Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Nie w każdym serwisie są ci sami ludzie. Jeden olewa prace, inny się abrdziej przykłada.

Nowe rekordy w 3d markach:

3D Mark 2003:

14 768 (poprzedni 14 111) 799/875MHz

3D Mark 2005:

7170 (poprzedni 7045) 799/868MHz

3D Mark 2006:

3777 (poprzedni 3576) 802/868MHz

3776 805/875MHz

Przypominam: Leadtek GeForce 7600GT AGP, Athlon XP Barton 2500+

Dołączona grafika

Ps: Dziubek, wogóle nie rozumiem o czym piszesz. Odezwij sie na gg.

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja ci powiem tak.

Spalił mi się 7600GS od Galaxy. Miałem vmoda ołówkowego. Rezystor był zjechany przez malowanie ołowkiem (nie było widać w ogóle oznaczeń) + laminat był przebarwiony i kartę wymienili bez problemów, także możesz sobie darować zmywanie tego grafitu ;]

Jakby nie było problemow to karte by wymienili po ~2tygodniach a nie po 1,5 miesiaca czasu <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam teraz Palita 7600GS na PCB takim samym jak moj wczesniejszy Palit 7300GT (przynajmniej na oko). Tu dalem fotki do Vmoda (fotki 7300GT) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...048&st=4680 . Tera moje pytanie, czy do tego 7600GS podpasuja te same mody ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli PCB takie samo to vmody pasuja. Aczkolwiek Palit ma xx swoich rezwizji..

Edytowane przez Wodnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, gdzies kiedys w temacie o 7300GT czytalem, ze gosc wgral sobie jakies ustawienia do karty z Pendrive. Niestety tera nie mgoe tego znalezc, a mocno by mnie to ratowalo, bo nie mam stacji dyskietek :P Chcialbym sobie wgrac do Palita jakies wieksze takty np. 500/1400 i dopiero z tego ewentualnie robic wieksze OC. Da sie cos takiego zrobi z Pendrive ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios możesz flashować z cd/dvd romu.

Ja tak robiłam, jak nie miałam dyskietki.

20 000 3d marków złamane !! Na Athlonie XP i grafie AGP!

http://service.futuremark.com/compare?2k1=9227794

20 191 smarkoof. :D

napisz jeszcze ze w 3dmarku 2001 bo niektorzy pomysla ze gonisz moja grafike w marku 2003 :) :lol2: :lol2: :lol2: :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce, nie ma sensu.

Sprzedaje swoja grafę za 540zł. O ile typek sie nie rozmyśli. Już jutor, im szybciej tym lepiej. ;] Mniej czaus na rozmyslenie bedzie miał.

Kupie za tą kasę moze coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tyle kupisz gf 8600 ge

a że lubisz podkręcać to kupisz palita ;) a za reszte kosmetyki :D

ps. ja też swoją na agp sprzedałem, fakt sporo taniej ale bez modów i ze standardowym chłodzeniem, a poza tym wujkowi ;) więc też nie będę z niego zdzierać, za to jak pojadę mu ją wrzucić to będzie flaszka :) :) :)

Sectro no offence ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jeszcze raz w sprawie Vmoda :) Przypominam, ze moje 7600GS wyglada identyko jak moja stara 7300GT do ktorej Vmoda mam http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...048&st=4680 . Problem w tym, ze nie mogdzie nigdzie na necie znalezc gdzie sie mierzy napiecie na tej karcie. Co znajde, to do jakiejs innej wersji PCB. Ktos w tym temacie o 7300GT pisal, ze podawal, ale przekopalem wczoraj caly temat i podane bylo, ale dla wlasnie innej wersji PCB. Czy ktos sie nie orientuje jak dla tej zmierzyc napiecia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dalej sie "Fakam" z tym [ciach!]iamym sonic 7600gs, malowałem olówkami HB, 2B, 3B, 6B - R42 i R43 ale nic to nie daje, 560mhz i koniec a ponadto zwaliły sie chyba pamiątki bo mi ekran w wielu grach staje na pół sekundy robi sie biało i dalej działa (ale artów nie ma)

że tak powiem ,what the fuck?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie bo kupilem sobie Geforce 7600gs GALAXY i nie wiem czemu mam tak malo punktow w 3dmarkach . 3dmrak 03 - 11000 3dmark 05 -4300 oczywiscie nie podkrecona . Czytalem rozne testy i wynikalo z tego ze powinna osiagnac okolo 5600 w 3dmarku 05 . czym moze to byc spowodowane czy procesor az tak moze blokowac karte ? czy moze winna plyty ktora obsluguje tylko Pci express x4 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zakupiłem gainwarda bliss 7600 gs i od razu przystąpiłem do podręcania, na pamiątkach uzyskałem maks 860(arty), niestety rdzen maks 575 dalej zwiechy :( . Odnalazłem pencil mod na pcb palita (podobny albo taki sam jak moj) i zamalowałem rezystor miekkim grafitem. Wynik mnie zaskoczył bo zwiesiło grafe dopiero na 730 mhz. Mam teraz pytanie jak duże napięcie można zrobić przez pencil mod?? Wynika że musiałem mieć około 1,55 jednakże gdzie w takim razie blokada gainwarda na 1,3V??

