TM3K-BN&N Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Jak zdążę fc naprawić to może bym coś wrzucił do 32M LGA775, ale wątpię, że do 19 stycznia się uda. było by fajnie bo z spi przez brak e8xxx bedzie największy problem ( wszyscy posprzedawali) no i w amd tez nie za różowo. Milans jak są chęci to wszystko inne się znajdzie ;) Edytowane 3 Stycznia 2011 przez tomekk600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 czy ktoś z utop'u lub innych teamów ma zamiar benchnąć coś do country cup? nasz team ( 3di ocl) mógłby sie dołaczyć ale jak maja byc po 3 wyniki do kazdego stage'a na róznych konfiguracjach to mija sie to z celem. Na razie testuję Heaven na sprzęcie z podpisu. Wynik to 1503 pkt ale do 10 stycznia może podciągnę z 50 pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 czy ktoś z utop'u lub innych teamów ma zamiar benchnąć coś do country cup? nasz team ( 3di ocl) mógłby sie dołaczyć ale jak maja byc po 3 wyniki do kazdego stage'a na róznych konfiguracjach to mija sie to z celem. Bo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jak tylko dorwę GTX580 to postaram się coś wrzucić ;) Obecnie mam HD5870, więc średnio... 03 też mogę dać, bo mam i5-2500K 775 nie wiem czy dałbym radę załatwić coś porządnego, a jak już to only @air ;) W ostatnim możliwe, że też coś powalczę, bo mam dostać nowe proce AMD. Ale znów - tylko @air Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Na razie testuję Heaven na sprzęcie z podpisu. Wynik to 1503 pkt ale do 10 stycznia może podciągnę z 50 pkt. To jak mozesz, to dodaj ten wynik :) z 480 Lightning i 580 refka powinnismy miec ciekawa srednia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dodałem 1517 pkt ale nie widzę nas w rankingu :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Bo musza byc trzy wyniki z jednego kraju - pojawi sie ich srednia. Spokojnie 580 juz czeka i 480 jedzie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheri Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 This email is to inform you that as of this morning MSI, one of our partners, is officially providing 6 brilliant graphics cards as prize for the winners of the HWBOT Country Cup 2010. MSI is providing the following models: - MSI N570GTX Twin Frozr II - MSI R6950 Twin Frozr II - MSI N460GTX Hawk - MSI R6870 Twin Frozr II - MSI N450GTS Cyclone - MSI R5770 Hawk Zaczyna robić się ciekawie, szkoda że żadnego nadającego się sprzętu w domu nie mam :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Bo? bo potrzebne są po 3 wyniki tak jak ryba pisał. 03 też mogę dać, bo mam i5-2500K W ostatnim możliwe, że też coś powalczę, bo mam dostać nowe proce AMD. Ale znów - tylko @air od nas do 03 też powinien być jeden wynik z SB jak się z przesyłkami wyrobią no a 3ci to już raczej clarkdale. trochę bez sensu jest teraz ta konkurencja 2001 non 775 jeżeli brać pod uwagę żę można używać SB. Z amd nie ma co próbowac na air. Pewnie nawet screen który na Asusa robił Milans będzie za słaby.. Sypią się te 7ki na amd ostatnio.. Spokojnie 580 juz czeka i 480 jedzie :P Na 3dm11 na bpc się szykujesz :) Edytowane 7 Stycznia 2011 przez tomekk600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemiKo_ Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Wynik Heaven DX11 na GTX580 dodany - 1707.3 pkt :) Jeszcze ewentualnie z 3DMark03 na IGP się powalczy z HD4290 i Reference clock na AMD. Panowie, postarać się na weekend z Heaven'em ;) Musimy coś zgarnąć na Country Cupie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) troche bujnalem tego hwbota na air :E gdzies tam powinien byc moj piekny valid na air na PII955 4,9ghz i super pi 4,6Ghz I inne 1 miejsca na innych cepach AMD glownie w wprime32 i 1024 na air. United Team of Poland's profile Edytowane 7 