Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

czyli w moim wypadku nei oplaca sie kupic lepszej grafiki np 8600ge ? a wynik w 3dmarku 2003 15k jest tez maly ?

Edytowane przez zakinho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakinho, a jakich ty sterów używasz?

lanc@ wodnik, zwracam honor co do obniżenia taktowania

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy karta dałaby rade przy moim kompie athlon xp 2,4+ (2.0ghz) i 1gb ram ddr3 333 z jakąs syfną płytą gigabyte ? na oko 12k w 3mark 03 będzie ?

...........Bo teraz na fx5500 mam 2500 xD

aha i chodzi o wersję pod agp

Edytowane przez Szejk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy karta dałaby rade przy moim kompie athlon xp 2,4+ (2.0mhz) i 1gb ram ddr3 333 z jakąs syfną płytą gigabyte ? na oko 12k w 3mark 03 będzie ?

...........Bo teraz na fx5500 mam 2500 xD

aha i chodzi o wersję pod agp

Uuuu.... Bedzie ciezko :? Ten procek 2mhz bedzie cie strasznie ograniczal :damage_wall: :lol: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wodnik. jest malkontentem ! :]

soc. A to znaczy socket A(innymi słowy Socket 462) gniazdko na procesor na płycie głównej :) które łykało durony/semprony/athlony/bartony

bo sempron może być też pod soc. 754, a czy pod 939 wychodziły to sam nie wiem ;)

swoją drogą właśnie swojego 76gt sprzedałem wujowi który ma athlona 2.0 ghz smarków nie puszczałem ale oblivion nawet nieźle biegał ;) ps. przesiadał się z fx 5600 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

które łykało durony/semprony/athlony/bartony

czy barton to nie athlon ? ;)

bo sempron może być też pod soc. 754, a czy pod 939 wychodziły to sam nie wiem ;)

wychodzily :) swego czasu "tani sposob na 939"

Wodnik. jest malkontentem ! :]

serio ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mysle ze komputery to gowno i studnia bez dna....

Bo wlasnie odpaliłem everesta żeby zobaczyć jaka mam płytę i zauważyłem że mam agp x4...... teraz zostaje mi kupienie nowej plyty + procka + te 512 ramu, bo teraz mam 512 tylko........ i z grafiki i ramu zrobilo się 3/4 kompa na wymiane...ehh.....

ale o tym ten temat.

więc zmieniam troszke pytanie:

Czy będe miał dobry winiczek w grach (1024x768) + high, ew medium na athlon 64 3200+ + 1gb ram 400mhz ? Wiem że nikt nie jest prorokiem, ale mniejwięcej obeznanie mysle macie, taki komputer będzie dobry do tej karty ? nie będzie jej chamował za bardzo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy będe miał dobry winiczek w grach (1024x768) + high, ew medium na athlon 64 3200+ + 1gb ram 400mhz ? Wiem że nikt nie jest prorokiem, ale mniejwięcej obeznanie mysle macie, taki komputer będzie dobry do tej karty ? nie będzie jej chamował za bardzo ?

Zobacz sobie co ja mam i jakie mam na tym wyniki [; Tam masz 3DMarki, ale to też wyznacznik wydajności w grach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wodnik: chcę kupić to : http://allegro.pl/item216512539_athlon_320..._cena_szok.html , albo coś podobnego. CHociaz nie wiem skąd wezmę dodatkową kasę... ale nie ma sensu kupować karty pod taką syfna płytę jaka mam..

lanc, dzięki, ale ja nie umiem przełozyć wyniku w pkt na wydajność w grach, mam 4 letniego kompa i nie bardzo obeznanie w tym temacie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymbardziej ze grafe na agp sprzeda drozej a na pci-e kupi taniej. Do tego Asus A8NE Fm/s ~90zl + a64 3k+ ~80zl i juz jest duzo lepiej. Roznica bedzie odczuwalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslałem o PCI-E, ale do takiej płyty głownej musiałbym dodać nowy dysk, bo stare mam na ata... i nie sprzedam fx5500 bo jest uszkodzona :P Nie ma wiatraczka i urwany jakiś dzyndzelek, płyta w sumie sprawna, nie działa tylko 1 slot na ram.

A co do wyborów: nie znam się, tak jak pisałem, dlatego piszę na forum w celu zasięgnięcia porady kogoś obeznanego.

Mogę sprzedać kość ramu Samsung 512mb ddr 333 + mobo Gigabyte GA-7VA-C z procesorem athlon xp 2,4+ + ew. 2 dyski WDC 7200 80gb.

ram nie wiem za ile by poszedł... 70zł ? mobo + procek tez nie dyski tak mysle po 100 zł to daje 370+mobo i proc, mogę dołozyć 600zł

i to by dało:

ASUS A8NE - 110zł (130) + AMD Athlon 64 3200+ Venice S-939 170zł (190)

grafika gf7600gt PCI-E 310zł (330)

Ram goodram1gb - 170zł (190)

Dysk seagate 320gb - 270zł (290)

w nawiasach cena z wysyłką

to daje 1130zł

myslę ze się zmieszczę.

Nie wiem czy zakładac nowy temat w temacie co kupić, czy w kilku postach napiszecie mi tutaj jakie modele czego kupić, głownie chodzi o procesor i płyte

mam nadzieję ze moj chieftec 350W pociagnie to ;]

Edytowane przez Szejk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec pociągnie. 170 zł za Venice to przesada, za tyle to można kupić San Diego 3700+ :P Jak już chcesz koniecznie 3200+ to tutaj są nowe za 119 zł :) Nie musisz zmieniać dysku, bo wszystkie płyty główne (nawet te najnowsze) mają przynajmniej 1 złącze ATA, a ten Asus A8NE ma takowe 2, także nie wiem skąd pomysł wymiany dysku twardego ;] Ram to juz zależy od ciebie czy chcesz 1x1gb czy 2x512, obie opcje będą dobre ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znalazlem nowki po jescze nizzszej cenie :)

http://allegro.pl/item218531944_amd_athlon...owy_fv_gw_.html

Co do dysku to nie ma sie co martwic. Kazda plyta posiada conajmniej 1 zlacze ATA. Dlatego jesli 80GB ci wystarcza to nie pakuj pieniedzy w dsyk :) A jak sie postarasz to wyrwiesz jakas lepsza plyte na 939. Bo ta to naprawde typowo budżetowa. Max okrojona. W biosie mozesz zmieniac czas/date/ :lol:

Zamiast dysku juz bym wolał to: http://allegro.pl/item216466644_gigabyte_g...socket_939.html

Na tym cos pooctujesz ;]

Edytowane przez Wodnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorzej tylko jak skończy mu sie przy HTT 220mhz :lol:

Czekaj, czekaj.. :D U mnie to chyba 225htt było :lol: Tak pamietam, przy 226 bios sie resetowal :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałam 65-70 stopni na rdzeniu w stresie. To wymontowałam karte, skróciłam dystanse mocowania i odwrociłam kompa do góry nogmai, by cooler nie zwisał, tylko leżał.

Temp spadła do 50-55 stopni w stresie.

Gdy już dostosowałam całego kompa do odwroconej pozycji, odwrociłam spowrotem i co ciekawe... temp. się nie zmieniła.

Mam:

43 stopnie w Idle

52 stopnie w stresie 2800rpm

55 stopni w stresie 1700rpm

:)

G73 1.33@1.54V 560@800MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi