Nick126 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Czym się różnią te płyty główne? DFI 1 DFI 2 DFI 3 Wiem że ta jedna to jest ultra, ale co jej to daje? Ma tylko więcej bajerów i tyle? A ta UT nF4-D to chyba tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Infinity jest okrojoną wersją LanParty - dla użytkowników, którzy wymagają stabilności, a nie potencjału do O/C. Chipset NF4 Ultra-D jest nowszy, szybszy i wydajniejszy od NF4 D (przynajmniej teoretycznie). Tyle tytułem wstępu... proszę o rozwinięcie tematu bardziej doświadczonych użytkowników DFI... ------EDIT------- Z komparatora w Komputroniku wynika, że Infinity ma tylko jedno gniazdo PCI-X x16, natomiast LanParty posiadają po dwa takie gniazda (co ułatwia mod na SLI ;) ) Edytowane 24 Stycznia 2006 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) już coś znalazłem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=104130 To chyba najbardziej opłaca się kupic nr. 3 , czyli Lanparty? Bo SLI mnie nie interesuje. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Pozycja numer 3 ma chipset oparty na nf4-D. Zdecydowanie mogę Ci polecić DFI Lanparty UT nf4 Ultra-D. Nie płacisz za SLI, a masz najwydajniejszą płytę pod s.939. Na apollo.pl kupiłem ją za niecałe 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jak wyzej polecam ale ultra-d łaczysz jeden mostek i masz sli-d nf4-d tez ale 2 mostki i nie masz firewala sprzetowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...