Edytowane przez Sisay1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby ktoś się zastanawiał czy warto przechodzić z 7600 na 8600 oto moje pierwsze wyniki

smark03 /76gt (oc proc grafa) -> 14500 / 86gt(bez oc) -> 15080 po oc proca na 2.6 ghz i grafiki 670/1700 (temp max64*)->17500

smark 05 /76gt (j.w.) -> 6500 / 86gt(bez oc) -> 8800 -> po oc proca na 2.6 ghz i grafiki 670/1700 wynik 11057

ps. komp nie był formatowany

wrażenia przyjdą jak odpale gry :)

Edytowane przez hauti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na pencil modzie jestem w stanie dać:

GPU 1,7V (1,33v default)

Mem 2,6V (1,9v default)

Pewnie da się i wiecej, ale to tak przypadkowo wskoczyło, zbyt mocno zamalowałam.

A wiec da się!

Inna sprawa, to ten twój gainward jest najwidoczniej 90nm. Blee, skoro tylko 730V i po vmodzie. :|

Pamieci śmigają mniej wiecej jak u mnie. W granicach 1700. Ja mam 1,4ns.

Bez miernika to nie ma co robić vmodów, tyle powiem.

Hauti, puśc jeszcze 3d marka 2006.

Wynik 3d marka 2003, rozczarowuje, ale tam proc ma znaczeie spore. W 2005 już bardoz ładnie.

Różnica między 6600GT, a 7600GT to ponad 200%. Tutaj można oczekiwać podobnego wyniku.

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ciężko po omacku voltowac :D. jest jeszcze sprawa tego zabezpieczenia gainward-palit. Trzeba zamienić rezystory na inne o większej wartości bo ponoć inaczej blokuje napięcie rdzenia (1,35 volta) i pamięci. Z tego właśnie powodu jestem zdziwiony bo jeśli podkręciłem ponad 700 to napięcie chyba było wyższe niż 1,35v z drugiej strony wszyscy na to zabezpieczenie klną(uniemożliwienie bez straty gwarancji pożądnego v moda, wiec chyba u innych działa). Czy jest możliwe że napiecie wynosiło to 1,35 a karta poszła ponad 700?

Edytowane przez Sisay1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby ktoś się zastanawiał czy warto przechodzić z 7600 na 8600 oto moje pierwsze wyniki

smark03 /76gt (oc proc grafa) -> 14500 / 86gt(bez oc) -> 15080 po oc proca na 2.6 ghz i grafiki 670/1700 (temp max64*)->17500

smark 05 /76gt (j.w.) -> 6500 / 86gt(bez oc) -> 8800 -> po oc proca na 2.6 ghz i grafiki 670/1700 wynik 11057

ps. komp nie był formatowany

wrażenia przyjdą jak odpale gry :)

Czekam na więcej. Właśnie mam zamiar sprzedać tego mojego 7600 i zakupic 86gt

Więcej nie próbowałeś podkręcać? Wyniki powinny być jeszcze ciekawsze ;)

Jak masz Lost Planet to napisz jak się sprawa ma akurat w tej gierce, może być też wersja demo :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale nie mam lost planet

mam obliviona i stalkera w 1024x768 i wszystko max + aniso x4 działa gładko

nie wiem czemu w obku nie mogę hdr+aa włączyć wydawało mi się że już teraz będę mógł

co do dalszego oc to na razie spokój ale może jutro powalcze o 12~13k w 2k5 i 18~19 w 2k3 ;)

12k osiągnięte ;) przy 700/1800 dalej chce voltów

grałem właśnie w tdu w 1024/768 hdr i aax2 30-50 fps oczywiście spadki przy dzwonach i w różnych dziwnych miejscach ale to wina silnika z tego co czytałem.

Edytowane przez hauti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka wam mam karte GEFORCE 7600 GS ZALMAN 1.2 NS wykrecilem go na 600/800 wszystko ladnie zadnych artefaktów wynik w 3dmarku03 14025 ale zauwazylem ze wiele osób ma o wiele lepsze wyniki o/c w geforcie i nie wiem czy mam dalej krecic czy zostac na takim jak jest ?? dodam ze temperatura rdzenia w spoczynku jest 49-51 a w stresie to nie wiem :/ poradzcie cos :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei uważam żebyś nie grał w 3d marki tylko odpalił grę w którą grasz, sprawdził czy wydajność Ci odpowiada. jak tak to nie kręć jak nie to droga wolna Twój sprzęt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi