fllanker Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 witam mam takie wlasnie pytanko bo mam zamiar zmienic dyski na sata 2 z tym ze na plycie mam 1 (150) i w zzwiazku z tym mam pytanie, czy nie bedzie z tym zadnego problemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam. Hdd'ki SATA II mają zworkę do ustawiania trybu SATA I. I po kłopocie. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam. Hdd'ki SATA II mają zworkę do ustawiania trybu SATA I. I po kłopocie. B) Nie wszystkie, tylko Samsungi są wyposażone w taki bajer. Co nie zmienia faktu, że SATA jest kompatybilne w dół II :arrow: I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 A nie tylko Samsungi WD'ciaki też tak mają. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie wszystkie, tylko Samsungi są wyposażone w taki bajer.Wszystkie dyski SATA II które miałem okazję testować miały możliwość włączenia trybu SATA 150. Co nie zmienia faktu, że SATA jest kompatybilne w dół II :arrow: ISATA - tak, kontrolery - NIE. Kontroler SATA150 ma prawo nie obsługiwać dysku pracującego w trybie SATA II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 mnie interesuje segate mooja plyta to epox na nf3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Ja kupuje kontroler PCi SATA do mojego Abita NF7 rev. 2.0 no i chcę się dowiedziec czy nie będę miał problemów jezeli kupię TEN DYSK TWARDy a jezeli to mozliwe to powiedziecie jaka jest roznica miedzy 8, a 16 MB cache... Edytowane 24 Stycznia 2006 przez _oC_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam. Dysk będzie pasował pod SATA I i SATA II ale powiedz coś o kontrolerze -co to ma być na pci. B) Bufor 16MB jest troche szybszy od 8MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 hmm mówisz, ze jest szybszy ? masz jakies wiarygodne testy ? tutaj chyba chodzi o rozmiar bufora a nie o jego szybkosc. Zamierzam kupic to coś ;/ ech strasznie zdrożało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nie w sensie takiej szybkości ale na przykład w trakcie kopiowania plików w obrębie dysku. Idzie to troszkę szybciej przy 16MB i dysk nie rzęzi. Karta ok. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Samsung nie produkuje dysków 16MB prawda? Zastanwiam sie nad WóDe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Dyski SATA 16MB kaszy robi jeszcze Maxtor ale ja zostałem przy WD. Cała seria WD caviar z 16MB ma w sygnaturce SE16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nie nie ja podziekuje za WóDe ;d Bardziej polecałbym szajsungi i chyba niestety kupie wersje 8MB no bo nie widzialem szajsunga 16MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrygo Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum. Mam pytanko czy dysk WD1200JS 120GB sATA II bedzie można podlączyc pod płytke obsługującą sata150 i czy nie bedzie pozniej żadnych problemów?? Model plytki to Asrock 775Dual-880 Pro Via PT880 s.775. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Problemów być nie powinno, acz ja śmiem twierdzić, że dysk będzie działał poprawnie, lecz pamiętaj o przełożeniu zworki na SATA150, którą trzeba nałożyć na odpowiednie piny. Miniaturę znajdziesz w poście numer 4 tego właśnie tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...