szybka odpowiedź, bo się stresuje. Pozdrawiam :P Edytowane 21 Stycznia 2006 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Tematów o gwarancji jest duużo ;) :arrow: Gwarancje - Spis Nie powinni robić problemu. Masz fakturkę, nie stresuj się. Idź i grzecznie załatw sprawę. Nikt nie zrobi Ci problemu. Pozdrawiam :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zajdź jeszcze raz, upomnij się, opisz problem. Zapewne da się wszystko załatwić. Dysk (albo opakowanie) w końcu ma jakiś kod paskowy i po tym mogą rozpoznać, czy to jest ich czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Raczej powinni to zalatwic na podstawie dowodu zakupu - ja mialem taak sytuacje: Zepsul mi sie zasilacz od skanera, ale karta gwarancyjna gdzies mi wsiakla. Gosc w MM wystawil nowa karte gwarancyjna na skaner na podstawie tylko paragonu (nie targalem calego skanera ze soba, tylko zepsuty zasilacz) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Tak karta nie jest wazna, musi byc dowod zakupu (paragon) i jezeli jest to naklejka firmy/sklepu na czesci. Mialem tak z ramami, w sklepie kupilem, dostalem karte gwar. zagubila mi sie, wyslalem same ramy (sklep internetowy) i normlanie mi wymieniono :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Co do tych paragonów: to spróbujcie podłożyć go pod suszarkę, bardzo ciekawie będzie wyglądał :lol: Nawiasem mówiąc paragony są cholernie nietrwałe i czasami (chyba nawet bardzo często) blakną... Edytowane 22 Stycznia 2006 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Uroki druku termicznego... niestety takie cos robi sie ledwo czytelne po dwoch-trzech latach. Zalecane robienie ksero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Jak masz fakturke to nie będa robic problemow po prostu podbiją gwarancję z datą widniejąca na fakturze , ja tak mialem ostatnio ze sluchawkami nie robili zadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Oki :) Uspokoiliście mnie :) Dzięki za wszystkie odpowiedzi ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ostatnio sie dowiedzialem, ze wystawienie gwarancji powinno nastapic zaraz przy zakupie. Jest praktykowane, ze wystawiaja gwarancje jak juz sobie sprzet sprawdzimy. Jest to wygodne dla nas bo dostaniemy nowy towar odrazu jezeli nie dziala, dla firmy bo moze sie popisac statystykami ze nic sie nie oddaje na gwarancje. Jezeil sie uprzemy to musza nam wystawic gware ODRAZU po zakupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...