Stycznia 2011 przez userus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 koziro's 82886 marks 3DMark2001 SE run with Radeon HD 5870 @ 950/1250MHz Wiem, bieda, wręcz kicha kompletna <_< Grafa jakaś strasznie słaba :/ Heaven, a dokładniej ten program hwbot, wywala mi jakiś błąd, więc nie mam wyniku na ten moment. Jak dostane jakieś lepsze mobo i GPU to może jeszcze coś popróbuję, ale pewnie dopiero w poniedziałek dojedzie sprzęt... No i znów tylko @air ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 stosowałeś jakiekolwiek tweaki? na tej karcie to na air można zrobic WR. coś cieniutko z 2001 u ciebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Grafa jest ok, proc takze, ale user ... juz nie. 100k idzie spokojnie na tym gpu i cpu ;) 5870 z takimi taktami zrobi spokojnie 100k i wiecej. Musi wiecej zrobic na Sandy ... Edytowane 8 Stycznia 2011 przez DEVILEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 DEVILEK coś Ci nie pasuje to sam zrób wynik i wrzuć. Wolę już wrzucić słaby wynik i przynajmniej się do tego przyznać, że mi nie wyszło, niż siedzieć z założonymi rękoma i krytykować innych. Takimi słowami nie zachęcisz mnie także do poprawienia wyniku. tomekk600 nie, bo tak czy siak to 3dm01 mi nie wychodzi :/ Nie mam cierpliwości do tego typu benchów, wolnego czasu także nie posiadam wiele. Zrobiłem, dodałem, teraz Wasza kolej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) hehe jakie słabe wyniki. Wrzucilem m.in. PII 555 na AIR to raz ze są wieksze o 100-200mhz od najwyzszych to jeszcze testy np wprime i superpi najszybciej policzyl. Widze ze jestes 15 pozycji pode mną he zrob lepiej heheh. ty robisz 4.0 do wprime a ja 4.4 do prime95 Edytowane 8 Stycznia 2011 przez userus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) tomekk600 nie, bo tak czy siak to 3dm01 mi nie wychodzi :/ Nie mam cierpliwości do tego typu benchów, wolnego czasu także nie posiadam wiele. Zrobiłem, dodałem, teraz Wasza kolej ;) Ale własnie na tym polega prawdziwy benching. Gdyby sprzet kręcił się tak samo a urzytkownik nie miał wpływu na wynik w benchmarku to oc było by strasznie nudne. Akurat w tym benchu trzeba przysiąść na dlużej i się zapoznać. Też kiedyś nienawidziłem 2001, teraz jest moim ulubionym. Ale za to 32m mnie nie lubi ;) Edytowane 8 Stycznia 2011 przez tomekk600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Spoko, spoko dla mnie OC to tylko zabawa. Nie biorę tego "na poważnie" ;) Dziś lub jutro zrobię tego 3dm03 na i5-2500K Edytowane 8 Stycznia 2011 przez koziro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 dorzucilem cos od siebie po starej znajomosci ;) przynajmniej tak mi sie wydaje, bo czekam na "refresh" - 1635 w heaven ofc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Po co Cie motywowac, skoro Ci sie nie chce posiedziec nad benchem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemiKo_ Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Kurcze, już mamy trzy wyniki w Heaven i zdaje mi się że MUSZĄ być na trzech innych kartach robione, bo inne kraje mają odpowiednio GTX'a 580, 570 i 480 lub 5970/470. Nie ma ktoś 570-tki? Początkowo myślałem o trzech innych konfiguracjach sprzętowych, ale jednak trzeba mieć trzy inne karty graficzne. Pytanie: czy opłaca się dodawać moje biedne 78513 do Stage 5? Wiem że nie ma tapety, postarałbym się jeszcze raz uzyskać coś podobnego z tapetką w tle przez kolejny weekend, tylko pytanie czy będzie taka potrzeba? Edytowane 8 Stycznia 2011 przez czarny89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Kurcze, już mamy trzy wyniki w Heaven i zdaje mi się że MUSZĄ być na trzech innych kartach robione, bo inne kraje mają odpowiednio GTX'a 580, 570 i 480 lub 5970/470. Nie ma ktoś 570-tki? Początkowo myślałem o trzech