Skocz do zawartości
s0lid

Media Markt I Gwara Na Hdd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... jakis czas temu kupilem hdd samsunga i ok, poszedlem do punktu typ wzioł dysk, dał gwarancje spiętą z paragonem, powiedział, zeby dysk zabrac i sprawdzić czy działa i na drugi dzień wrocic z samą gwarancją do podbicia, jak też zrobiłem.

Dzisiaj kupowałem drugi taki sam hdd, ale na firme. Poszedłem po fakture, pani paragon zabrała, a ja zapominajac tym samym o gwarancja wraz z dyskiem i fakturą wyszedłem. I co teraz? To znaczy ze nie bede miał gwarancji? Planuje jutro iść z fakturą i z dyskiem, zeby mi tą gwarę wystawili. Na fakturze S/N nie ma, wiec na bank do reklamacji potrzebna bedzie karta gwarancyjna. Jak to bedzie wygladac? Czy moga robic jakies problemy z wystawieniem gwarancji?

Prosze o szybka odpowiedź, bo się stresuje. Pozdrawiam :P

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajdź jeszcze raz, upomnij się, opisz problem. Zapewne da się wszystko załatwić. Dysk (albo opakowanie) w końcu ma jakiś kod paskowy i po tym mogą rozpoznać, czy to jest ich czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej powinni to zalatwic na podstawie dowodu zakupu - ja mialem taak sytuacje:

Zepsul mi sie zasilacz od skanera, ale karta gwarancyjna gdzies mi wsiakla. Gosc w MM wystawil nowa karte gwarancyjna na skaner na podstawie tylko paragonu (nie targalem calego skanera ze soba, tylko zepsuty zasilacz) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak karta nie jest wazna, musi byc dowod zakupu (paragon) i jezeli jest to naklejka firmy/sklepu na czesci. Mialem tak z ramami, w sklepie kupilem, dostalem karte gwar. zagubila mi sie, wyslalem same ramy (sklep internetowy) i normlanie mi wymieniono :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych paragonów: to spróbujcie podłożyć go pod suszarkę, bardzo ciekawie będzie wyglądał :lol:

Nawiasem mówiąc paragony są cholernie nietrwałe i czasami (chyba nawet bardzo często) blakną...

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio sie dowiedzialem, ze wystawienie gwarancji powinno nastapic zaraz przy zakupie.

Jest praktykowane, ze wystawiaja gwarancje jak juz sobie sprzet sprawdzimy.

Jest to wygodne dla nas bo dostaniemy nowy towar odrazu jezeli nie dziala, dla firmy bo moze sie popisac statystykami ze nic sie nie oddaje na gwarancje.

Jezeil sie uprzemy to musza nam wystawic gware ODRAZU po zakupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi