pho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Tak jak w temacie uczę się PHP i C++ podstawy znam ale chciałby się tego dokładniej nauczyć i po jakiś czasie czerpać z tego profity :D Tylko nie wiem czy to opłacalny interes <_< A wy macie jakieś doświadczenia w czymś takim :?: mieliście jakieś zyski :?: I na co powinien zwrócić uwagę przyszły projektant stron WWW. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Czeka Cię jeszcze css i mysql. A, że konkurencja coraz większa polecam nauczyć się jeszcze dobrze tworzyć grafiki. No i by być konkurencyjnym to xml ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Czeka Cię jeszcze css i mysql. A, że konkurencja coraz większa polecam nauczyć się jeszcze dobrze tworzyć grafiki. No i by być konkurencyjnym to xml ;) Naucze sie tego wszystkiego :D Tylko to troche zajmie czasu chyba?? Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Lepiej naucz sie jakiejs specjalnosci bardzo dobrze, niz wszystkiego dostatecznie. Zdecyduj sie na albo programiste www, albo webdesignera. O ile w programowaniu sama nauka na dobre ci wyjdzie to do grafiki nie byl bym taki pewien. Aktualnie pracuje jako webdesigner w firmie. Poza sama grafika musze umiec flasha, DTP oraz kdowac strone o ile nie wykracza ona poza HTML. Jezeli wykracza zajmuje sie tym programista. Jesli bedziesz szukal pracy jako grafik, to raczej to ile programow potrafisz obslugiwac - bedzie malo wazne. Duzo wieksze znaczenie bedzie mialo czy masz wogle zmysl plastyczny, a tego to juz sie ciezko nauczyc. Uwazam ,ze chlopaki troche zle ci doradzaja "naucz sie programowac +grafika + flash" bo zadna szanujaca sie firma zajmujaca sie tymi sprawami. Nie bedzie od ciebie takich umiejetnosci wymagala, ty masz robic to albo to. I masz zrobic to dobrze. Jesli jestem dobrym programista logiczne ,ze twoj zmysl plastyczny nie musi sie rownac umiejetnoscia matematycznym. I na odwrot patrzac okiem grafika, wszystkie algorytmy sa takie same i nieuporzadkowane. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez combat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Prawda jest taka, że bez umiejętności graficznych i zmysłu plastycznego sam nie zrobisz ładnej stronki :-) chyba, że naprawde coś prostego albo ukradniesz pomysł :D co do reszty to xml, mysql i php to teraz podstawa długa droga Cie czeka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Młody jestem mam czas na nauke :D Postaram sie bardzo bobrze opanować tą sztuke. Z grafika gorzej bedzie słaby w ty jestem :-| Chyba zdecyduje sie na programiste WWW. A polecacie jakieś ebooki to nauki? Podreczniki? mam jaks pare, ale niewiem czy dobre. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jezeli bedziesz robil sam na reke musisz raczej liznac grafiki + kodowania Co do ksiazek polecam ksiegarnie helion.pl sa przykladowe rozdzialy i mozesz zobaczyc ktora ksiazka ci pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...