KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 znajomy mówił ze to przez port dżojstika, wie ktoś jak to zrobić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 znajomy mówił ze to przez port dżojstika, wie ktoś jak to zrobić?? ROTFL :lol: :lol: :lol: :lol: Przez port joistika? Wiekszej bzdury nie slyszalem (albo od dzisiaj mozecie mi mowic LAMER ;) ) Jezeli masz we wzmacniaczu 3 wejscia to masz problem z glowy. Bierzesz odpowiednie kabelki i podlaczasz :) (odpowiedznio mini-jack do karty a do wzmacniacza taka jakie masz wejscie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 30 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2002 mam 5wejs we wzmacniaczu +sub woofer,gdzie jest wyjscie na centralny glosnik i sub woofer? w sb live? jest wyjsce cyfrowe,wyjscie a i b(przód tył)wejscie audio i mikrofon,a reszta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 mam 5wejs we wzmacniaczu +sub woofer,gdzie jest wyjscie na centralny glosnik i sub woofer? w sb live? jest wyjsce cyfrowe,wyjscie a i b(przód tył)wejscie audio i mikrofon,a reszta? czy ty przypadkiem nie masz SB 1024 live! :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Masz dwie mozliwosci takiego podlaczenia: 1. Polaczenie cyfrowe przez wyjscie SPDIF jezeli twoj wzmacniacz ma wejscie cyfrowe typu "coaxial" (tzw. wspolosiowe), ktore wyglada jak pojedynczy czincz. Do karty podlaczasz minijacka do ostatniego z brzegu wyjscia a z drugiej strony kabel odpowiedzialny za LEWY kanal do wejscia coaxial. Nie zapomnij w mixerze aktywowac opcji "digital output only". W ten sposob mozesz przesylac np. sygnal Dolby Digital 5.1 do obrobki w zewnetrznym dekoderze. Niestety normalnie w ten sposob masz tylko sygnal stereo. 2. Analogowo. Trzy komplety kabli minijack -> 2 czincze podlaczasz po kolei do wyjscia dla kolumn przednich, tylnych oraz centralnej i subwoofera na karcie a z drugiej strony do wejsc analogowych we wzmacniaczu. W tym przypadku karta zajmuje sie cala obrobka sygnalu 3D i dekodowaniem DD a wzmacniacz, jak sama nazwa wskazuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 znajomy mówił ze to przez port dżojstika, wie ktoś jak to zrobić?? Fajny znajomy - jak chce przez port gier podlaczac wzmacniacz, zycz mu wszystkiego dobrego - Mega LAMER z niego!!! :lol: :lol: :lol: Podlaczas normalnie kablami do karty dzwiekowej do wejsc liniowych dla kazdego kanalu osobno i glosnika centralnego i subwoofera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 no dobra 1komplet kabli do wyjsca na przednie gł,2 komplet do tylniego,no a co z sub wooferem i centralnym?bo wiecej wyjsc juz nie mam...pozostalo tylko cyfrowe i 2 wejsca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 U mnie na Audigy jest wyjscie na przod, na tyl i potem przy cyfrowym pisze "Digital or 3 out" Wiec jesli podlaczasz tam zewnetrzny dekoder to karta to rozpozna i da tam sygnal cyfrowy a jesli podlaczysz zestaw analogowy to da tam sygnal na glosnik centralny. A sygnal na woofer jest wydzielany przez zwrotnice czestotliwosci i pochodzi ze wszystkich kanalow. Przynajmniej u mnie na Inspire 5300 tak jest. Bo nawet jak odlacze ten jack odpowiedzialny za kanal centralny to woofer dalej bije :P Update: Oczywiscie jak mowilem tak jest na moim Audigy i nie wiem czy identycznie jest na Live ale zachodzi takie podejrzenie i mozesz to sprawdzic. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 rzeczywiscie w cyfrowm jest sub i center,dzieki za pomoc. aha a jak lepiej przez cyfrowe sluchac czy przez 5.1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 rzeczywiscie w cyfrowm jest sub i center,dzieki za pomoc. aha a jak lepiej przez cyfrowe sluchac czy przez 5.1? ad1. null problemo 8) ad2. nie zabardzo rozumiem... Jesli masz zestaw glosnikow z zewnetrznym dekoderem to podlaczasz tylko jednym kabelkiem wlasnie tym cyfrowym. Natomiast jesli masz zwykle glosniki ktore potrzebuja juz zdekodowany sygnal analogowy to nie masz wyjscia - musisz podlaczyc 3 kabelkami (tak jak napisales wyzej). Mam nadzieje ze o to ci chodzi... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 mam wzmacniacz yamahy z dts dd etc.tylko ze jak podlacze przez coaxial to yAMHA bedzie mi sama przerabiala dzwikek,a jak podlczae osobno czyli 5.1 to nie bedze lepsza jakosc??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 o boshe to nie wiem kim trza byc zeby tego nie zrobic kupujesz kable specjalne do amplitunera specjalne pod tym wzgledem ze z jednej strony jack a z drugiej chinch i lokolej wtykasz w karte masz tam wejscia kazde wejscie odpowiada za co innego jesli masz creative 5.1 to masz pôdpisame jesli ac to szukasz w instrukcj za co odpowiada kazdy port w karcie A port dzojstika zostaw w spokoju :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Jak podlaczysz cyfrowo to bedziesz mial tylko sygnal stereo i strumien DD dekodowany przez Yamahe. Wtedy nie bedziesz sie mogl cieszyc efektami przestrzenymi z gier. Ja podlaczam analogowo, kiedy gram a pozniej nurkuje i zmieniam kabelki, zeby obejrzec film na DVD. Duzo kombinowania, ale moim zdaniem sie oplaca. Nie ma sensu marnowac mozliwosci Sound Blastera, zeby grac w stereo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 znajomy mówił ze to przez port dżojstika, wie ktoś jak to zrobić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 to wyzej to bez komentarza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 znajomy mówił ze to przez port dżojstika, wie ktoś jak to zrobić?? hehe to jeszcze nic znałem kolesia który pół dnia wpinał monitor w game port Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 U siebie mam live 5.1 podłączonego przez Coax-a - pojedynczy kabelek chich -> mini jack mono - (digital out) do dekoderka 5.1 niestety tylko stereo ;p ale za to w filmach DVD... bajeeera. aaaa.. przy okazji natknąłem się na nowy wypust kart SB live 5.1 digital, niestety nie wiem czym one się różnią od tych bez "digital" - poza kilkoma nowymi "wtyczkami" Pozdrówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 co z tego ze stereo jak we wzmacniaczu mozna wlaczyc prologic,dsp etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Ale rozne tryby Pro Logic (nawet w wersji II) i inne efekty DSP prawie NIC ci w grach nie dadza. Dalej bedzie to tylko sztuczne uprzestrzennianie sygnalu stereo! To sie sprawdza przy ogladaniu filmow w DivX z dobrze skonwertowana sciezka dzwiekowa, przy sluchaniu radia, muzyki, czy ogladaniu TV, ale nie w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 ok.dzieki za wszystkie odp.ok.dzieki za wszystkie odp.ok.dzieki za wszystkie odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdrobny Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zrób sobie imitację kabla cyfrowego: cincz+kabel antenowy giętki z miedzi+mały jack. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...