matsushita Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Witam !!!! Mam pytanie dotyczące Power DVD. Słyszałem ostatnio, że wersja standardowa Power DVD 4.0XP (dołączona do napędu DVD) nie jest w stanie dekodować dzwięku w standardzie AC3. Czy jest jakiś sposób by zmusić ten program do dekodowania dzwięku DD 5.1 na wyjściach analogowych karty SB Live 5.1. Jeśli tak to jak to zrobić, czy może sama karta dzwiękowa niezależnie od Power DVD może to robić za tą aplikację ?????? Dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 PowerDVD istnieje w wersji Mulitchanel i Stereo - pisze na plycie i w instalatorze jaka posiadasz. Osobiscie uzywam Intervideo WinDVD z tego powodu ze jego kodeki AC3 mozna latwo zarejestrowac w systemie i ladnie dzialaja rowniez w filmach skompresowanych roznymi pochodnymi MPEG-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 W PowerDVD ustaw wyjście na SPDIF, dekodowaniem AC3 wtedy zajmie się sterownik od karty dźwiękowej. Mam tak ustawione u siebie od dawna i działało z każdą wersją programu PowerDVD i kartą dźwiękową SBLive 5.1. To samo tyczy się również filmów divx z dźwiękiem AC3, potrzebny jest jedynie dodatkowy kodek intervideo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...