Songoku Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Kupilem ram 2 miechy temu taki jak w podpisie jest to 2x133 .I chciałem ile ma ns wyszlo mi w speed fanie ze ma 7.8 ale z tego co policzylem to wyszlo mi ze to jest ram 2x128 .Ja kupilem przeciez ram 266 a wyszlo ze to jest no prawi 256 to 1 mhz kurde ale wyszlo ale przeciez inne ramy maja 7,5ns i to mnie matrwi.Znacie jakis program do miezenia czasu dostepu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 jak to co chce was sie spytac czy sprzedawca mnie oszukal czy to jest "normalny" tani ram.I jakim programem jeszcze moge sprawdzic czas dostepu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Ja miałem płytę główną k7s5a i o ile pamiętam, to ta płyta miała firmowo lekko zaniżone taktowanie magistrali. Problem ustąpił po wgraniu cheepbiosu (nieorginalny bios). Z tego co wiem to twoja płyta jest trochę odmłodzoną wersją mojej płyty. Proponuje abyś sprawdził SiSoft Sandrą jakie masz taktowanie magistrali, bo problem może być ten sam co u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Twoje pamięci to DDR 256 MB PC2100 (PC266). Oznacza to, że mają pojemność 256 MB i moga pracować z częstotliwością 266 MHz (2x133 MHz). W praktyce mogą pracować pewnie i z wyższymi częstotliwościami. Co do czasu dostępu, to prawdopodobnie mają coś w okolicach 7-7,5 ns Programowe zmierzenie jak w rzeczywistości pracują zawsz jest narażone na błąd, to po pierwsze. Po drugie to z jaką częstotliwością pracują zależy od płyty głównej, a dokładnie od ustawień w biosie. W standardowym biosie ECS nie oferuje zbyt wiele w tym zakresie, więcej możliwości daje nieoficjalny modyfikowany Cheepbios (nie jestem peweien czy jest taki dla K7S6A). Sprzedawca pamięci Cię nie oszukał, co najwyżej sprzedawca płyty głównej jeśli powiedział Ci, że to świetna płyta pod względem o/c. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 no wgralem sobie nowszy bios ale orginalny .Teraz fsb jest ustawione na 110 .no i super hula zaraz sprawdze sandrą.Wlasnie skonczylem moje dzielo czyli pomalowalem obudowe na czarno super wszla razem z panelem os cd-rom'a.papier scierny kilka grubosci ze 3 urzylem farba decolak za 8,50 zł no i caly dzien roboty ale sie oplaciło jak uda mi sie porzyczyc foto (a w co raczej watpie)to zorobie zdjecia.Jak dlamnie to najwiecej klopotu miałem z cdikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Programowe zmierzenie jak w rzeczywistości pracują zawsz jest narażone na błąd ...fizycy kwantowi mowia na to : "zasada nieoznaczonosci Heisenberga" :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 Sandra pokazuje to samo 7,8 ns ale nic jakos przezyje ale po zmianie mnoznika na procku powinny isc lekko "standardowo" na 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...