SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) z1 i z10 to chałowo wygląda :D no pomijająć włascicości techniczne A Z6 juz nie? lol to to samo co Z10, hipokryto :P Edytowane 25 Stycznia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 z10 http://images.google.pl/images?hl=pl&q=min...lr=&sa=N&tab=wi z6 http://images.google.pl/images?svnum=10&hl...r=&q=minolta+z6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jeszcze mnie żadne zwiechy niespotkały :) jedyna rzecz co mnie martwi to szumy a tak technicznie aparat jest wręcz genialny :) Było poczytać, zanim kupiłeś aparat - na forum Z6 została wyśmiana ogólnie już dość dawno. Jak pakują kolejne mpix na małą matrycę, to szumi, zwłaszcza jak ją antishake podgrzeje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 niestety właśnie tak się dzieje. Jak pakują kolejne mpix na małą matrycę, to szumi, zwłaszcza jak ją antishake podgrzeje ;] ja robie w 3,9 mpix nie na 6 czy 6.4 to nawet i tak niepowinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) No i? :P @ja robie w 3,9 mpix nie na 6 czy 6.4 to nawet i tak niepowinno Nie robi roznicy. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) P.S. Nie ma super aparatów. Każdy ma jakieś wady. e tam gadasz ;) ja na swój nie marudze wcale i w/g mnie nie ma znaczących wad :) no ale owszem zawsze coś się znajdzie ... Edytowane 25 Stycznia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 SKRYTOBOJCA - no kurcze jest różnica, no sory Cie bardzo :D :D :D ale dość, liczą sięwłaściwości techniczne no... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) ja robie w 3,9 mpix nie na 6 czy 6.4 to nawet i tak niepowinnoSzum i tak będzie widoczny ponieważ aparat najpierw robi zdjęcie w 6MP, a potem interpoluje do mniejszej rozdz. @Maciek No ja na swój też nie narzekam, ale to nie zmienia faktu, że ma on pewne wady :-P . Edytowane 25 Stycznia 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 ja na swój też nienarzekam ko staram się nauczyć robić nim zdjęcia :D http://img370.imageshack.us/img370/3662/pict00358yp.jpg przykładowe foto wczoraj zrobione, szum na auto jest przeszkadzający w dużych pomieszczeniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) SKRYTOBOJCA - no kurcze jest różnica, no sory Cie bardzo :D :D :D ale dość, liczą sięwłaściwości techniczne no... Takie duze ze Z6 jest cacy a Z10 wyglada jak chała? lol Jakie wlasciwosci? 6mp przy 1/2.5 uhhh dlatego max iso 320 :) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 nie no ogólnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 A ja do dziś dzień dziękuję media-makrt, że zrobiło promocje na Fuji S7000 w wakacje i sprzedawali je po 1555zł - gdyby nie to, kupiłbym pewnie Z3 (kosztowała wtedy ~1400zł, a Fuji normalnie ~1800). Sporo ludzi kupiło wtedy S7K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 nie no ogólnie :] czyli ? :) konkrety prosimy , konkrety :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 niemiałem fizycznie w ręku z10 lub z1, jesli chodzi o wygląd to mi się bardziej podoba z6, a własciwości techniczne trudno mi ocenić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nio wyglad spoko A co do AS bo ktos wspominal - ja mam wyłączony i robie na statywie jak dla mnie w z3 moglo by go wogole nie byc bo u mnie sobie nie radzi .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 to as jak robi się z flashem to w sumie na psi dzyndzel :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 no dobra to o czym jest temat ? :] Dijskstra / Fipa -> trzebaby coś z tym zrobić ;] ew. zamknąć i niech leży ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 no temat o tym jak najoptymalniej ustawić aparat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 A co do AS bo ktos wspominal - ja mam wyłączony i robie na statywie jak dla mnie w z3 moglo by go wogole nie byc bo u mnie sobie nie radzi .... Bo AS nie zastąpi statywu - ten system ma przede wsztstkim wspomóc fotografowanie przy dużych ogniskowych (zoom x8 i więcej), gdzie czasy naświetlania nie zagrożone blurem są już króciutkie. Owszem pomoże i na małych ogniskowych, ale nie przy czasach 'statywowych' typu 1/4 i dłuższe - wtedy może bardziej zaszkodzić no temat o tym jak najoptymalniej ustawić aparat Obiektywem w stronę fotografowanego obiektu? Już Ci mówiłem - rób na auto z ręcznie ustawionym ISO - akurat chyba Twoja Minolta ma ten tryb (w każdym razie Z1 zdaje się go miało). Z czasem może przejdziesz na priorytet przesłony (A) - chyba najczęściej używany tryb do codziennego fotografowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Na twardym podlozu ;) Ps. na Auto nie ma zmiany ISO, w trybie P jest :) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) MINOLTA DIMAGE Z6 - ZROBIŁEM MAŁY TEST W RÓŻNYCH USTAWIENIACH :D Fotki robione w 3,9mln jakość STD(standart) Programy :D taka kolejność : Auto, portret, w ruchu, krajobraz, wschód słońca, noc, MSAP (na M iso 50 i 100, F4.0 :) ) Przedtym zrobiłem test matrycy na szumy z zamkniętym wieczkiem na AUTO i oto rezultat: http://img32.imageshack.us/img32/6773/pict00809et.jpg A teraz testy w trybach po kolei, najpierw wmiare z bliska, potem widoczki w pokoju :) Fot za dużo na imageshacka, wiec oto paczka: (trzeba kliknąc prawym zapisz jako i zmienić rozszerzenia na .rar :D :D ) dla IE http://www.pcmoder.neostrada.pl/f1.rar http://www.pcmoder.neostrada.pl/f2.rar Wadą aparatu jest faktycznie to że jak na 6mln ma matryce 1/2,5 tylko, co powoduje szumienie przy źle oświetlonych obiektach w małych pomieszczeniach, których się uczepiłem. Jak się zdecyduje wymienić to w tej cenie za małą dopłata jest NIKON matryca 2/3 i 8mln :) http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty-kom...we/501348.bhtml Edytowane 25 Stycznia 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...