Pico_pl Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Niestetty nie posiadam aparatu cyfrowego, jedynie aprat w moim telefeonie mnie ratuje Temat mojego moda to Resident Evil a doglebniej Umbrella Corporation Jak narazie zostały powycinane okna, Teraz oczekuje na chlodzenie wodne i dremela( potrzebny mi jest do wykonania rezerwuaru :) ) niedlugo nastepne fotki postepu mojej pracy Oto pierwsza fotka: 24.01.2006 Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Pico_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) wow ale żeś pokazał :lol: zmień nazwe tematu i rozwiń myśl troche ;) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez DoctorPulse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Nie jedz po nim tak. Przedwczoraj dolaczyl i juz jednak cos pokazal i nie zaklada nieprzemyslanych tematow z ktorych nic nie wynika. Wiec moze z objeżdzaniem poczekajmy az cos spartoli (@Pico_pl: osobiscie nie zycze ci tego) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 dzieki Errorx, kiedyś próbowałem i spier**** obudowe, ale teraz sie przyłoże do niej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Pico_pl napisał(a): dzieki Errorx, kiedyś próbowałem i spier**** obudowe, ale teraz sie przyłoże do niej :)Działąj dalej i nie martw sie negatywnymi opiniami. Czekamy na dalszą część zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mozesz jakos pokazac te obudowe w stanie oryginalnym? (link do aukcji, zdjecia z netu, cokolwiek)? Chcialbym zobaczyc z czym pracujesz. Ze zdjecia widac ze juz jest wstepnie oszlifowana? No ja w kazdym razie zycze Ci powodzenia w pracach, jak tylko bedzie okazja, to pokazuj co zrobiles. Keep working! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) hmm nie mam fotek ona byla srebrna, kupilem ja jakies 2 lata temu w stanach ma wyje** przedni panel, przynajmniej nigdzie jeszcze takiego w polsce nie widzialem, aktualnie panel schnie po malowaniu, jak go zloze to zamieszcze fotki :) znalazlem na komie jedna : Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Pico_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 czy ta umbrela korporejszyn to bedzie tylko kształ okna? i cała buda bedzie typu OK-mod? (okno+katoda przypomne boś nowy :D ) Ja bym trochę zaszalał.. jak chcesz wzbudzić szacunek i pokazać klasę, to zmień troche kształt obudowy... ewentualnie zrób coś niekonwencjonalnego.. Jednak wydaje mi się że juz dążysz do moda jakich obecnie wiele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 buda jakich wiele, nie podniecalbym sie panelem, widzialem juz takie, nic nadzwyczajnego (Codegen 4060 typ chyba g3 lub 4 o ile pamietam, roznia sie miedzy soba tylko ksztaltem przyciskow i oslony na przyciski). Ale i tak powodzenia, jak Ci wyjdzie, to bedziesz slawny, jak nie, no coz, bylo juz kilkunastu przed toba. Keep Modding! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Dla mnie jak na razie jarmark ale zobaczymy co z tego bedzie na koniec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 PSU: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 @Pico_pl jak już robiłeś PSU to wytnij również ten stockowy grill i bedzie ciszej i ładniej jak walniesz taki druciany ( za 3,50 :P ) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 2 min z dremelem i gotowe, miales racje duzo ladniej sie prezetuje :) THX i fotki :) PSU fix: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Pomysl o jakis fajnych elementach aluminiowych, mozna kupic zamowienie na wykonanie czegos w aluminium na allegro, calkiem fajna sprawa, napisy mozna sobie jakies porobic albo inne bajery, sam moze kiedys skorzystam :-) mysl dalej co zrobic z buda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 z budą już wiem mniej wiecej co zrobić, właśnie teraz chcę się za nią ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>, na górze chce zamontwac chlodnice freezer 2x120, tylko jeszcze myślę nad tym jak ją tam zamontować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 @Pico_pl spoko !! sam przez to przechodziłem i wiem jak to jest (co do PSU) teraz pracuje nad własnym (nowym (już trzecim)) projektem który narazie pozostawie w tajemnicy bo może jak dobrze pójdzie sie pojawie z nim w kwietniu we wrocku :) a jeśli nie wypali to all foty bedą wrzucone na forko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 a mam takie pytanko, do czego podlaczyc diode w zasialczu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 No no, zasilacz calkiem calkiem. A diode to znajdz linie 12V w zasilce, odpowiedni rezystor daj i bedzie smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 z oplotami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) skąd miałeś oploty ? Edytowane 7 Lutego 2006 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 w garażu znalalzem wąż do kompresora na tym węzu był ten oplot :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 @Pico_pl widze że bardzo sie starasz co do tego moda :) byle tak dalej :) a co do oplotów to też jestem zdania że dużo rzeczy można wykorzystać z domowego zacisza i nie trzeba do tego wydawać pieniędzy :) PzdR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 dzis dalem pierwsza warstwe lakieru na obudowe teraz czekam na czesci do WC: Freezer 2x120 Coolriver blok CPU: Cube od Misiu15go w przyszlym tyg powienienem miec juz chlodnice i pompke a blok pod koniec miecha gdzies Chlodnice chce zamontowac na górze obudowy, tylko nie wiem jak zbytnio :/ , raz to ze nie mam tej chlodnicy i nie mam zielonego pojecia w jaki sposob mozna ja zamontowac:/ moze ma ktoś jakis pomysl??? , fotki mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Hmmm czyżby następny OK-mod?!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Pico_pl napisał(a): dzis dalem pierwsza warstwe lakieru na obudowe teraz czekam na czesci do WC: Freezer 2x120 Coolriver blok CPU: Cube od Misiu15go w przyszlym tyg powienienem miec juz chlodnice i pompke a blok pod koniec miecha gdzies Chlodnice chce zamontowac na górze obudowy, tylko nie wiem jak zbytnio :/ , raz to ze nie mam tej chlodnicy i nie mam zielonego pojecia w jaki sposob mozna ja zamontowac:/ moze ma ktoś jakis pomysl??? , fotki mile widziane ona ma miejsca na 2 wertylatory 120mmm to jak by wywiercić u góry budy 8 otworów wkecić śróbki tam gdzie sie przykreca wentylatory do chłodnicy i zrobić miejce na 2 wentyle 120mm co by od dołu wiały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Siema ponownie =] ZLozylem obudowe, ale czekam jeszcze na czesci do WC :(, nie mam fotek bo nie mam dobrego aparatu wiec nagralem film :) zajmuje ok 500 kb http://sb.cba.pl/resmod2.wmv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 jejejejeje muza syci ;] kochany jest ten kawalek :) zrob filmik z deczko jasniejszym otoczeniem, bo ledwo cos widac ;\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Respect dla tego forumowicza. Dołączył a już się zaczyna za modowanie budy :) szacuken :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Nic nie widac konkretnego na tym filmiku (pomijajac, ze wogole malo co widac...). Nagraj to jeszcze raz przy normalnym swietle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...