innych konfiguracjach sprzętowych, ale jednak trzeba mieć trzy inne karty graficzne. Pytanie: czy opłaca się dodawać moje biedne 78513 do Stage 5? Wiem że nie ma tapety, postarałbym się jeszcze raz uzyskać coś podobnego z tapetką w tle przez kolejny weekend, tylko pytanie czy będzie taka potrzeba? dostaniesz po Milansie 955 na testy to sie pobawisz... Tylko nie porysuj ;) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1560698 AIR http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1577705 LN2 na asrocku http://www.hwbot.org/signature.img?iid=499844&thumb=false&iehack=.jpg super pi 4,63Ghz w pokoju 22C Edytowane 8 Stycznia 2011 przez userus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Skoro juz tutaj memel zawital, to niech wysle tego procka, co potrafia AMD uzyc na odpowiedniej plycie. koziro's 82886 marks 3DMark2001 SE run with Radeon HD 5870 @ 950/1250MHz Wiem, bieda, wręcz kicha kompletna <_< Grafa jakaś strasznie słaba :/ Heaven, a dokładniej ten program hwbot, wywala mi jakiś błąd, więc nie mam wyniku na ten moment. Jak dostane jakieś lepsze mobo i GPU to może jeszcze coś popróbuję, ale pewnie dopiero w poniedziałek dojedzie sprzęt... No i znów tylko @air ;) Nie te sterowniki i nie ten system co trzeba do 01... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userus Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Skoro juz tutaj memel zawital, to niech wysle tego procka, co potrafia AMD uzyc na odpowiedniej plycie. Ale Ja Ciebie nie znam :( nie da rady Rozwazam by wystawic aukcjie tego cepa dla WOSP Edytowane 9 Stycznia 2011 przez userus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemiKo_ Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 @koziro: Miałem ten sam problem z Heaven'em, tzn. z aplikacją HWBOTa. U mnie zadziałało: "Originally Posted by Massman Finally able to reproduce the error!! The quick'n'dirty workaround: - go to control panel - go to region and language - change 'format' to 'english (uk)' - change location to 'united kingom' Currently writing fixed code ." Tylko to + restart systemu i wszystko działa jak należy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) @ryba - tak, wiem ;) Ale lepsze to niż nic :) @czarny89 - dzięki, spróbuję jeszcze dziś i wrzucę wynik. Konfiguracja ta sama co przy 01, tylko że CPU i7-2600K@4,6 GHz EDIT: http://hwbot.org/community/submission/2103241_koziro_unigine_heaven___xtreme_preset_dx11_radeon_hd_5870_847.81_dx11_marks Słabizna :/ GTX580 pojawi się u mnie już po 10.01 Może w 03 pójdzie nieco lepiej ;) Edytowane 9 Stycznia 2011 przez koziro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TM3K-BN&N Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Ja haven wogóle nie kminie. Albo na hwb są czity w tym bechu albo sa jakies tweaki/stery/syse dające boost 50% do score'u. Edytowane 9 Stycznia 2011 przez tomekk600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dodalem cosik na szybko, pewnie jeszcze pare MHz da sie pocisnac. DEVILEK's 1070.82 DX11 Marks Unigine Heaven - Xtreme Preset (DX11) run with GeForce GTX 460 (256bit) @ 1000/1035MHz Mamy miejsce nr. 13 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ja haven wogóle nie kminie. Albo na hwb są czity w tym bechu albo sa jakies tweaki/stery/syse dające boost 50% do score'u. Dokładnie. Robiłem kiedyś wyniki z 980X + HD5970+HD5870 i przy tych samych taktach ludzie mięli o sporo wyższe wyniki... System miałem świeżutki, wszystko ok, w 3DMarkach odpowiednie wyniki. Może LOD coś pomoże? Trzeba posprawdzać tego typu tweaki... Chyba, że są zabronione (nie wnikałem w regulamin Heaven). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Jakiś wynik z GTX 480 potrzebny. 460 jest za słaba niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...